4 Април, 2016 22:00 1 114 0

Основните тенденции в развитието на Казахстан

  • казахстан-
  • независимост-
  • ядрено оръжие-
  • избори-
  • основни-
  • тенденции-
  • развитието

Проведе се брифинг, посветен на тази тема

Основните тенденции в развитието на Казахстан - 1

На 31 март в Съюза на българските журналисти бе проведен брифинг на тема „Основни тенденции в развитието на Казахстан през 2016 година”. На мероприятието присъстваха журналисти, учени, експерти и дипломати.

Посланикът на Казахстан в България Темиртай Избастин заяви, че страната е постигнала огромни успехи за 25-те години независимост. В своето изявление той подчерта и антикризисните мерки и структурни преобразувания, които са на дневен ред, а също и положителната реакция на ЕС по отношение на програмата „100 конкретни стъпки“.

По време на събитието бе засегнат и въпросът за новата икономическа политика „Нурлъ жол” (Път в бъдещето) и за общонационалната идея „Мангилик Ел“ (Вечен народ).

На свой ред Десислава Терзиева и Снежана Тодорова, наблюдатели от България на проведените в Казахстан парламентарни избори на 20 март 2016 г., дадоха информация как е протекъл изборният ден.

Тази година се отбелязва 25-та годишнина от закриването на Семипалатинския изпитателен полигон. Известни са инициативите на Казахстан в областта на ядреното разоръжаване.

В края на срещата посланик Избастин отговори на журналистически въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА