Last news in Fakti

15 Юли, 2016 02:06 72 259 50

Франция плаче! Терорист с ТИР премаза поне 84 души в Ница (18+)

  • ница-
  • камион-
  • терор-
  • ислямист

Потушен бе пожар в Айфеловата кула

Камион се вряза малко след полунощ в петък в тълпите от хора, излезли да празнуват Деня на Бастилията в крайбрежния град Ница в Южна Франция. Според президента на региона Прованс-Алпи-Лазурен бряг Кристиан Естрози загиналите са поне 84, а още най-малко 100 човека са ранени, 15 от които в изключително тежко състояние.

Атаката се е случила по време на празнична заря на известната Promenade des Anglais - "Английска алея". Камионът е забелязан още преди атаката, като очевидно е криволичел в опитите си да мине през тълпата. Шофьорът, който според Nice Matin е от тунизийски произход, е застрелян от местната полиция.

Според очевидци ТИР-ът е изминал през близо двукилометрово множество от хора, които са гледали празничните фойерверки по случай Деня на Бастилията.

Президентът на регионалния съвет на Прованс-Алпи-Лазурен бряг Кристиан Естрози съобщи, че в ремаркето на камиона са открити оръжие и гранати, предава РИА "Новости".

Руският телевизионен канал Russia Today цитира очевидци, според които заедно с ТИР-а в тълпата са нахлули въоръжени, които са открили огън по хората. Други твърдят, че изстрелите са били дело на полицията.

Междувременно парижката полиция обяви, че на Айфеловата кула е избухнал пожар. Официалното съобщение гласи, че се касае за инцидент, възникнал по технически причини, предава ТАСС. Огънят е бил потушен.

Facebook активира функцията Safety Check, която позволява на потребителите в района на терористичния акт да съобщят, че не са пострадали.

Президентът на САЩ Барак Обама е предложил помощ на френските власти в "разследването на атаката и изправянето на виновните пред закона". Кандидатът за негов наследник Доналд Тръмп пък обяви, че отлага обявяването на своя евентуален вицепрезидент заради атаката в Ница, което бе насрочено за утре.

Трагичният парадокс се състои в това, че обект на атаката в Ница бяха хора, които празнуваха свободата, равенството и братството, коментира в Twitter президентът на Европейскя съвет Доналд Туск.

На Коледа през 2014 г. в центъра на Глазгоу по подобен начин загинаха шестима души, а осем други бяха ранени, след като камион за боклук се вряза в разхождащи се по улиците. Тогава тезата за престъпно или умишлено действие бързо беше отхвърлена от властите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Объркан

    3 1 Отговор
    Още колко време им трябва на тея малоумни жабари да се събудят????
  • 2 Охлю

    2 1 Отговор
    Кви жабари ве Объркан, Ница е при лалетата !
  • 3 Охлю

    3 0 Отговор
    Имах предвид при петлетата
  • 4 Охлю

    3 0 Отговор
    къф съм тъп !
  • 5 Mercedes-Benz

    6 1 Отговор
    Ще дойде ден, в който ще осъзнаете, че Адолф беше прав и искаше да живеете в чиста Европа!

    Коментиран от #7

  • 6 погнусен

    8 1 Отговор
    Боже...в какво превърнаха Европа-само заради извратение им евро-атлантически ценности.
  • 7 Гьобелс

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Mercedes-Benz":

    Напълно съм съгласен!
  • 8 еее

    4 1 Отговор
    гражданин на Франция от Тунис извършител на този тер.акт. А колко още такива живеят в Европа и прииждат всеки божи ден и ни ги приемаме тези свине...
  • 9 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Какъв човекомразец и расист е този проф. Константинов, да нарича милите хорица "хора от друг биологичен вид".Господин Професоре, народът е казал: " Насила от човека може и да вземеш -- насила не можеш да му дадеш". Кой и как да обясни на Меркел и Оланд, че си слагат "таралеж в гащите"с тези паразити от Б. Изток ? Те може и да го знаят, но играят по "чужда свирка". Защо тогава му е нужно толкова много време на Оланд да проумее, че това не е "разходка по английски", а е "разходка по ислямиски"!?!? И как така на връх 14 -ти юли лумна "технически" пожар/и то не къде да е/ а на символът на Париж и Франция ---- Айфеловата кула ???? Неведоми са пътищата ти, Аллах !
  • 10 mediator37

    2 1 Отговор
    Всички народи трябва да живеят отделно една от друга, всеки в своя държава и своя граница. Може само да си ходят на гости (на екскурзия) от време на време и за малко. Много да се уважават, но да живеят отделно и от време на време ще си ходят на гости. Това е.
    Всяко смесване и допускане на чужда раса в дома води до горния резултат.
  • 11 закон

    1 1 Отговор
    същото ни чакаи в българия -защото институциите бездействат и всички които работят в тези институции са с връски и с лажливи конкурси правени ........трябва да се приеме закон който носи ноь в себеси по улицата 5 години затвор без компромис и тогава ще видимнякой ще носили оръжие нож,газов пистолет мисля че тогава няма да има нападения на хора по улиците а сега всеки циганин ,имигрант с нож и пистолет дори и в училищата децата ходят с ножови и пистолети
  • 12 ХАОС

    0 1 Отговор
    ТРЯБВА ЗАКОН ХВАНАТ ЛИ ЧОВЕК С НОЖ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ РАЗМЕРА ИЛИ ПИСТОЛЕТ В СЕБЕСИ 10 ГОДИНИ ЗАТВОР АКО СЕ ПРИЕМЕ ТАКЪВ ЗАКОН И НИКОЙ НЕ НОСИ ОРЪЩИЕ НЯМА ДА ИМА НАПАДЕНИЕ С ПРОБОДНИ РАНИИ ОБЙСТВА РАЗХОДИТЕ ТОГАВА ЩЕ ПАДНАТ ДО 0 ЗАЩОТО БЪРЗА ПОМОЩ НЯМА ДА ИДВА НЯМА ДА ИДВА ПОЛИЦИЯ РАЗХОД БЕНЗИН МЕДИКАМЕНТИ А НАЩО ТЪПО ПРАВИТЕЛСТВО ПРИЕМАКАКВИЛИ НЕ ДРУГИ ЗАКОНИ ВИСОКА СКОРОСТ ВИСОКИ ГЛОБИ ЗА ДАСИ ПЪЛНАТ ГУШИТЕ И ОСИГОРЯВАТ ЗАПЛАТИТЕ А ЗАЩО НЕПРИЕМАТ ТОЗИ ЗАКОН

    Коментиран от #28

  • 13 Бай Коста

    2 0 Отговор
    Ето ви резултата от мултикултурната политика. Тези ни обвиняваха, че ние не умеем за интегрираме различните.
  • 14 JOHNY

    0 2 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ, ЩЕ ЧАКАМЕ ЛИ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ И В БЪЛГАРИЯ?!?!? ВСИЧКИ, КОЙТО СА ПРОТИВ СЛУЧВАЩОТО СЕ...ПРИЗОВАВАМ ВИ ДНЕС 15.07.2016 ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПРЕД ХРАМ ПАМЕТНИКА АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ В 16:00 ЧАСА. АЗ НЕ ИСКАМ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ ТУК, В БЪЛГАРИЯ С НАШИТЕ ЖЕНИ И ДЕЦА!!! А ВИЕ??? ДА СЕ СЪБЕРЕМ ДНЕС В 16:00!!!

