1 Август, 2021 00:30 27 992 123

Всичко, което трябва да знаете за BDSM секс практика

  • bdsm-
  • секс-
  • връзване-
  • груб секс

Правилата, начините и принадлежностите, които биха ви потрябвали

Всичко, което трябва да знаете за BDSM секс практика - 1
Снимкa: Shutterstock

Ако просто си мечтаете някой от героите на „50 нюанса сиво” или „365 дни” да ви напляска и да ви дърпа за косата, тази статия НЕ е за вас. Фантазиите за пошляпвания, по-грубичък и ентусиазиран секс (защото никога или отдавна не ви се е случвало) и BDSM (bondage, discipline, dominance and submission, sadomasochism) са напълно различни, пише trafficnews.bg.

BDSM практиката се основава на еротичния обмен на власт, нетрадиционни форми на сексуални отношения, базирани на ролеви игри на господство и подчинение. Освен това, в BDSM се предполага спазването на определени рамки – принципите за Безопасност, Доброволност и Разумност (SSC – Safe, Sane, Consensual). Физиологически BDSM е основана на опитите да се повиши нивото на възбуда на човека за сметка на съзнателното нарушаване на едни или други социално-детерминирани условия или табу.

Ще отговорим на няколко въвеждащи въпроса, за да дадем повече яснота какво всъщност представлява.

Ненормално ли е да харесваш BDSM?Елементът на властта присъства навсякъде – в работата, у дома, в политиката, в спорта и във връзките (били те интимни или приятелски). В желанието за съсредоточаване на властовия елемент в секса няма нищо ненормално, стига да разбирате какво правите и до колко можете да си позволите да го правите.

Какво провокира желанието за BDSM?Това все още не е напълно известно. Може да се каже, че влияние оказват социалната среда, възпитанието и образованието. Скорошни проучвания показват, че 15% до 30% от западноевропейската популация има отношение към BDSM.

Защо BDSM е заклеймено от обществото?Голяма част от обществото разполага с невярна информация относно BDSM. Ксенофобията (страх от непознатото) също играе голяма роля. На фетиша се гледа като на нещо вулгарно, грешно и насилствено, което не е така.

Кои са най-важните неща в BDSM?

Разум

Разумът е може би най-важния аспект от BDSM. Не забравяйте, че преди всичко трябва да подсигурите безопасността на вас и вашия партньор, независимо от ролята, която играете!

Преговори и комуникация

Вторият по важност аспект е преговарянето и комуникацията между двете страни. Не влизайте в ролите си още докато обсъждате играта. Споделете фантазиите си, какво искате и какво не искате; определете лимит на поносимото и запазете правото си да спрете по всяко време. Обсъдете къде може да се проведе играта и къде не бихте отишли за нищо на света. Всъщност, това е може би най-изискващата връзка по отношение на комуникацията. Трябва да говорите за това какво изпитвате преди и след играта, дори и в почивките.

Важно е да зачитате желанията си, особено на подчинения. Може да имате съмнения за „искам”, но „не искам” не бива да бъде поставяно под въпрос!

Равна отговорност

И доминиращият, и подчиненият носят еднаква отговорност – за себе си и за другия. Не крийте информация, която може да се окаже ценна, като например здравословни проблеми и фобии. Дори да не сте съгласни с определена ситуация – кажете го. И не хвърляйте цялата отговорност върху доминиращия!

Безопасни думи

В света на BDSM съществуват така наречените „безопасни думи” , които завоалирано предупреждават когато единия партньор не иска да прави повече това, което се случва в момента. Например, може да не искате да прекъснете акта, а да забавите темпото. Възможно е да ви изтръпне някой крайник, да ви се завие свят или да не ви достига въздух.

Някои от най-стандартните думи са „Червено”, „Жълто” и „Зелено”, или съвсем несвързани думи като "кораб" или "топка". Ако играта се извършва между двама постоянни партньора, те често сами си измислят дума.

Хубаво е думата да не значи нищо в конкретната ситуация – ако използвате „Спри!” и „Ох!”, партньорът може да възприеме това като предизвикателство и да продължи със заниманията си. Някои дори използват думи като „слон”, „бавачка” и тн. Изберете си кратка дума, която да запомните.

Много хора използват думите, изразяващи цветове според значението на светофара:

Червено – „спри моментално, каквото и да правиш!”, или „имам нужда от помощ!”

Жълто – „давай по-полека, но не спирай”. В тези случаи доминиращият трябва да провери как е подчинения, ако е нужно да смени тактиката или играчката. Понякога подчиненият има нужда от вода или просто почивка.

Зелено – „О, дааа!”. При използването на тази дума доминиращият трябва да продължи това, което прави.

Въпреки доминантно-подчинените отношения между партньорите, доминиращият трябва да обръща внимание и да следи състоянието на другия.

Правото на избор

От гледна точка на безопасността е важно всичко да се случва по взаимно съгласие. Ако един от вас чувства, по каквато и да е причина, че не иска да прави нещо – не го правете. Дори някой друг да ви каже, че е напълно безопасно, дори другите да правят каквото не им е приятно, вие мислете сами за себе си!

Прости техники за начинаещи

Ако всички условия с уговорени, ето няколко идеи, с които да започнете, за да проверите дали и до колко тези практики са за вас. Или е по-добре да си останат фантазия…

Първоначално не е необходими да купувате много и скъпо оборудване, при положение, че не сте сигурни дали това е за вас.

Връзване и обездвижване: Използвайте шалчета и колани, които имате налични. Идеята е да обездвижите партньора си достатъчно, че да е извън зоната на стандартното и комфортното. Като начало може да са само ръцете. Но по-стегнато или и краката. И изследвайте границите си. Определете дали следващият път бихте отишли по-далеч.

Заслепяването: Отново шалчета или маска за сън ще свършат работа. Идеята е да се засили чувствителността на тялото и чувството за безпомощност.

Дисциплина - пошляпването: Шпатула или дървена лъжица са чудесни варианти за първия опит. Бъдете внимателни със силата, която прилагате при пошляпванията. Може да опитате няколко удара преди да започнете сесията, за да прецените силата и как ще се чувствате.

Отказване на удоволствие: Вибратор или виброяйце са идеални, ако сте решили да измъчвате подчинения, като отлагате оргазма му, като пускате и спирате вибрацията.

Изостряне на усещанията: Може да подсилите усещанията като изправите подчинения по връхна точка и малко преди оргазма да спрете и да започнете да дразните чувствителните зони на подчинение без гениталиите с бучка лед или разтопен восък. Това ще усили чувствителността, но няма да му позволи оргазъм.

След като сте изпробвали тези съвети и всичко е минало добре може да потърсите повече информация за определени, практики и оборудване. Не забравяйте всичко трябва да е по взаимно съгласие и с цел удоволствие.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    11 5 Отговор
    Всичко е строго индивидуално спрямо опита и практиката
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Емил

    21 6 Отговор
    Ей това извратеняците много изобретателни, бе!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Грульо

    33 0 Отговор
    Анита Meйзер удуши мъжа си с БСДМ. :D

    Коментиран от #57

  • 7 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    15 15 Отговор
    благодаря ви за поредната изключително интересна и информативна информация госпожо МАРИНОВА ас смятам че всичко по темата е строго ИНДИВИДУАЛНО според човека но ас мисля че най ХУБАВИЯ секс е РОМАНТИЧНИЯ секс обикновения между един мъж и една жена а не този който се пише в статията и тези белезници на снимката са малко страни защото в затвора не ти е до секс но ас съм абсолютно ЗА да слагат такива белезници за всяка исневяра и всеки исневерил да се преследва от ЗАКОНА ас лично не съм СПОСОБЕН дори да погледна друга жена освен моята съпруга какво остава да й исневеря

    Коментиран от #9, #12, #13, #15, #75, #84, #92

  • 8 Баму

    1 1 Отговор
    пътния знак ,кой номер е ? и заслепява
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хасан

    5 32 Отговор
    над 500 години българите участваха в тази сексуална практика, така че тя вече им е генетично заложена,

    Коментиран от #14, #99, #108, #115, #123

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да бе

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Ти като не я задоволяваш е по-лошо от изневяра.

    Коментиран от #21

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вие

    20 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    го практикувате в мъжките си клубове от хилядолетия ,михихи

    Коментиран от #23

  • 15 няма

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    по-хубав секс от този с няколко участника вплитащи потните си тела стенейки сластно
  • 16 Лео Меси от Бърцигово

    2 0 Отговор
    Де га латекса ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Порно

    5 2 Отговор
    Пари изкарваш ли ,срамно няма ,ако ще и с Корнелия да се наложи
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    5 12 Отговор

    До коментар #12 от "Да бе":

    САГЛАСЕН съм господине но ас ЗАДОВОЛЯВАМ всичко което една жена може да иска с моята съпруга гледаме РОМАНТИЧНИ сериали и теленовели хванати за ръка, водя я на кино, слаткарница и РОМАНТИЧНИ расходки, подарявам й рози всеки ден, казвам й че е красива като поп фолк певица дори от време на време ходим на язовир КОПРИНКА край град КАЗАНЛЪК място което всяка жена си мечтае да посети какво повече би могла да иска една жена ас съм ИДЕАЛНИЯ съпруг в всяко отношение

    Коментиран от #25, #26, #28, #33, #62, #85, #93, #110

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Августин

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    и аз водя жена си на язовир Копринка. Всяка година в средата на август се събираме 10-на семейства суингъри и прекарваме по една незабравима седмица. Ти и твоята съпруга сте добре дошли.

