29 Септември, 2020 09:55 1 925 1

Матиас Курьор голмайстор №1 в Първа лига до момента

  • матиас курьор-
  • черно море-
  • футбол-
  • efbet лига-
  • първа лига-
  • голмайстор

Втори е Атанас Илиев със седем попадения, карето се затваря от Дани Генов и Иван Коконов

Матиас Курьор голмайстор №1 в Първа лига до момента - 1
Снимка: ПФК Черно море

Трима от водещите голмайстори на efbet Лига в момента са българи, което е една приятна тенденция за футбола ни. Втори е Атанас Илиев със седем попадения, карето се затваря от Дани Генов и Иван Коконов, които са с по 5. Единствено първият - Матиас Курьор, който има 8, е чужденец.

Представянето на тарана на Ботев Пловдив Наско Илиев е приятната изненада. Дори в отбор като "канарчетата", които са в тежко положение, бившият играч на Монтана не спира да бележи. Иван Коконов също прави най-силния сезон в кариерата си, докато Дани Генов след избухването си през 2014/2015 с екипа на Локо София, когато стигна до повиквателна от националния отбор, показва дори по-добри резултати.

Друга странна тенденция е, че водещите реализатори са в отбори, които са далеч от върха. Курьор е в 11-ия Черно море, а подгласникът му Илиев е в 10-ия Ботев Пловдив. Врачани са седми, а Арда дели четвъртата позиция с ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.