Last news in Fakti

21 Октомври, 2013 20:16 970 0

Миков награди проф. Монтание

  • миков-
  • награди-
  • проф. монтание

Плакетът на НС е признателност за особено големи заслуги за научното доказване на невинността на българските медици в Либия

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна със световно известния френски учен, вирусолог и Нобелов лауреат проф. Люк Монтание.

Проф. Монтание е в България за участие в Осмата международна научна конференция „Физика, химия и биология на водата“.

Председателят на парламента връчи на госта почетен плакет на Народното събрание в знак на признателност за особено големи заслуги за научното доказване на невинността на българските медици в Либия. Вие направихте така, че тази тема да не остане само българска, а да придобие световна гласност, заяви Михаил Миков. Той определи проф. Монтание като голям приятел на България.

Проф. Монтание благодари за признанието и отбеляза, че винаги се чувства добре в България. Във връзка с основната му изследователска дейност в областта на вируса на СПИН, той посочи, че изследванията непрекъснато се разширяват и целта на учените е вече да постигнат пълно излекуване от болестта.

Председателят на парламента посочи, че участието на световноизвестния френски учен в престижен научен форум в България, посветен на водата, е силен знак към региона и Европа и доказателство за капацитета на страната ни да се включи в най-модерните изследвания на това безценно природно богатство. Михал Миков заяви, че тази проблематика е особено актуална в контекста на глобалните промени в климата и е свързана с живота на бъдещите поколения.

Председателят на Народното събрание информира госта за законодателните приоритети на българския парламент в сферата на опазването на околната среда и водите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА