Last news in Fakti

4 Юли, 2022 20:33 1 098 1

Садио Мане: В Сенегал ще е почивен ден, когато играя за Байерн Мюнхен

  • садио мане-
  • байерн мюнхен-
  • сенегал

Новата звезда на „баварците“ осъзнава функцията си за своята родина

Садио Мане: В Сенегал ще е почивен ден, когато играя за Байерн Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС

Садио Мане е може би най-великият футболист в историята на Сенегал. Самият той осъзнава ролята си в обществения живот в страната, като в едно от първите си интервюта за официалния сайт на Бундеслигата споделя, че „няма да се работи, когато играе за Байерн Мюнхен“.

30-годишният нападател не просто играе за родината си, но и изпълнява значима благотворителна дейност. През годините той взема дейно участие в строежите на училища и други публични сгради. Рядко може да бъде забелязан на луксозни ваканции или да си купува скъпоценни предмети, като сам признава, че винаги ще се стреми да помага на онези в нужда.

Сенегалците отдавна му лепнаха прозвището „краля“, тъй като никой друг не е прославил страната им в спорта, както той.

Мане бе в основата на спечелената Купа на африканските нации през изминалата зима. На клубно ниво бе част от първия шампионски отбор на Ливърпул от 30 години насам. Той бе и един от най-силните футболисти в света, когато „мърсисайдци“ спечелиха Шампионската лига през сезон 2018/19. За националния тим има 90 мач, в които е вкарал 32 гола и е направил 20 асистенции.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво Мане

    3 0 Отговор
    Голям футболист. Голям човек. В двата мой най любими клуба игра - Ливърпул и Байерн! Респект момче! Keep Walking