Last news in Fakti

17 Март, 2016 19:39 1 285 1

Унгария затваря лагери за бежанци

  • унгария-
  • лагери-
  • бежанци

На територията на страната остават два центъра за прием на имигранти

Унгария затваря лагери за бежанци - 1
Снимка: БТА/AP

Унгарското правителство планира да премахне повечето постоянни бежански лагери на своя територия, съобщи „Hungary Today”.

Според изданието „Magyaer Nemzet „ отворени ще останат два палаткови лагера в западната част на страната. Те ще намират в близост до границата с Австрия, в градовете Сентготхард и Кьорменд .

Затворени ще бъдат приемните центрове по източните и южните граници на страната. Затворени ще бъдат и центровете край столицата Будапеща и на границата със Словакия.

Лидерът на парламентарната група на партията „ФИДЕС“ Лайош Коша вече заяви, че два центъра за бежанци са напълно достатъчни за територията на Унгария. Според него лагерите по унгарската южна граница на този етап са празни.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 159

    0 1 Отговор
    Браво на унгарците!
Новини по държави: