Last news in Fakti

24 Август, 2022 17:13 1 548 0

Книга за Bugatti се продаде за 46 хиляди евро

  • bugatti-
  • книга-
  • eb110

Това е първият екземпляр от произведението покриващо историята на EB110

Книга за Bugatti се продаде за 46 хиляди евро - 1

По време на автомобилната седмица в Монтерей се състоя аукцион на който освен автомобили се продаваха и автомобилни аксесоари и всякакви интересни предмети свързани с моторните превозни средства и тяхната история. Един от тези предмети бе първото копие от книга покриваща историята на Bugatti EB110. Произведението носи заглавието The EB110 & The Last Bugatti Racing Cars и се състои от 440 страници.

Книга за Bugatti се продаде за 46 хиляди евро

Книгата бе продадена за сумата от малко над 46 хиляди евро на неизвестен към момента купувач. В нея могат да бъдат намерени 700 фотографии от разработката на EB110, част от които не са публикувани никога до сега. От книгата ще бъдат направени само 330 копия.

“Колкото и снимките, толкова и текстът, превеждат читателя през необикновената приказка за EB110 – раждането, разработката и резкия край на този забележителен суперкар, и революционната фабрика, която стои зад нея ”, каза Юлий Крута, редактор на книгата. “ Историята на изгарящата амбиция на Романо Артиоли да създаде автомобил, който бие света във футуристична фабрика – и трагичното приключване на тези мечти – се чете като Холивудски филмов сценарий. ”

Книга за Bugatti се продаде за 46 хиляди евро

“Когато по-ранната ни книга за последните състезателни автомобили Bugatti предизвика цунами от интерес, разбрахме, че има нужда от работа по цялата история на Bugatti EB110: нещо, което улови мечтата, раждането, развитието, ослепителния успех на приказката, която не е пощадена от разходи, ” каза Крута.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА