Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 12:00 713 0

В Европа пак скочиха на Суперлигата: Ходещият труп пак се размърда

  • суперлига-
  • футбол-
  • европа

Новата им идея е за достъпен за участие на всички турнир, а не за затворен за външни лица магазин

В Европа пак скочиха на Суперлигата: Ходещият труп пак се размърда - 1

Обявеният план за промяна на проекта за Суперлигата доведе до нова вълна на недоволство сред привържениците на футбола. Отрицателната реакция на феновете беше в основата на бързото оттегляне на почти всички кандидат-участници в турнира през пролетта на 2021 година. Сега се забелязва сходна реакция.

С официално становище излязоха от Асоциацията на футболните запалянковци в Англия и Уелс.

“Ходещият труп, който е Европейската суперлига, пак се размърда и показва самосъзнание като на зомби”, заяви изпълнителният директор на асоциацията Кевин Майлс.

“Новата им идея е за достъпен за участие на всички турнир, а не за затворен за външни лица магазин”, какъвто беше първоначалният им план и който доведе до мащабния протест на феновете. Разбира се, в момента съществува отворен за всички топ европейски отбори турнир и той се нарича “Шампионска лига”. Казват още, че диалогът със запалянковците и независимите фенски организации е от голямо значение, но в същото време Европейската зомби лига продължава да крачи напред, умишлено игнорирайки презрението, което привържениците по целия континент изпитват към нея”, се казва още в позицията на Асоациацията футболните фенове.

От Асоциацията на европейските лиги също споделиха своето неодобрение:

Европейските лиги са крайно изненадани от новото становище на A22, което се отнася към открит процес на консултации и неговите резултати. Асоциацията на европейските лиги - органът, който официално представлява 40 професионални лиги от 34 страни и общо 1092 клуба из Европа - никога не е имал разговори или консултации с А22.

Асоциацията на европейските лиги напълно подкрепя настоящия модел в европейския клубен футбол, който е изграден на основата на открита пирамидална структура с промоция и изпадане, от ниво на начинаещи до професионалисти на местно ниво, и където класирането за турнирите на УЕФА е базирано на постигнатите резултати на национално ниво.

Този модел далеч не е “развален” и няма нужда да бъде поправян.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА