Last news in Fakti

17 Март, 2016 21:05 1 175 0

Унгария ще приема бежанци само доброволно

  • унгария-
  • бежанци-
  • ес

Кипър иска отваряне на турските летища и пристанища за своите самолети и кораби

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че всяка сделка за бежанския поток между ЕС и Турция трябва да включва гаранции, че неговата страна няма да бъде принудена да приеме квоти за имигранти, съобщи The Leader Herald.

“Ние работим от дни, за да гарантираме защитата на унгарските интереси и че разселването на бежанци ще е изключително на доброволни начела“, заяви Орбан.

В момента тече среща на високо ниво между ЕС и Турция в Брюксел, на която трябва да се договорят условията за ограничаване на бежанския поток. Една от опорните точки предвижда Турция да приеме нелегално влезлите в Европа имигранти, като за всеки такъв ЕС ще приема по един сирийски бежанец от турска територия.

Орбан заяви, че при такова споразумение трябва да се включи клауза за доброволен прием на бежанци от страна на европейските държави.

В същото време белгийският премиер Шарл Мишел заяви, че в някои случаи турските практики по време на преговорите изглеждат като изнудване.

„Турция наистина иска много. Аз отказвам да участвам в преговори, които приличат на изнудване“, заяви Мишел.

Холандският премиер Марк Руте даде прогноза, че бежанците ще спрат да напускат Европа в период от един месец след постигането на сделката.

Президентът на Кипър Никос Анастазиадес заяви, че ако Турция иска да се присъедини към ЕС ще трябва да отвори своите пристанища и летища за кипърските кораби и самолети.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: