Last news in Fakti

23 Юли, 2018 10:55 1 745 0

Жега! В Япония отчетоха температурен рекорд

  • япония-
  • жега-
  • рекорд-
  • температури-
  • градуси

Горещото време взима жертви в Япония

Жега! В Япония отчетоха температурен рекорд - 1

В страната на изгряващото слънце беше отчетен температурен рекорд от 41.1 градуса по Целзий, предаде „Индипендънт“, позовавайки се на японската метеорологична агенция.

Рекордът е измерен в град Кумагая, намиращ се северозападно от столицата Токио. Гореща вълна заля Япония, причинявайки смъртта на мнозина. Всеки ден в азиатската страна има новини за загинали хора заради жегата.

Измервания на температурата в страната се правят от 1896 година. Горещата вълна обхвана не само части на Япония, но и на Южна Корея. Подобни жеги в региона не са често срещани.

Метеоролозите очакват термометрите в столицата Токио да покажат 37 градуса по Целзий днес. Стотици местни граждани бяха приети в болница с оплаквания, предизвикани от горещото време.

Жега! В Япония отчетоха температурен рекорд
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: