Last news in Fakti

15 Юли, 2016 09:56 1 370 2

Меркел: Думите не могат да изразят тъгата ни

  • ангела меркел-
  • германия-
  • франция-
  • ница-
  • канцлер

Най-малко 84 души бяха убити от камион в югоизточния френска град Ница

Меркел: Думите не могат да изразят тъгата ни - 1
Снимка: БТА/ AP

Думите не могат да изразят това, което ни свързва с нашите френски приятели в тези болезнени часове. Това заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел, цитирана от Би Би Си.

„Ужасяващата атака се случи на техния национален празник. Ден, който е ден на гордост, сега се превърна в ден на траур“, заяви Меркел в Монголия, където се провежда среща на върха Азия - Европа.

Най-малко 84 души бяха убити от камион в югоизточния френска град Ница. Десетки са ранените, някои от които в критично състояние.

Франция удължи извънредното положение в страната с три месеца. Убитите в Ница са се разхождали по „Английската алея“, за да наблюдават традиционната заря по случай националния празник на страната.

Франсоа Оланд заяви, че Франция ще засили военните си операции на територията на Сирия и Ирак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спас

    0 0 Отговор
    Кои думи?
    Добре дошли?
  • 2 Carfen

    0 0 Отговор
    Сега от германското правителство обсъждат варианти за преминаването от социални помощи, към трудова заетост за двата милиона бежанци от миналата година. Предлага се да преминат курсове за С-категория и да станат шофьори на камиони.