    Коментиран от #32, #44

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Жена

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Еми всяка жена иска да свършва в леглото, иначе всичко, което си изброил няма нищо РОМАНТИЧНО, защото може да го прави с някоя приятелка.

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Веси от Казанлък

    3 5 Отговор
    Всичко различно от фалшива романтика е страхотно.Много благодаря за хубавите идеи!

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 7 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за интересно информативната статия госпожо МАРИНОВА

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор

    До коментар #21 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    РОМАНТИКАТА няма нищо общо с РЕАЛНОСТА
    РЕАЛНОСТА Е ЖЕСТОКА

    Коментиран от #88

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 4 Отговор
    когато един мъж не си свършва съпружеските задължения съпругата му намира друг пристан
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор
    ЗА всеки ВЛАК си има пътници ф

    Коментиран от #78

  • 77 Деси от Лом

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Питай ме некое друго въпросче

    Коментиран от #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор

    До коментар #77 от "Деси от Лом":

    х какво да питам копират ми ника бяха писали от ник ГРАД КОЗЛОДУЙ щото ОБИЧАМ ДЕСИСЛАВА ЦВЕТАНОВА ГРАД ЛОМ но не съм аз

    Коментиран от #89

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор
    ной добрия СЕКС е ХЕТЕРОЕКСУАЛНИЯ

    Коментиран от #87, #91

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Село Казанлък

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Коментари няма нищо общо с темата . Какъв затвор те гони . Вие като четете внимавате ли , ей така за спорта и коментирането . Вземи да спреш да коментираш , щом не разбираш какво четеш .

    Коментиран от #116

  • 93 Село Казанлък

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Каква романтика в това ,да гледаш сериали и да киснеш на някакъв язовир .Стига сравня с чалгата .Тази гадост не става за нищо .Какво искали една жена от един мъж . Иска редовен секс ето това иска . Не разходки и държане за ръка и сладкарница .
  • 94 Село Казанлък

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Не става въпрос за музика. . Тука имаше статия засуйнгърите . Май за вас специално трябва да пуснат пак . А вродена музика няма и колко пъти да повтарям , чалгата не е наша музика .
  • 95 Ролеви игри

    3 0 Отговор
    Единият е с дебел портфейл, затова другият го слушка не само в леглото, а изобщо във всички житейски ситуации.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Иху аха

    2 0 Отговор
    Ами така наречената ти жена, не е сигурна. Незнаеш, като излезе що прави
    Затова с романтика при всяно нейно излизане, слагай катинар. И ключа с едно въженце на шията ти. Даже като гледате романтични филми не сваляй катинара, щото тя ще иска да се почесва по оная и работа.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Бай Ху (By Who)

    7 0 Отговор
    Щом видях заглавието и веднага разбрах, че госпожица или по-точно мистрес Венелина е подготвила нов и много интервсен материал, който ще допринесе за сексуалното общуване на всички нас, които нямаме безценния опит на госпидин МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК.

    Коментиран от #118

  • 106 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    това е садо мазохизъм
  • 107 Мръсния Фикри

    1 1 Отговор
    Без, да го чета, ще ви отговоря, гладни, жадни, бедни, мухлясали, грозни, за к.... мислят, ко тези правила, отново не са за неграмотни, хората не сме животни, разпуснати ей така, и всичкото плюс това,, да го вършат с животински инстинкт......!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    2 2 Отговор

    До коментар #110 от "Един":

    моята съпруга е добра чесна и РОМАНТИЧНА жена господине и НИКОГА не би се занимавала с друг преди да се оженим тя ми каза че преди мен е имала само ЕДИН приятел и не са правили почти нищо така че тя никога не би се занимавала с други мъже

    Коментиран от #117

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Аз се родих свободен

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    А ти, целия ти живот минава в спомени за минало величие, което даже не е твое! И тук и там все си ром!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #113 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    ХАПЧЕТАТА СИ ПРОПУСНАЛ ДНЕС БЕ БРАТО, ВЗЕМИ ГИ РЕДОВНО
  • 118 само да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #105 от "Бай Ху (By Who)":

    той младоженеца е със психични отклонение и е доказано
  • 119 КаКажете ми тук

    1 1 Отговор
    Кой е нормалния, щом този,, изрут,, всички побъркква, от най долните до ... такъв, заслужава някой сериозно да му извие мръсния врат.....!
  • 120 Милена

    0 0 Отговор
    Хайде трии
  • 121 Милена

    1 0 Отговор
    Време да се явът чикибоите лека нош
  • 122 Пламен

    0 0 Отговор
    Вече онанирах
  • 123 Нормален

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Какво става Хасанчо?В Анадола вече има ли успешен опит мъж да забременее от мъж?