Last news in Fakti

3 Август, 2018 13:38 2 569 4

Жегата убива в Европа - Август 2018

  • испания-
  • мурсия-
  • жега-
  • горещина

Два смъртни случая от топлинен удар са регистрирани в Испания

Жегата убива в Европа - Август 2018 - 1
Снимки: БТА/АР

Два смъртни случая от топлинен удар са регистрирани тази седмица в Испания, където се засилва горещата вълна. Това съобщиха местните власти в югоизточната област Мурсия, предаде EFE.

Първи жертви на горещините станаха близо 40-годишен работник нигериец, трудил се във вторник на пътен строеж край град Мурсия, и пенсионер на 78 години, поразен от жегата, докато копаел в зеленчуковата си градина и починал по-късно в болницата, информираха здравните служби.

Аутопсия на тялото на работника показа, че причина за смъртта е топлинен удар, макар че е имало и съпътстващо заболяване - хипертония, което може да е допринесло за фаталния изход, потвърди говорител на болница "Кралица София".

Според източник от здравното заведение причините за смъртта на 78-годишния пенсионер все още не са потвърдени и аутопсията предстои.

Жегата убива в Европа - Август 2018

Метеоролозите прогнозираха, че днешният ден ще е сред най-горещите това лято в Испания с температури от 40 градуса в Мадрид, 42 - в Севиля и Андалусия на юг, 43 в Касерес и 44 в Бадахос и Естремадура - на югозапад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    3 5 Отговор
    ами лято си е или не знаете?
  • 2 Alfa Romeo

    4 1 Отговор
    Поредното доказателство че не сме в Европа
  • 3 европеец

    0 3 Отговор
    африканците и индийците държат на пържено
  • 4 бай Осман германеца

    2 2 Отговор
    лято лято ама то тази година чок лято
Новини по държави: