Last news in Fakti

25 Март, 2021 14:00 7 386 20

Баща издирва сина си, социални и съд не изпълняват решение на Кралския съд в Лондон

  • красимир йовчев-
  • баща-
  • син-
  • върховен кралски съд

Мъжът твърди, че майката и новият ѝ приятел бият детето

Баща издирва сина си, социални и съд не изпълняват решение на Кралския съд в Лондон - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Един български баща издирва сина си. В разказа му по зловещия казус, който бе изпратен до Liberta.bg, подкрепен с официални документи, се твърди, че синът му е отвлечен от майката, с която са разделени. Бащата Красимир Йовчев твърди още, че момченцето иска да живее с него, а също така и че е малтретирано от бившата му съпруга и новия ѝ приятел. Нещо, което предполага и Върховният Кралски съд на Лондон и постановява Кристиян да живее с баща си Красимир.

Това решение на Върховния Кралски съд на Лондон е игнорирано от Социалните служби в България, както и от Районния съд на София. Нещо повече, детето споделя пред Социалните служби на България, че е малтретирано от майка си и нейния приятел. Съдът в София изобщо не обръща внимание на апела на момчето.

Liberta.bg ще изпрати писмото на бащата до Президента на Република България г-н Румен Радев, до Премиера г-н Бойко Борисов и до Главния прокурор г-н Иван Гешев.

Ето какво споделя бащата Красимир Йовчев пред нашата медия:

Уважаеми представители на медиите,

Позволявам си да се обърна към Вас заради поредно възмутително решение на български съд, този път проявявайки геноцид над децата.

Ето накратко историята, в хронологичния ред:

Разведен съм с бившата си съпруга от 2013, като разбираемо и по неписани закони в България, родителските права се присъждат на майката. В това време заминах да живея в Англия, където съм и до днес. В началото на 2019 г., през февруари, детето дойде да живее при мен заради невъзможността на бившата ми жена да се грижи за него, като предложението за това беше нейно, а това беше и най-голямото желание на детето ни.

Синът ми живя почти две години при мен, като тя постоянно си променяше решенията за това дали иска, или не да живее с него. Като същевременно тя се прибра да живее в Украйна.

Впоследствие бившата ми съпруга – Марина, която е украинка, заведе дело по хагската конвенция за незаконно задържане на сина ми от мен в Англия, като делото се гледаше във Върховния кралски съд на Лондон.

След задълбочен анализ на факти, доказателства и най-висшия интерес на детето, Върховният Кралски съд на Англия постанови, че синът ми трябва да живее с мен, защото това е неговото желание, защото то се чувства прекрасно с мен, и не на последно място, защото има опасност за неговото психическо и физическо здраве, ако бъде при майка си. Като опасенията на Кралския съд се сбъднаха. В СОЦИАЛНИЯ ДОКЛАД, КОЙТО Е ИГНОРИРАН ОТ Районен съд - София, МАЙКАТА И НЕЙНИЯ ПРИЯТЕЛ БИЯТ ДЕТЕТО!! Още нещо: Районният съд на София игнорира и решението на Върховния Кралски съд на Лондон.

Тя, разбира се, присъстваше и беше разпитвана над 3 часа в съдебно заседание, където така се оплете в лъжи, че съдията на няколко пъти го отбеляза в съдебното решение.

Обжалва пред АПЕЛАТИВЕН ВЪРХОВЕН СЪД, където жалбата ѝ беше отхвърлена като несъстоятелна поради факта, че съдията е спазил всички европейски закони. След 3 дни и след като родителските права вече бяха присъдени на мен, тя имаше възможност да идва и да го вижда, за което ѝ позволих.

Но на втори август с фалшив паспорт (оригиналният на детето до ден-днешен е при мен) го извежда за Украйна, а от там му издава украински паспорт, за да се върне в България.

Оттогава аз нямам контакт с детето, като информацията какво е направила е изцяло от полицията. Всякакъв контакт е блокиран с мен, а новите социални работници от ДСП Лозенец не виждат проблем в това,и не виждат проблем от това, че тя го малтретира!
Прокуратура по същия начин, затх използването на фалшиви документи е допустимо..

Респективно заведох дело по хагската конвенция за връщане на детето и от тук започва абсурдът, заради който се обръщам към Вас.

Първоначално съвсем логично съдията приема решенията на английския върховен съд, които са задължителни за ЕС, но впоследствие решението е коренно различно от това, което се нарича законност.

Съдията съвсем умишлено забравя за английски съдебни решения и това, че регламентът на Европа е императивен за българското законодателство, дори не ги споменава, а се позовава на решението за развод, което е анулирано от британското решение и няма никаква правна стойност. Игнорирайки англ. Съдебни решения, си позволява да ги преуреди, не знам по кой закон.

С това решение съдът на практика ме обвинява, че съм задържал незаконно детето във Великобритания, но на практика имам разрешение за това от британския върховен съд. Оказва се, че районен съдия е по-ерудиран от върховен съд и дори нещо повече, създава нов Закон за България, легализирайки самоуправството. Самоуправството според него е легално, защото това било волята на майката. Според съдията е напълно законно майката да дойде до Англия, където самият аз разреших да види детето ни и дори да го изведе с фалшив документ. По същата логика всеки гражданин може да вземе закона в свои ръце. Защо тогава са ни нужни съдилищата?

Но и това не е всичко. Дори аз да не съм прав в искането си детето да живее при мен, от сърце желая за него само най-доброто. А в социалният доклад, изготвен от българските власти, се казва, че майката и нейният приятел бият детето. Самото то признава, че му е забранено да има контакт с баща си, а то иска да се върне при мен. Всичко това обаче удобно е пропуснато в съдебното решение, макар че е официален документ и веществено доказателство.

Уважаеми представители на медиите, с дълбока вяра в мисията Ви, моля Ви да проучите как този български съдия обяви ползването на фалшиви документи, самоуправството и нарушаването на решения на по-висш съд за законни. Помогнете на справедливостта да възтържествува и на един български баща и детето му да сбъднат мечтата си да живеят заедно.

Готов съм да дам допълнителна информация, документация и интервюта.

С уважение,

Красимир Йовчев


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    26 0 Отговор
    системата прави от хората животни, докато още вярват в нея...
  • 2 Бай Шиле

    8 0 Отговор
    "ябълка" е от женски род.Съдийка гнила ябълка.Как ще е: съдия гнил плод?

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт

    12 0 Отговор
    Сутринта една по БНТ си позволяваше да коментира решението на констиуционния съд за отнемане на книжки и номера!Това е правовата държава България!
    Наредбички и подзаконови актове правят конституцията на дреб!

    Коментиран от #5

  • 5 Сега разбра

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    ... ли силата на чл. 1 на Социалистическата Конституция и защо толкова много беше трън в очите на някои хора!!!!
  • 6 Реалността

    15 1 Отговор
    До коментар 3, я ми кажи с тея западни ценности ти какво очакваш? Нима голям процднт от жените не са такива? А и как да не са. Виж че съдебната система е зад тях и ги ппдкрепя да си правят каквото си поискат. В САЩ официална статистика гласи че е отчетен най нискоят брой на сключени бракове от както се води статистика. А такава се води от 1836 година. Явно все повече мъже осъзнават че сключването на брак е самоубийство. В случай на развод, жена ти взима всичко за което си се трудил.
  • 7 Баба

    18 0 Отговор
    Викай,ходи където се сетиш ,тропай по много врати.Докажи правотата си и все някой ще ти помогне.Бори се ,не се отказвай. Спаси детето си.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 До Боцо и тр@верс Захариев

    8 0 Отговор
    Защо не помогнете на човека?
  • 10 One

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Шиле":

    Просто е: съдия гнил плод- гнил пъпеш!
  • 11 мъка

    6 8 Отговор
    Мен пък ми стана интересно защо БГ съдът трябва да се съобразява с английския. Това БГ държава ли е или колония? Англия дори не е в ЕУ.

    Коментиран от #12

  • 12 Крис

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "мъка":

    Защото Англия тогава е била в ЕО, и защото това не е само европейски закон, който е задължителен за България! А социалните защо не спазват единствения закон, по който трябва да работят?
  • 13 Човека Коза

    11 1 Отговор
    "Разведен съм с бившата си съпруга от 2013, като разбираемо и по неписани закони в България, родителските права се присъждат на майката."
    В качеството си на самотно отглеждащ детето си баща, смея да твърдя че това е абсолютно невярно. Не, че съдебната ни система е иделна, дори тъкмо напротив, но поне в това отношение, или поне в моя случай си свършиха работата добре. Изобщо не е вярно, че родителски права се присъждат на майката на общо основание. Успех на бащата, ако твърденията му са верни!
  • 14 Роза

    9 0 Отговор
    Познавам няколко българи,които на времето са се оженили за рускини и се разведоха .Сега децата им са пораснали и почти не ги познават.Този,като се е оженил за рускиня,съзнателно си е поел риска да го сполети същата съдба.Жалко за детето!Ако наистина обича баща си,ще страда много.И аз съм на мнение,че трябва да направи всичко възможно,за да си го върне.Желая му успех!
  • 15 РАДИО ЕЛТО

    8 0 Отговор
    помните ли изчезналото дете СЪВЕСТИН и до сега не е няма следа има мафия отвличаща ДЕЦА и ХОРА за органи
  • 16 Втори случай в който

    1 0 Отговор
    Налагат украинската раса над нашата. Само за днес. Четки нон стоп за бьдещия член на алианса

    Коментиран от #17

  • 17 Дежа Вю

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Втори случай в който":

    Алиансът не приема държави с неустановена източна граница.
  • 18 гост

    1 0 Отговор
    Ами и моите деца искат да живеят с мен, аз не ги съсипвам психически, забавлявам ги, а жена ми се дразни от това. Нейните разбирания са истината. Точка. Ходихме и на психиатър, той потвърждава, че тя не е добре, изписва лечение и пак нищо. Вкъщи е по-зле от казарма, строяване, наказания, бой и за всичко е всеки друг, но не и жената виновна, защото каквото тя каже, това е истината. Е как да подкрепяш подобен човек, да го обичаш и уважаваш като всички други, но не и тя виждат, колко е зле мисловно и емоционално.
  • 19 Хихата

    1 7 Отговор
    На всички вайкащи се мъже искам да задам въпрос: За какъв дявол сте създали деца с тези лоши, безотговорни, психясали (както вие ги описвате) жени? Изнасилиха ли ви, що ли? Тук по-скоро подозирам желание (може и неосъзнато) да се накаже майката, като и се отнеме детето (децата). Нито е проява на родителска обич/загриженост, нито на мъжество!

    Коментиран от #20

  • 20 хетеросексуален

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хихата":

    феминиска логика е всичко за маѝката.