Last news in Fakti

26 Декември, 2021 13:04 5 006 51

Настимир Ананиев: Хората подкрепиха Петков и Василев заради различния подход към политиката

  • настимир ананиев-
  • петков-
  • василев-
  • подкрепа-
  • различен подход-
  • политиката

"Имахме три пъти избори и два пъти ГЕРБ загубиха", казва депутатът от ПП

Настимир Ананиев: Хората подкрепиха Петков и Василев заради различния подход към политиката - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Имахме три пъти избори и два пъти ГЕРБ загубиха. Първа сила е "Продължаваме промяната", а черешката на тортата е преизбирането на президента Румен Радев". Това заяви депутатът Настимир Ананиев от формацията на Кирил Петков за Actualno.com за равносметката от изминалата година. "Разбира се, покрай цялата тази динамика на събитията излязоха и много други неща. Спомняте си например случая със земеделския производител Светослав Илчовски, който в 45-ото Народно събрание се осмели и разказа по какъв начин се случват нещата в българското земеделие. Излязоха още много други неща: автомагистрала "Хемус" и "инхаус" поръчките. Казано по-ясно - раздаването на пари в сакове – милиони, които се изнасят от банка в неизвестна посока. Но тази година е много специална. Махам настрани ковидкризата, която няма как да не повлияе на политическия, икономическия и социалния живот в България. Видяхме, че 44-ото Народно събрание, което изкара цял мандат, фактически е направило така, че законно да се краде", заяви той.

Настимир Ананиев отчете резултатите от машинното гласуване на изборите, което за първи път беше въведено през тази година. "Да не забравяме и въвеждането на машинното гласуване, което се видя, че е много по-бързо, няма невалидни бюлетини, които винаги са били между 80 и 100 хиляди. Сега тези гласове бяха зачетени. Друго, което ме радва, е резултатът на ГЕРБ, който продължава да пада. Това го свързвам с усилията на министъра на МВР Бойко Рашков, който натисна контролирания вот. Работата на полицията по този сегмент се увеличава и в момента, в който спряхме тази практика, се видя, че резултатите изглеждат по различен начин. Тези, които загубиха, ще кажат: ниска избирателна активност. Не! Това не е вярно. Просто хората, които бяха зависими, не излязоха да гласуват", коментира Ананиев. Той отечете и успеха на "Продължаваме промяната" (ПП) на последните избори. "Резултатът от всичко това, което изброих, е, че ПП е първа политическа сила. Формация, която преди 6-7 месеца не съществуваше и беше оглавена от двама доста дейни министри от служебното правителство: Кирил Петков и Асен Василев, които за първи път показаха различен подход към политиката. Първо действаме след това говорим. Всъщност те ни показаха конкретни действия, а след това са приказките. Българите ги подкрепиха – 673 хиляди души и тук е моментът да кажа, че бих вдигнал жълт картон на социологическите агенции, които объркаха резултата на формацията с 10 процента", заяви депутатът. Ананиев коментира и оттеглянето си от коалицията "Изправи се, ние идваме". "Това беше коалиция от хора, които бяха на протестите. Аз съм протестирал над 200 дни срещу управлението на Бойко Борисов и за оставката на Иван Гешев. Там се обединихме много хора, които сме различни, но това което ни обединява, беше, че искаме да спрем управлението на ГЕРБ, защото 12 години е достатъчно. През последните месеци обаче вие си спомняте скандалите, които се завъртяха около Татяна Дончева. Имаше два конкретни и знаете, че ПП ВОЛТ е общоевропейска партия и младите хора в партията казаха, че не приемат този начин на правене на политика. Споменете си, че Дончева преговаряше първо с Корнелия Нинова от БСП преди изборите за 46-ото Народно събрание, тя не я взе и Дончева се върна в "Изправи се!" След това скандалът с 500К. И това беше нещо, което преля чашата. Събрахме се на национален съвет на партията и колегите казаха, че ако Татяна Дончева продължава да е в коалицията, ние трябва да излезем. По-късно така и направихме, а след това подкрепихме "Продължаваме промяната", разказа Настимир Ананиев.
Той завърши с пожелание за търпение от хората към новите управляващи: "Промяната е тук! Има хора, които имат кауза да направят живота на българите по-хубав, те да имат достоен живот и да се почувстват европейци".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И после

    41 14 Отговор
    ГОРЧИВО ще съжаляват.
  • 2 гадно

    68 15 Отговор
    Аре стига приказки дотук няма нищо свършено, а колкото до хората които са избирали Настимирчо да не се прави на луд защото над 70% от избирателите отидоха за гъби вместо да гласуват.
  • 3 ГЕРП

    50 11 Отговор
    Абе какъв Харвард бе , да живее милиционерската школа в Симеоново :)
  • 4 Кого

    26 66 Отговор
    да подкрепят хората ? Тези , които ги ограбиха и грабят и докараха България и тях до дъното ? ПП са напълно различни , добре образовани и необременини млади хора ! Успех и сили !

    Коментиран от #21, #26, #30, #43

  • 5 истина е

    41 26 Отговор
    Ако боко не влезе в затвора ,промяната ще е НУЛЕВА!!

    Коментиран от #20

  • 6 ЕВРО НЮЗ

    55 15 Отговор
    Слезте малко на земята ако обичате.. Да, от Борисов им е писнало на хората. Това не означава че са прегърнали Козяшкия проект Харвардски Еничар, когато 50-60 % от имащите право на глас отказват да участват в ,, ШОУТО НА СОРОС. ""

    Коментиран от #9

  • 7 XXL

    49 17 Отговор
    Те "хората" вече съжаляват за грешката си, и все повече ще съжаляват догодина като ги споходят новите цени на тока, газта и всичко останало. Така избрахме едно време Костов, след него "цар", следнего Сергея, след него и Мутрата. И получихме все едно и също. Подмяната продължава. Промяна няма, няма и да има!

    Коментиран от #45

  • 8 Име

    44 15 Отговор
    Хората ги подкрепиха с изключителна ниска избирателна активност, и това е красноречив знак,че не са подкрепени. Тези мушмуроци са подготвяни за управлението още с встъпването на Боко като управленец на България.
  • 9 Ама много ви личи значи

    18 23 Отговор

    До коментар #6 от "ЕВРО НЮЗ":

    на копейкиниавистите хахахахаха

    Коментиран от #16

  • 10 Стършел 65

    43 7 Отговор
    Заради Нестимир 70процента бяхме за гъби.
  • 11 ТаУмВзе

    31 8 Отговор
    Кое е новото в слугинажа на козяк, че не разбрах? Бухайай
  • 12 мдда

    22 12 Отговор
    Хората ги подкрепиха, защото са комунисти.
  • 13 Илко

    39 4 Отговор
    НДСВ то Настимир беше заедно с Асен 2012г.Не забравен мошеник.
  • 14 Матей

    37 13 Отговор
    Какви овации са обрали кирчовите,никакви,просто отвращението е подавляващо,затова резултатите бяха такива от изборите.Да не споменаваме ,че бяха и нагласени,машинно,чрез машините резултатите се подменят още по-ефективно,при това изключително евтино и без особени главоболия и разправии с ци-ган-ски барони.Така го избраха киро,в това вече няма никакво съмнение,всичко наредено с майсторлък от козяк,нали той е тяхното момче за всичко.Илчовски защо го пуснаха с тоя скандал в НС,умишлено,в точния момент,за да окепази до край боковските хаир-съзи,технолотия бе,джанъм.
  • 15 Име

    29 8 Отговор
    До Кого 4, щом така мислите, хората зад тях отлично са си свършили работата с манипулацията. За съжаление тези хубавци са от същото котило на предишните. Това което липсва на прехода след 89-та е лустрацията. За съжаление не беше направена, но ако беше, Кирчо нямаше да е на хоризонта.
  • 16 ЕВРО НЮЗ

    27 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ама много ви личи значи":

    При наличието на Фондация Америка за България. при наличието на Отворено общество, при наличието на Американски университет Благоевград. при наличието на Атлантически Съвет на България, при наличието на четири бази с окупационна американска армия, при наличието на най -голямата шпионска сграда на балканите ( КОЗЯК) .. . някой да говори за копейки си е ОБИКНОВЕН ЦИНИЗЪМ
  • 17 Кирчо

    37 7 Отговор
    Благодаря, че гласувахте за усмивката ми! Сега задача No1 е масова, безмилостна, насилствена "доброволна ваксинация". Плюс бустери и Зелени сертификати. ...
  • 18 ПЕЕВ

    41 4 Отговор
    ИЗМАМНИЦИ ТО СИ ЛИЧИ ОТ КИЛОМЕТРИ,ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА.
  • 19 Сттттт

    31 1 Отговор
    ПП (пролетта падаме :-)
  • 20 Не само Боко

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "истина е":

    Костов,Станишев,Симион 2,Доган
  • 21 Некой

    27 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кого":

    Единствено ме притеснява, че другият толкова млад министър-председател беше Жан Виденов... А тези обичат да послъгват, а след това съвсем спокойно казват "Не знаех" или "Е, какво толкова!"
  • 22 Кирето

    22 3 Отговор
    Те да продължават да се обграждат с бивши комунисти и ченгета ще видят каква подкрепа ще им даде народа!
  • 23 Ася

    4 24 Отговор
    Браво Н.Ананиев ,продължавай да говориш истината и громиш мутрите !!!
  • 24 Го4о

    16 1 Отговор
    И сега различните (като Нестимир - ка) куфеят от кеф, че са пробили във властта на Фатмака.
  • 25 Иво

    22 1 Отговор
    Този е едно голямо недоразумение!!!Фалшив герой!!!
  • 26 Тошко

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кого":

    С ние защо да им плащаме сметките, като некадърни до един? (като почнеш от КирЕто та стигнеш до младоженека "културен министър"!
  • 27 Тошко

    16 1 Отговор
    А ние защо да им плащаме сметките, като са некадърни до един? (като почнеш от КирЕто та стигнеш до младоженека "културен министър"!
  • 28 Стрелцов®

    10 2 Отговор
    Боклук до боклука майньо ле.
  • 29 миризлив пръч

    17 2 Отговор
    Да,майале, не можеш да отречеш ниската избирателна активност,и манипулациите с машините.Пълен фалш на изборите.Киро е пълен смешник.Скоро ще залезе безславно.Той просто си е еднодневка.
  • 30 цървулан

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кого":

    А ти душа си обременин
  • 31 Много е

    4 2 Отговор
    Насти този Ананиев.
  • 32 Тити

    14 3 Отговор
    По точно Кирчо Ментата излъга овцете във България.
  • 33 ха ха

    7 2 Отговор
    "Промяната е тук! Има хора, които имат кауза да направят живота на българите по-хубав, те да имат достоен живот и да се почувстват европейци"./ ахааа , сега ще ни убеждават ,колко е хубаво да си беден и смачкан ,по европейски стандарт ? сигурно за това разни ушаци ми звънят по няколко пъти на ден , от грижи за добруването , ама техното и на инструкторите им
  • 34 1111

    13 2 Отговор
    Настимире 2милиарда лева са помощ на големия бизнес заради увеличаването на цената на тока тоест целият народ ще плати сметките на бизнеса това ли е правилната политика при положение,че сме пазарна икономика.Когато големият бизнес прави големи печалби плащали по високо ДДС естествено,че НЕ а сега народа ще плати тяхната сметка,ако не плати какво ще стане щяли да фалират е ми нали след три месеца ще вдигнат цената на тока и тогава пак ще фалират както в живота,така и в бизнеса едни фалират идват други хора в бизнеса празно място няма в пазарната икономика означава кой е по силен финансово този бизнес оцелява.Защо тогава вие ще подарите 2 милиарада от парите на народа няма никаква логика в това, което правите с раздаването веднага човек се замисля,че ще има за нашите и вашите

    Коментиран от #47

  • 35 Бойко

    15 2 Отговор
    Колкото хора съм питал никой не е гласувал за мошениците, явно с мушенгия спечелиха!
  • 36 Василев

    9 1 Отговор
    Селяни, не ПП победи ГЕРБ, а Сиела Норма!
    Агент Сориус, ЦРУ!
  • 37 Селяк

    14 0 Отговор
    Кои хора визирате точно, тези от тяхната партия ли?! Може би само 1% или по-малко от народа им вярват, останалите загубиха вярата в тях още на първата седмица! Нищо не правят, никакъв план не предприемат, освен да си увеличават заплатите, бонусите, министерствата, хората, секретарките, съветниците и пр.! Народа не чува и вижда нищо смислено освен хвърляне на прах в очите с някакви коментари които дори не се препокриват с казаното от тях преди изборите!
  • 38 Викаш 670 000 гласували за ПП!

