21 Май, 2024 20:02 2 298 11

Това ли е новата автономна Tesla?

  • tesla-
  • model 3-

Снимаха прототип без огледала и с допълнителни камери

Това ли е новата автономна Tesla? - 1

Бъдещият автономен автомобил на Tesla може да прилича на някой от съществуващите модели, а не да е с напълно нов дизайн. Наскоро бе забелязан прототип, който привлече вниманието поради необичайните си характеристики, а именно липсата на странични огледала. Този избор на дизайн предполага, че автомобилът може да разчита на странични камери или на възможности за напълно автономно управление.

Разположението на камерата на прототипа допълнително заинтригува. Наблюдателите забелязаха необичайна камера зад задното стъкло във вътрешността на кабината. Камерата на В-колоната изглежда е покрита с черна лента или изцяло липсва, докато страничните камееи стърчат повече от обикновено, вероятно ориентирани към задната част за по-добра видимост.

Още повече спекулации подхранва фактът, че над регистрационния номер е монтирана нова задна камера, която замества обичайната буква "S". Тези модификации подсказват, че Tesla прави значителен напредък в технологията си за автономни превозни средства, което подсказва за вълнуващо развитие на бъдещето на роботакситата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихи

    2 5 Отговор
    За да е автономна трябва да е като колело
  • 2 И каква полза има от това

    4 1 Отговор
    автономно управление? Да беше влак или кораб по го приемам но от какъв зор трябва автомобил да е с автономно управление

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Голяма реклама на Теслата!

    5 2 Отговор
    Пускат ни фотошоп рисунки и почват да ни го хвалят! Нека първо да я произведат пък тогава я хвалете!
  • 4 Цикъл

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "И каква полза има от това":

    Модата е на цикли. От последният писък на модата по автономните автомобили минаха вече 5-6, че дори и малко повече, години, така че е време за нов рунд за събиране на пари от инвеститори. Този път навсякъде ще присъстват думите "Изкуствен Интелект", защото "блокчейн" и "биг дата" вече не са така модерни.

    Коментиран от #5

  • 5 Зациклил си

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Цикъл":

    Повтаряш опорните точки от преди 5-6 години и си мислиш че щом мисленето ти не се е променило оттогава значи и света не се е променил.

    Тесла не е събирала пари от инвеститори вече трета година и има едни излишни 30 милиарда които се чуди за какво да харчи. Освен излишък от пари, има и излишък на производствен капацитет, както и най-добрият автопилот в света и ще се опита да се възползва от всичко това.

    Лично аз съм малко скептичен за сроковете, защото най-добър в света въобще не означава, че е добър по принцип и няма какво да му се подобрява. За напълно автономен автомобил без шофьор ще минат още доста години. Засега си трябва човек зад волана.

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Делистване

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Зациклил си":

    Като са такива ербап от Тесла и не им трябват инвеститори, да слязат от борсата. Навремето Майкъл Дел например така направи с компанията си и май така и не се върна там. На приказки всички са много силни, но в действията не толкова.

    Коментиран от #7

  • 7 Какво общо има

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Делистване":

    Това какво общо има с набирането на нови инвеститори за които говориш в предишното мнение? Старите са им достатъчни. Едни си тръгват, а на тяхно място идват други като си препродават акции на Тесла помежду си, но те са нищо не губи или печели от това.
  • 8 Гост

    1 2 Отговор
    Няма как НЕбезгрешни хора да създадат безгрешни системи. Да се довериш изцяло на системи, правени от НЕбезгрешни хора, е леко казано глупост.
  • 9 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "И каква полза има от това":

    И да седнат в някоя количка от магазина, да се пуснат по нанадолнището е също толкова автономно. Ще върви натам, накъдето тя си иска.
  • 10 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Зациклил си":

    О, не, изобщо не е събирала! Само на няколко пъти вдигаха акциите с обещания, а после ги сриваха да ги изкупят на безценица, след което пак почваха да обещават и ги вдигаха, че да ги продадат в пъти по-скъпо.
  • 11 хмм

    1 0 Отговор
    всичките тия опростени супер автономни електрички са за да може и 6 годишното ти дете да вземе колата и да отиде където поиска или бъдещите ментално нестабилни да имат достъп до самостоятелен превоз