Last news in Fakti

9 Декември, 2022 17:32 4 144 2

Разкриха 65-годишна мистерия около убийството на дете благодарение на ДНК анализ

  • мистерия-
  • неразгадани-
  • самоличност-
  • установена самоличност-
  • убийство-
  • изчезване-
  • днк анализ

През 1957 г. млад мъж открива случайно тялото на 4-годишно момче, чиято самоличност не се знаеше до днес

65 години по-късно разследващите органи в САЩ успяха да установят самоличността на дете, намерено мъртво в кашон, предаде Франс прес.

На 25 февруари 1957 г. трупът на голо момченце, станало жертва на жесток побой, довел до убийството му, е открито, увито в одеяло и натикано в кашон в гориста зона на Филаделфия от млад мъж, който бил на лов в местността. Детето изглеждало и недохранено, разказа на пресконференция началникът на полицията а Филаделфия Даниел Аутлоу.

Заключението на патолога било, че жертвата е между 4 и 6 години, но никой не потърсил починалото дете, не бил подаден и сигнал за издирване на изчезнало дете с това описание, а разследването не позволило идентификацията му. Накрая тялото е било погребано, а на надгробния камък пишело: "Неизвестно дете от Америка".

Случаят през годините привлича огромно внимание, както от медиите, така и от общността. Мистерията остава неразгадана до наши дни, но съществуват множество теории за самоличността му. Фактът, че детето така и не е потърсено кара органите на реда да смятат, че то е унгарски емигрант. Полицаите недоумяват как може детето да е недохранено, но в същия момент мигове преди смъртта му има следи, че някой е подстригал косата му и изрязал ноктите му.

През 2019 г. обаче полицията ексхумирала трупа, взет бил материал за ДНК анализ, резултатите от тестовете са били качени в бази данни, анализирани от експерти и така се стигнало до биологичната майка на момчето. Открити са документи, удостоверяващи, че детето е родено през 1953 г. Нови анализи позволили да се открие и самоличността на бащата и денят на раждане на детето, което накрая било идентифицирано като Джоузеф Огъстъс Зарели, роден на 13 февруари 1953 г.

Полицията не съобщава самоличността на родителите, които са мъртви, за да запази личното пространство на роднините на детето, които все още са живи. Полицаите заявяват обаче, че детето има известен брой братя и сестри, които също са все още живи. Води се разследване за убийството и полицията все още има нужда от помощта на обществеността, за да приключи с историята на това дете, поясни полицейската комисарка Даниел Аутлоу.

В края на октомври беше решена друга мистерия в страната. Федералната полиция и правосъдието обявиха, че са идентифицирали жена, която е била намерена убита, с отрязани ръце, на плаж на източното крайбрежие на САЩ през 1974 г. и чийто убиец не е бил открит. Жената бе идентифицирана като Рут Мари Тери, родена в Тенеси, на 37 години към момента на убийството, допълва Телеграф.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аутлоу

    4 0 Отговор
    Прекacно име зa полицaйкa, блюcтителкa нa зaконa.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 4 Отговор
    В робсия ги горят на другия ден и калта я хвърлят в реката да не остават следи, никой не разследва нищо нема денги, а и няма за какво‼️