Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 11:30 2 110 4

Сервизна акция праща над 100 Bugatti-та в сервиза

  • bugatti-
  • chiron-
  • сервизна акция

Проблемът засяга само американските автомобили

Сервизна акция праща над 100 Bugatti-та в сервиза - 1

Разработката на новия модел на Bugatti неволно хвърли светлина върху потенциален проблем, който тормози настоящия флагмански модел - Chiron. Последните разкрития сочат, че уважаваният френски производител на хиперавтомобили се е натъкнал на регулаторен пропуск по отношение на сигнала за закопчан колан на Chiron, по-конкретно в съответствието му с американските разпоредби.

Според документите, предоставени на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), Bugatti е признала за откриването на това несъответствие на 18 януари 2024 г., след като е открила "несъответстващо на изискванията поведение на развоен автомобил на Bugatti". Въпреки че подробностите по отношение на конкретния автомобил, за който става въпрос, остават неразкрити, времето съвпада с очакваното представяне на най-новия модел на Bugatti това лято, което предполага непрекъснати усилия за осигуряване на съответствие с американските стандарти.

Въпреки че въпросният проблем може да изглежда сравнително незначителен, той се отнася до значителен брой модели Chiron в САЩ. Приблизително 156 броя, от общо произведени само 500 автомобила, обхващащи моделните години от 2016 до 2023 г., са засегнати от това изтегляне.

Същността на проблема се крие в конфигурацията на сигнала за предпазния колан, който изглежда се придържа към европейските разпоредби, а не към изискванията, посочени в американските и канадските стандарти. По-специално NHTSA изрази загриженост относно забавеното активиране на звуковия сигнал при скорост под 24 км/ч. За разлика от незабавното предупреждение, което се очаква съгласно американските разпоредби, звуковият сигнал на Chiron се активира едва след като автомобилът измине 500 или след като са изминали 60 секунди от стартирането му. Това забавяне увеличава риска от нараняване на незакопчани с предпазни колани водачи при инциденти с ниска скорост, въпреки че Bugatti уверява, че предупредителният светлинен индикатор за предпазните колани остава осветен през цялото време.

За щастие, отстраняването на този проблем се очаква да бъде лесен процес. От 16 февруари, Bugatti започна комуникация със засегнатите собственици, като ги информира за необходимостта от актуализация на софтуера, за да се осигури съответствие с американските разпоредби. Актуализацията ще бъде предоставена на собствениците безплатно, въпреки че все още не е ясно дали Bugatti ще изпрати техници, които да извършат софтуерните модификации.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    5 2 Отговор
    Всички направо само АМЕРИКАНЦИТЕ на страни с безумни разпоредби ! Почвам да си мисля, че тази изкуствено създадена държава е дело на ИЗВЪНЗЕМНИ приди 250 години и затова сега се мъчат да управляват целия свят.

    Коментиран от #2

  • 2 Червено чаршафче

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Там е работата, че не е изкуствено създадена държава (няма държавна структура, а фирмена), а най-голямата бизнес група в света.
  • 3 Кръстника

    0 0 Отговор
    Пак ще трябва да си карам Трабанта.
  • 4 Е46ца

    1 0 Отговор
    Добре , че си продадох моето бугати.Отървах се от него , беше си голямо дръвце, а колкото я хвалят тая бангия не е истина.Като се качиш виждаш , че е слаб автомобил, не е сметнат добре.