    Коментиран от #16

  • 15 Ярослав Станчев

    1 1 Отговор
    Трябва да има държавна граница.Трябва първо да се стреля и после да се пита какъв е и от къде идва щом минава нелегално.Трябва полицията да арестува всички,за които има сведения за участие в терористични групи.Трябва да ги смилат от бой,за да признаят и майчиното си мляко и никога повече да не си помислят за тероризъм.Трябва тоталитаризъм в Европа.И след 1 месец няма да има кьорав "беззащитен мигрант",който да мисли как да изнасили,как да взриви и как да мачка с камиона.
    А за да стане това трябват мъже с топки,а не еврогейтаци с роклички.
  • 16 бони

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "JOHNY":

    Много си се психирал бе Джони!?

    Значи, когато ШОФЬОР премазва майка с деца не те психира, когато кучета разкъсват хора, няма проблеми, ама някакъв атентат на 3-4 хиляди километра те притеснява страшно много?
    Мислил ли си да отидеш на психиатър?
    Видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крак.
  • 17 Антон

    0 0 Отговор
    Слабо ме вълнуват тия.. си живеят добре имат си висок стандарт ще се оправят... ние какво да кажем.. като тънем в мизерия за това ще има атентати и войни заради ПАРИ,ВЛАСТ, АЛЧНОСТ

    Коментиран от #19

  • 18 бони

    0 1 Отговор
    Франция е колониална държава, вие да не си мислите, че в Тунис франсетата не правят подобни неща?
    Колко народ са избили? Това е ВОЙНА и има убити, вие какво искате?
    Не е майтап работата.
    Тунис е бивша колония на Франция, а след обявяването и за независима държава, остават френските фирми, които експлоатират природните и богатства.
    Няма нищо случайно на тоя Свят.

    Най ЖАЛКОТО за българите е, че приемат убийствата в собствената си страна за НОРМАЛНО, а атентатите в други страни ги разчувстват?????????
    За пореден път считам, че в България има много странни хора, сега закон за ножовете искат?????
    А как да се защитавам срещу питбулите на някой келеш бе, кажи бе палячо?
    Не нож, ами пистолет трябва да нося на кръста.
    Изроди размазват деца, майки на пешеходни пътеки, кучета разкъсват хора, циганите РЕДОВНО бият и изнасилват възрастни хора по селата, връзват ги със синджири, като животни и ги изтезават И НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ, ДАЖЕ НЕ СЕ ВЪЛНУВА, а сега вече много войнствени ставаме, когато става на въпрос за чужди проблеми!
    Не се притеснявайте за французите, те ще ги оправят, има кой да мисли за сигурността си.
    Вместо това е по добре да си обърнем внимание на "терористите" по пътищата, на бездействащите институции, които 25 години не си мръдват пръста и ме е страх да си пусна детето само на улицата, страх ме е да не го блъсне кола, да не го разкъсат кучета, да не го ограбят.
    За това се нервирайте, пялчовци.
  • 19 бони

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Антон":

    Точно така брат, франсетата въобще не им цепят басма на тунизийците, яко ги помпат, а пък после, що стана, ами ще стане.
    "Който сее ветрове, жъне бури."
    Всичко е ПАРИ и ИНТЕРЕСИ.
    Ние 25 години с едни кирливи кучета и джигити по пътя не можахме да се оправим, представям си, ако ни се налагаше да ни пазят от терористи.
    Добре, че сме бедни и гладни и даже и терористите ни отбягват. :)
    Жалки сме.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пешеходец

    1 1 Отговор
    Зловещо престъпление, но не ми харесва факта че атентат на някакъв психопат се свързва с групировката ISIS. Със това действие френските власти си "измиват ръцете", не носейки отговорност като за техен гражданин."Оръжие и гранати" в ремаркето? Много нагласено.
  • 22 Толераст

    2 0 Отговор
    Културни особености са това, трябва да свиквате.
  • 23 еее

    1 1 Отговор
    няма какво да вайкаме,вижте как нашите цигани,които масово изведнъж приемат ислям стават по радикални и налагат бурки в България , повярвайте ще дойде деня когато тези НОВИ МЮСУЛМАНИ ще ни газят с танкове ...

    Коментиран от #24

  • 24 тъпака

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "еее":

    Вече 20 и повече години циганите е.*т, бият, изнасилват, малтретират, крадат НАПЪЛНО БЕЗНАКАЗАНО, не си плащат водата, тока, КВИ БУРКИ, КВИ 5 лева, ти от небето ли падаш?
    Циганите ни газят отдавна и без танкове, а циганин с танк никога няма да видиш, щото ще го предадат за скрап.
    Циганина, като види танк, все едно малко дете вижда един огромен сладолед.:)
  • 25 гостт

    1 0 Отговор
    тъпите франсета, какво толко се изненадват. Те са си виновни, ако искат да вкарат още 2-3мил. от тая сган мръшава. ахти некадърниците....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Косматия

    1 0 Отговор
    84 човека и повечето деца...
    Защо още тунис не изравнен със земята?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 мижитурки

    0 0 Отговор
    Как пък от толкова изстрели в тази кабина нито един не уцели ш*..ния терорист? Само съжаление и съпричастност искат... Няма да се учудя, ако открият някоя кампанийка "Да помогнем на пострадалите", а в същото време да си запазя час при "бръснаря"...
  • 30 Бай хой

    0 0 Отговор
    Защо пък Тунис? Извършителят е роден, отгледан, възпитан и обучен във Франция.

    И нали избиха хиляди деца във Либия, Тунис, Мали, Чад, Ирак, Сирия, Йемен, Украйна и т.н. Не се наядоха на кръв тия от нато и сега страдат собствените им народи. Защо не убиха от така наречените им лидери а пак от народа? Ясно е кой го е организирал и на часа заяви че ще продължи да пролива кръв в Ирак и Сирия, без да му дреме че отново обикновените французи ще платят сметката, а те ще грабят от военни бюджети и природни ресурси. Затова и създадоха терористичните свободни опозиции с общо име идил, за да заблуждават собствените си поданици и да лапат. Кръвопийци. Те са защитени с служби за сигурност и не им дреме за обикновените хора изложени на терористи прикрити като нещастни мигранти.

    Коментиран от #31

  • 31 Косматия

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    Винаги обикновените хорица плащат цената!
    Винаги!
    Но ако им се съборят катуните веднъж на тези примати ще си помислят дали отново да вършат такива простотии.
    Медведев не случайно каза, че тези малумници разбират само от сила.
    Проблема е, че сега ако не се отговори подобаващо утре ще е късно.
    Разораване на всичките брадати анклави трябва прав си не само Тунис!
    Три дни авицията бомби наред, после влиза армията и каквото е останало се разтрелва на място. След това напалм за дезинфекция и някоя друга годинка след това местата се обявяват за резерват и толкоз.


  • 32 АЗ САМ

    0 0 Отговор
    PLAN : 1 - Vsi4ki arabi v EU v '"rezervat"....2 - vseki xodil v ar.strana-1god.pod "doma6en arest"
  • 33 Георги

    0 0 Отговор
    Атентаторите са от родните им държави дори са техни граждани
    Разузнаването им е под всякаква критика. Ако беше с булдозер щеше да гътне цял квартал
  • 34 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НИЕ СИ ЗАСЛУЖИХМЕ ТОВА ЗАЩОТО ГИ ПРИБРАХМЕ
    В ЕВРОПА
    СМЪРТ ЗА МЮСУЛМАНИ И ЕВРЕИ
    ДА ЖИВЕЯТ САМО ХРИСТИЯНСКИТЕ НАРОДИ
    ТОВА Е ВОЙНА

    Коментиран от #45

  • 35 gost

    0 0 Отговор
    Тероризма се подкрепя и поощрява от световния управляващ елит. Целта е да ни се отнемат все повече свободи. Всички знаем как се наричат несвободните хора-роби.
  • 36 Ник

    0 0 Отговор
    Ужасяващо е, а това което установявам, е че Европейските лидери продължават да са в ступор. - Всеки път едно и също!

