ФАКТИ.БГ

Баща издирва сина си, социални и съд не изпълняват решение на Кралския съд в Лондон

Мъжът твърди, че майката и новият ѝ приятел бият детето

Публикувана: 25 Март, 2021 14:00
20 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3956
Баща издирва сина си, социални и съд не изпълняват решение на Кралския съд в Лондон
Снимка: Личен архив
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Един български баща издирва сина си. В разказа му по зловещия казус, който бе изпратен до Liberta.bg, подкрепен с официални документи, се твърди, че синът му е отвлечен от майката, с която са разделени. Бащата Красимир Йовчев твърди още, че момченцето иска да живее с него, а също така и че е малтретирано от бившата му съпруга и новия ѝ приятел. Нещо, което предполага и Върховният Кралски съд на Лондон и постановява Кристиян да живее с баща си Красимир.

Това решение на Върховния Кралски съд на Лондон е игнорирано от Социалните служби в България, както и от Районния съд на София. Нещо повече, детето споделя пред Социалните служби на България, че е малтретирано от майка си и нейния приятел. Съдът в София изобщо не обръща внимание на апела на момчето.

Liberta.bg ще изпрати писмото на бащата до Президента на Република България г-н Румен Радев, до Премиера г-н Бойко Борисов и до Главния прокурор г-н Иван Гешев.

Ето какво споделя бащата Красимир Йовчев пред нашата медия:

Уважаеми представители на медиите,

Позволявам си да се обърна към Вас заради поредно възмутително решение на български съд, този път проявявайки геноцид над децата.

Ето накратко историята, в хронологичния ред:

Разведен съм с бившата си съпруга от 2013, като разбираемо и по неписани закони в България, родителските права се присъждат на майката. В това време заминах да живея в Англия, където съм и до днес. В началото на 2019 г., през февруари, детето дойде да живее при мен заради невъзможността на бившата ми жена да се грижи за него, като предложението за това беше нейно, а това беше и най-голямото желание на детето ни.

Синът ми живя почти две години при мен, като тя постоянно си променяше решенията за това дали иска, или не да живее с него. Като същевременно тя се прибра да живее в Украйна.

Впоследствие бившата ми съпруга – Марина, която е украинка, заведе дело по хагската конвенция за незаконно задържане на сина ми от мен в Англия, като делото се гледаше във Върховния кралски съд на Лондон.

След задълбочен анализ на факти, доказателства и най-висшия интерес на детето, Върховният Кралски съд на Англия постанови, че синът ми трябва да живее с мен, защото това е неговото желание, защото то се чувства прекрасно с мен, и не на последно място, защото има опасност за неговото психическо и физическо здраве, ако бъде при майка си. Като опасенията на Кралския съд се сбъднаха. В СОЦИАЛНИЯ ДОКЛАД, КОЙТО Е ИГНОРИРАН ОТ Районен съд - София, МАЙКАТА И НЕЙНИЯ ПРИЯТЕЛ БИЯТ ДЕТЕТО!! Още нещо: Районният съд на София игнорира и решението на Върховния Кралски съд на Лондон.

Тя, разбира се, присъстваше и беше разпитвана над 3 часа в съдебно заседание, където така се оплете в лъжи, че съдията на няколко пъти го отбеляза в съдебното решение.

Обжалва пред АПЕЛАТИВЕН ВЪРХОВЕН СЪД, където жалбата ѝ беше отхвърлена като несъстоятелна поради факта, че съдията е спазил всички европейски закони. След 3 дни и след като родителските права вече бяха присъдени на мен, тя имаше възможност да идва и да го вижда, за което ѝ позволих.

Но на втори август с фалшив паспорт (оригиналният на детето до ден-днешен е при мен) го извежда за Украйна, а от там му издава украински паспорт, за да се върне в България.

Оттогава аз нямам контакт с детето, като информацията какво е направила е изцяло от полицията. Всякакъв контакт е блокиран с мен, а новите социални работници от ДСП Лозенец не виждат проблем в това,и не виждат проблем от това, че тя го малтретира!
Прокуратура по същия начин, затх използването на фалшиви документи е допустимо..

Респективно заведох дело по хагската конвенция за връщане на детето и от тук започва абсурдът, заради който се обръщам към Вас.

Първоначално съвсем логично съдията приема решенията на английския върховен съд, които са задължителни за ЕС, но впоследствие решението е коренно различно от това, което се нарича законност.

Съдията съвсем умишлено забравя за английски съдебни решения и това, че регламентът на Европа е императивен за българското законодателство, дори не ги споменава, а се позовава на решението за развод, което е анулирано от британското решение и няма никаква правна стойност. Игнорирайки англ. Съдебни решения, си позволява да ги преуреди, не знам по кой закон.

С това решение съдът на практика ме обвинява, че съм задържал незаконно детето във Великобритания, но на практика имам разрешение за това от британския върховен съд. Оказва се, че районен съдия е по-ерудиран от върховен съд и дори нещо повече, създава нов Закон за България, легализирайки самоуправството. Самоуправството според него е легално, защото това било волята на майката. Според съдията е напълно законно майката да дойде до Англия, където самият аз разреших да види детето ни и дори да го изведе с фалшив документ. По същата логика всеки гражданин може да вземе закона в свои ръце. Защо тогава са ни нужни съдилищата?

Но и това не е всичко. Дори аз да не съм прав в искането си детето да живее при мен, от сърце желая за него само най-доброто. А в социалният доклад, изготвен от българските власти, се казва, че майката и нейният приятел бият детето. Самото то признава, че му е забранено да има контакт с баща си, а то иска да се върне при мен. Всичко това обаче удобно е пропуснато в съдебното решение, макар че е официален документ и веществено доказателство.

Уважаеми представители на медиите, с дълбока вяра в мисията Ви, моля Ви да проучите как този български съдия обяви ползването на фалшиви документи, самоуправството и нарушаването на решения на по-висш съд за законни. Помогнете на справедливостта да възтържествува и на един български баща и детето му да сбъднат мечтата си да живеят заедно.

Готов съм да дам допълнителна информация, документация и интервюта.

С уважение,

Красимир Йовчев

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 15 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Овчарник
1 Отговор
системата прави от хората животни, докато още вярват в нея...

Оценка:
-0 +25

Бай Шиле
2 Отговор
"ябълка" е от женски род.Съдийка гнила ябълка.Как ще е: съдия гнил плод?

Коментиран от #10


Оценка:
-0 +8

3
Този коментар е премахнат от модератор.
Факт
4 Отговор
Сутринта една по БНТ си позволяваше да коментира решението на констиуционния съд за отнемане на книжки и номера!Това е правовата държава България!
Наредбички и подзаконови актове правят конституцията на дреб!

Коментиран от #5


Оценка:
-0 +11

Сега разбра
5 Отговор

До коментар #4 от "Факт":


... ли силата на чл. 1 на Социалистическата Конституция и защо толкова много беше трън в очите на някои хора!!!!

Оценка:
-1 +6

Реалността
6 Отговор
До коментар 3, я ми кажи с тея западни ценности ти какво очакваш? Нима голям процднт от жените не са такива? А и как да не са. Виж че съдебната система е зад тях и ги ппдкрепя да си правят каквото си поискат. В САЩ официална статистика гласи че е отчетен най нискоят брой на сключени бракове от както се води статистика. А такава се води от 1836 година. Явно все повече мъже осъзнават че сключването на брак е самоубийство. В случай на развод, жена ти взима всичко за което си се трудил.

Оценка:
-0 +14

Баба
7 Отговор
Викай,ходи където се сетиш ,тропай по много врати.Докажи правотата си и все някой ще ти помогне.Бори се ,не се отказвай. Спаси детето си.

Оценка:
-0 +17

8
Този коментар е премахнат от модератор.
До Боцо и тр@верс Захариев
9 Отговор
Защо не помогнете на човека?

Оценка:
-0 +8

One
10 Отговор

До коментар #2 от "Бай Шиле":


Просто е: съдия гнил плод- гнил пъпеш!

Оценка:
-0 +5

мъка
11 Отговор
Мен пък ми стана интересно защо БГ съдът трябва да се съобразява с английския. Това БГ държава ли е или колония? Англия дори не е в ЕУ.

Коментиран от #12


Оценка:
-8 +6

Крис
12 Отговор

До коментар #11 от "мъка":


Защото Англия тогава е била в ЕО, и защото това не е само европейски закон, който е задължителен за България! А социалните защо не спазват единствения закон, по който трябва да работят?

Оценка:
-2 +8

Човека Коза
13 Отговор
"Разведен съм с бившата си съпруга от 2013, като разбираемо и по неписани закони в България, родителските права се присъждат на майката."
В качеството си на самотно отглеждащ детето си баща, смея да твърдя че това е абсолютно невярно. Не, че съдебната ни система е иделна, дори тъкмо напротив, но поне в това отношение, или поне в моя случай си свършиха работата добре. Изобщо не е вярно, че родителски права се присъждат на майката на общо основание. Успех на бащата, ако твърденията му са верни!

Оценка:
-1 +11

Роза
14 Отговор
Познавам няколко българи,които на времето са се оженили за рускини и се разведоха .Сега децата им са пораснали и почти не ги познават.Този,като се е оженил за рускиня,съзнателно си е поел риска да го сполети същата съдба.Жалко за детето!Ако наистина обича баща си,ще страда много.И аз съм на мнение,че трябва да направи всичко възможно,за да си го върне.Желая му успех!

Оценка:
-0 +9

РАДИО ЕЛТО
15 Отговор
помните ли изчезналото дете СЪВЕСТИН и до сега не е няма следа има мафия отвличаща ДЕЦА и ХОРА за органи

Оценка:
-0 +7

Втори случай в който
16 Отговор
Налагат украинската раса над нашата. Само за днес. Четки нон стоп за бьдещия член на алианса

Коментиран от #17


Оценка:
-0 +1

Дежа Вю
17 Отговор

До коментар #16 от "Втори случай в който":


Алиансът не приема държави с неустановена източна граница.

Оценка:
-0 +1

гост
18 Отговор
Ами и моите деца искат да живеят с мен, аз не ги съсипвам психически, забавлявам ги, а жена ми се дразни от това. Нейните разбирания са истината. Точка. Ходихме и на психиатър, той потвърждава, че тя не е добре, изписва лечение и пак нищо. Вкъщи е по-зле от казарма, строяване, наказания, бой и за всичко е всеки друг, но не и жената виновна, защото каквото тя каже, това е истината. Е как да подкрепяш подобен човек, да го обичаш и уважаваш като всички други, но не и тя виждат, колко е зле мисловно и емоционално.

Оценка:
-0 +1

Хихата
19 Отговор
На всички вайкащи се мъже искам да задам въпрос: За какъв дявол сте създали деца с тези лоши, безотговорни, психясали (както вие ги описвате) жени? Изнасилиха ли ви, що ли? Тук по-скоро подозирам желание (може и неосъзнато) да се накаже майката, като и се отнеме детето (децата). Нито е проява на родителска обич/загриженост, нито на мъжество!

Коментиран от #20


Оценка:
-6 +1

хетеросексуален
20 Отговор

До коментар #19 от "Хихата":


феминиска логика е всичко за маѝката.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
ТОП 5