    10 0 Отговор
    670 000 шарана имаше, които медиите и калинките на Прокопиев, хванаха на гола кука! Жалко е, че има толкова много шарани! От друга страна, обяснява защо 30г. се избират все тези, които задкулисието пожелае! Има достатъчно на брой шарани, които кълват на гола кука! Докато не поумнеят, все ще ги лъжат и все ще са против собствените си и на България интереси!

    Коментиран от #40

  • 39 Даа ама нее

    10 0 Отговор
    Излезнаха МНОГО гнили работи, Ииииии що стана!!!!??? .НИЩОО.
  • 40 Милен

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Викаш 670 000 гласували за ПП!":

    Казват им се СЛЪНЧАТКИ
  • 41 √(n&Варна)

    5 0 Отговор
    Този настимир е съавтор на чл. 119, ал 5 – едно от най-тъпите изменение/допълнение на Закона за движението по пътищата.
  • 42 "Българите"

    7 0 Отговор
    Подкрепиха олигарсите, машините стъкмистиха резултата. .Евала

    Коментиран от #46

  • 43 Даа

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кого":

    Ще ги видим тези необременени млади хора, дано да види България добро от тях. А и всички българи. Но като гледам ...
  • 44 stan40

    3 0 Отговор
    Хората гласуваха на доверие и отново изтеглиха къса клечка, защото дълга липсваше на тезгяха. Колкото човек повече говори, толкова повече глупости може да каже. Президентът е уж умен човек, а как можа да инвестира доверие в тези двамата?
  • 45 stan40

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "XXL":

    Костов беше натикал ДПС- ДС в ъгъла, но беше предаден от свойте. Това ми е споделено от мой роднина работил в ДС. По времето на Костов много хора стартираха успешно свои бизнеси и държавата не им пречише. Плащаш патент и работиш.
  • 46 stan4o

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от ""Българите"":

    Удавника се хваща за всичко което изплува над водата. Камъкът който тежи го пускат на дъното, а го....та се люшкат на повърхността. Това е картинката на българския политически живот. Колкото си по - омазан с го..на, толкова по-добре плуваш в политическите води .
  • 47 stan4o

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "1111":

    Вдига се цената на тока, вдига се цената на продукцията. Продукцията не е конкурентно способна, фирмата спира производство докато се нормализира пазара или фалира. Тези два милярда трябва да се инвестират в нововъведения които биха повишили конкурентноспособността на дадено производство в дадена ситуация, а не за плащане на електроенергия. Това е наливане на средства от пусто в празно, които ще изтекат в някой джоб. Например на Прокопиев в Каолин . Публично да се обяви списъка на подпомогнати фирми!!!!
  • 48 адвокат

    0 1 Отговор
    затворете тиквата иначе няма да стане
  • 49 Анонимен

    0 0 Отговор
    Всички сте един дол дренки пари пари пари. На запад може да се краде по върховете, а в бг от средната класа си плащат за хубава заплатена работа за учител, митничар, вие си знаете, кои, мвр и тн, земи, къщи и по стълбите нагоре парите им. Без капитал няма пазарна иконимика. Така ще е още 50 години
  • 50 Факти

    0 0 Отговор
    Всичко са корумпирани в Бг. Всеки навсякъде те гледа в ръцете.
  • 51 Читател

    0 0 Отговор
    Лекар и математик, покойници. Млади ги взеха в отвъдното. Математика бе в Либия, или Мароко, учител по математика, на курс в София за 10 месеца, учеше чужди езици, върна се и ги внесе в ПЧБ. А тя /банката, бе, на комунистите от ДС, франгаджията, братовчед на ПСтоянов, скарал се с доган и напуснал системата, днес е Банката ПИБ, но нейсе.. Имаха къща доктор ДИванова и ГВълчев, отваряйки вратата приживе оставили 2 щайги с грозде и се чудеше лекарката, на кой от двамата.... Запада да знае, че без рушвет, няма как И днес колко ли хора с колите на село носят кеш пари, за да ги назначат, старите нови в пенсия горе. И ни лук мирисало ни лук видели. Лъжат мамят и си живеят на гърба на народа някои си българи християни, сектанти, рицари... А ти яж лук и хляб след това.