    Ясно, е че правилата трябва да се променят. Крайно време е да има тежък ответен удар!
    Какво сложно има да въведеш тежки правила за тероризма на местно ниво и в международен мащаб. Нима не е ясно къде са развъдниците на терористичните клетки?
    Не съм чул да има санкции към страните където шерията е форма на държавно управление!
    Какво се правят всичките на неразбрали!
    Докато няма тежки последствия терора ще продължи
  • 37 МИМИ

    0 0 Отговор
    ЕТО, ПРИ ТАЗИ КУЛМИНАЦИЯ, Е ВРЕМЕ НА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ИСЛ. ДЪРЖАВА !!! НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА СЕ ЧАКА ! ДОКОГА...? ОЩЕ...ЖЕРТВИ НЕВИННИ. ВРЕМЕ Е ЗА ТОТАЛНО СРИВАНЕ И ЗАЛИЧАВАНЕ ОТ СВЕТА И СПОМЕНИ ! НАПАДЕНИЕ И УНИЩОЖЕНИЕ Е МОЕТО МНЕНИЕ !!!
  • 38 идиоти

    0 0 Отговор
    Вие сте ........, "унищожаване на ислямска държава" ? че те я създадоха."тежък ответен удар" - зъб за зъб докога? докато измрат всички ли?
  • 39 Толераст

    0 0 Отговор
    Франция плакала?И с плач какво ще направи?Вместо да плаче да интегрира тези клети набожни хорица.
  • 40 1234

    0 0 Отговор
    Франция сама си го направи.Тя се чувстваше много силна и велика,позволяваше си да обижда пророка на мюсюлманите Мохамед,,което е недопустимо за една цивилизована държава,за каквато се предполага ,че е Франция...!?Не си взеха поука след атентата в редакцията на вестника,и започнаха да скандират,,нас не ни е страх"/още една грешка/,после друг атентат.....и до кога за грешките на някои самозабравили се политици ще страдат народите им?????Колко още атентата ви трябват за да излезе някой от тия които раздухват такава политика да излезе и официално да се извини на хората които е обидил с неговото присмехулство.В живота е така като обидиш някого ти се връща,нищо ,че си много по силен,има начини видяхте ги,трябва ли да продължава до безкрай??Тия жертви на вашата съвест ще тежат.
  • 41 Киро

    1 0 Отговор
    Толерастите най-трудно се лекуват!

    Кога най-накрая ще си признаете, че ислямизираната африканска сволоч просто трябва да бъде изхвърлена, откъдето е дошла??

    Кога?

    Колко хора трябва още да бъдат избити??
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Абрех

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "dexter":

    То хубуу, ма въпроса е, че приматите са и тука (дори само около Лъвов мост, за пример от вчера) и един момент ще стане и тука същото. А като се има предвид колко сме жалки във всяко отношение...А да не говорим за ония от Индия...
  • 44 Нафарфорий

    1 0 Отговор
    Как да се действа с бежанската измет:
    Ако бежанец извади нож, ние вадим пистолет,
    ако бежанец прати немюсюлманин в болница, ние пращаме чалмата при скъпия им Аллах!
  • 45 antimediator

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Vasik Atanasova":

    Нямаш думата руско псе!
    Може да даваш акъл на твоите хора в Москва !
    Тук нямаме нужда от разни "русофили" и други подобни национални предатели ,които обслужват руската пропаганда!

    Коментиран от #46

  • 46 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "antimediator":

    Да смениш успокоителните!
  • 47 оня с коня

    0 0 Отговор
    На мен мама ми е казала да не излизам по тъмно! Още повече пък в 12 часа посред нощ! Тогава излизат лошите хора!

    Коментиран от #48

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Carfen

    0 0 Отговор
    Свободата не иска сълзи, а иска Караджата.
  • 50 Георги

    0 0 Отговор
    Прочетох само няколко коментара и ми се доповръща от българската преднамереност, омраза, простотия и невежество. Хора, четете, образовайте се и не мразете!