30 Април, 2020 15:03 13 157 29

Съветници алармираха, че Бургас харизва улица на Доган

  • общински съвет-
  • бургас-
  • парк „росенец“-
  • доган

Местният парламент промени устройствен план в парк „Росенец”

Съветници алармираха, че Бургас харизва улица на Доган - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Скандална сесия на общинския съвет се е състояла вторник в Бургас, съобщиха местни медии, цитирани от в. "Сега". На нея е взето решение за промяна на Подробен устройствен план (ПУП) в част от парк „Росенец”, с което се преконфигурира уличната мрежа. Създават се нови трасета, а според съветници улица, която води към т.нар. летен сарай на Ахмед Доган, престава да бъде общинска. От дебатите в съвета става ясно още, че решението касае замяна на имоти между общината и частни дружества.

Официално промяна на ПУП се прави поради реконструкция на намиращото се в близост рибарско селище „Ченгене скеле” и искане на „Лукойл” за преструктуриране на терени, попадащи в обхвата на плана, с цел обезпечеване на сигурността на нефтената им база там. Предложението е внесено от кмета Димитър Николов

без да бъде разгледано в комисиите на съвета,

а мотивът е, че се бърза заради кандидатстване за 5 млн. лв. към ПУДОС по проект за „Ченгене скеле”. Яростно против обаче са били двама от съветниците. „В района на парк „Росенец“ има път, който отива до пристанището в момента. В резултат на промяната на този ПУП реално този път ще го деактуваме от публична общинска собственост в частна. Това означава, че вече няма да има достъп, тъй като тези парцели, в които попада, ще ги продадем на дружествата, с които заменяме“, е заявил Константин Бачийски от партията „Средна европейска класа”, цитиран от БНР – Бургас. Според него на една от фирмите мажоритарен собственик през годините е бил човек, свързан с Ахмед Доган. Против на сесията се е изказал и съветникът от „Възраждане” Владимир Павлов:

„Касае изключително подстъпите на имотите на Доган

в северната част. Съгласен съм, че трябва да се обособи охранителна зона около оградата и имота на „Лукойл“, но нито ще се развие туризмът в тази част, а напротив – ще се ограничи“. Кметът Николов обаче е защитил предложението си. „„Лукойл настояват да им осигурим този статут, за да може охранителната фирма, която обслужва нефтеното пристанище, да може да си извърши дейността. Ще има разместване на парцелите и

затова дейността преминава през различни видове собствености.

Община Бургас трябва да бъде изрядна в окомплектоването на документацията в Министерството на околната среда. Ако това ПУП-ПРЗ не бъде променено, то ние ще бъдем лишени от разглеждане на документите. Заради това трябва да лиша рибарите от тази грантова схема ли?”, е заявил Николов, цитиран от сайта „Бургаснюз”.

Според Бачийски достъпът на гражданите до морето ще бъде ограничен. Той е предложил отчуждаване и замяна на друг имот, за да се обезпечи охраната на нефтената база. Зам..-кметът Чанка Коралска обаче е контрирала: „Замените и отчуждаването не се прави на крак и набързо.

Тази улица не води до никъде и не носи никакви дивиденти

на общината. Ако сега трябва да бъде променяна конфигурацията, това означава да променим целия проект, а това не става за ден, два или три. Проектът е мислен дълго, за да се обезпечи инфраструктурата там".

В крайна сметка докладната на кмета е приета от втория път. При първото гласуване

не е събрала мнозинство, каквото е изискването

при преобразуване на публична общинска собственост в частна. При повторния вот внушителен брой съветници са вдигнали ръка - 40 гласа „за“, 2 „против“ и 2 „въздържал се“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    60 2 Отговор
    Някой си играе с огъня.
  • 2 Сатаната

    47 0 Отговор
    Къде са троловете да коментират?
  • 3 Fhxg

    39 1 Отговор
    Стрижи!!!
  • 4 Некакъв ком

    76 2 Отговор
    Между първото и второто гласуване са получени необходимия брой SMS-и.От когото трябва.
  • 5 Бургас

    85 0 Отговор
    Кмете ..... ОСТАВКА !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Идиотска държава

    79 5 Отговор
    Българите са тъпо и глупаво стадо овце. Заслужават да ги доят, стрижат, ритат, бият и да се гаврят с тях а накрая да ги заколят за месо и кожа.

    Коментиран от #11, #17, #19

  • 8 Нова

    72 1 Отговор
    За какво алармира те? Тя сигурно вече е харизана! Мисля си колко ти трябва човече на 65~67г.,по колко изяждаш, в колко стаи влизаш, колко коли караш, колко дрехи на ден сменяш. Синът си го осигурил, внука също за 200г.напред.може и да смяташ, че някога България пак ще е в турската империя и синът ти или внука ще бъде бей. Дори и някога да стане няма да си жив.
  • 9 финансов аргумент

    64 0 Отговор
    Между двете гласувания е имало финансова аргументация . Общински съветник не се става за заплата а за финансови аргументи ,които са много повече от някякви 800-1000 лв. и то при всяко гласуване по такива важни и неотложни въпроси.
  • 10 КралиМарко

    75 0 Отговор
    Бравос!Ашкул сун,Аркадашлар!
    Чок гюзел бир Сарай Доган Ефенди!!!
    ....Герб и ДПС - винаги заедно, винаги едно цяло!Всичките агенти на ДС си раздават и делят държвата, ми че то си е техна бре...
  • 11 АБСОЛЮТНО

    53 2 Отговор

    До коментар #7 от "Идиотска държава":

    Си прав. Как може да гледаме с овчи поглед как идват да ни заколят и да си мируваме. Мисля че другаде няма как да се случи!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ние знаем,че

    65 0 Отговор
    Доган с нещо държи на каишка Борисов/то се и вижда/.ГЕРБ и ДПС ВИНАГИ са били в брак/заедно/.Борисов гък не може да каже на Доган

    Коментиран от #22

  • 15 слаботоков

    49 0 Отговор
    То както е тръгнало и мавзолей ще му направят!😀
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анти комунист

    24 4 Отговор

    До коментар #7 от "Идиотска държава":

    Българите,не са тъпо племе,това е много удобно за мафията,която успя да унищожи дясното пространство и да внедри там бившите служби за сигурност и престъпните кланове,не без помоща на голяма част от народа,който го играе обиден,манипулирани българите започнаха да се продават и предават,защитавайки клаузи,в полза на мафията,прости ли са калинките, които от нищото станаха елит,децата им ще ги наследят и тогава не ни остава нищо друго да се подчиним на мафията,която се храни от ЕВРО СЪЮЗА и НАТО,на практика Русия постига целта си.България е превзета държава,благодарение на бивши комунисти ,престъпници и ченгета,проклятието на БЪЛГАРИЯ действа, вие би трябвало да знаете кой е той.
  • 18 Кокорчо🙄

    26 1 Отговор
    Тя държавата негова, вие за улицата се притеснихте, след като се гътне навсякъде като на ататюрк негови паметници и ще сложите
  • 19 .Д.Кънев

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "Идиотска държава":

    Другарко и другари от блиц какво забранено има в коментара ми за майката на оня убиеца на Милен,че я питам като е безпарична с кво е купила джипа.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Да да да

    14 1 Отговор
    Доганя здраво ги е ...... всичките !
  • 22 Магелан

    18 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ние знаем,че":

    Доган има компромати за Тиквата от гидините когато беше охранителна мутра на бай Тошо и имаше фирмата Епон.Тогава бяха мътни времена и хитрия Гаджал Доган се е подсигурил с много копромати на Полетици и бизнесмени и никой сега не може да го барне.Доган е руски агент и само американците могат да му гледат на кафе?

    Коментиран от #29

  • 23 Хаха

    11 0 Отговор
    Тези взеха да прекаляват с хорското търпение.Имам чуството че този балон ще се спука, и тогава не НСО не чеченци да го пазят този така наречен почетен председател ще му се види тясна България.
  • 24 Хахм

    10 0 Отговор
    Видя се ,че няма полза от тези охрани.Нарочат ли те и господ не може да те спаси.
  • 25 МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ

    9 0 Отговор
    Румeн Oвчaрoв
    Дeпутaтът oт БCП Румeн Oвчaрoв кoмeнтирa изкaзвaниятa нa прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв зa нacлeдcтвoтo нa Трoйнaтa кoaлиция.
    Извecтнaтa пoгoвoркa: Koгaтo фaктитe гoвoрят и бoгoвeтe мълчaт, придoби друг cмиcъл у нac: Кoгaтo Бoриcoв гoвoри и фaктитe мълчaт."
  • 26 Максим

    6 0 Отговор
    Димитър Николов е завършен идиот, казах го преди много години, казвам го и сега и стоя зад думите си.
  • 27 Хи Хи не Хи а фи

    4 0 Отговор
    Доган притежава цяла държава , тук за една улица се тресат, или си мислите , че е Пеевски?
  • 28 Слави Славов

    4 0 Отговор
    Бееее,къде сте бе,бееее?!
  • 29 Ленин

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Магелан":

    Първо граматиката после глупостите ти.