Last news in Fakti

20 Юли, 2016 07:30 1 087 2

Къде се радикализират френските мюсюлмани?

  • франция-
  • мюсюлмани-
  • радикализиране

31-годишният тунизиец, баща на три деца, започнал едва отскоро да търси в интернет публикации на Ислямска държава и снимки на трупове

Къде се радикализират френските мюсюлмани? - 1

Днес 60% от затворниците във Франция са мюсюлмани. По такъв начин, затворите са се превърнали в школа за екстремизъм и насилие. Това коментира в социалните медии Мохамед Халаф.

Сред завършилите тази школа са френският гражданин Махди Намуш, който извърши нападение в еврейския музей в Брюксел, Мохамед Марах, който е авторът на нападенията в Тулуза и Монтобан, както и мрежата на Куаши, основана в затвора „Фльори Мерожис”.

Опасностите тук произтичат от съжителството на новопостъпилите осъдени с ислямисти - фундаменталисти, предупреждава Мохамед Халаф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    1 2 Отговор
    "В затвора попаднал на хора, и станал човек"
    Н.Й.Вапцаров
  • 2 раптор

    0 2 Отговор
    Взаимоотношенията на всички спрямо мюсюлманите се влошават от ден на ден!
Новини по държави: