7 Септември, 2018 20:02 4 645 40

Подозират Русия в сателитен шпионаж

  • шпионаж-
  • франция-
  • сателит-
  • русия-
  • космос-
  • флоранс парли

Агресия в открития космос

Подозират Русия в сателитен шпионаж - 1
Снимка: Shutterstock

Руски шпионски сателит се е опитал да прихване сигналите на френско-италиански сателит, използван от военните на двете страни за секретни комуникации. Такива обвинения отправи френската министърка на отбраната Флоранс Парли, цитирана от „Блумбърг“.

В реч в Тулуза за френската политика в космоса през следващите години, тя каза, че руският сателит „Лух-Олимп“, който е известен с разширените си възможности за засичане на сигнали, се приближил прекалено до френско-италианския „Антена-Фидус“. Това се е случило през 2017 година.

Те били толкова близко, че „всеки би помислил, че това е опит за засичане на нашите комуникации“, каза Парли. „Опитите да подслушваш своите съседи са не само неприятелски, това е акт на шпионаж“, посочи тя. Според нея обаче не само Русия развива агресивна космическа политика.

По думите на френската министърка Съединените американски щати и Китай също действат агресивно в открития космос. Франция се подготвя да развие свои собствени космически способности заради военните заплахи от Русия и Китай, както и напрежението с традиционния съюзник в лицето на САЩ. Американският президент Доналд Тръмп вече изрази желание за създаване на космически войски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гларус

    17 61 Отговор
    На морето в България и Турция е пълно с рускини, отчаяно си търсят мъж, че пияните мужици в Раша за нищо не стават и горките жени са изтормозени до крайност.

    Коментиран от #3, #12, #26

  • 2 Хахото

    39 1 Отговор
    Там се гърмете колкото искате,най добре направете по една база на Луната и се започвайте, та да си отдъхнем тука на Земята.
  • 3 Бургазлия

    31 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гларус":

    Обичам да трепя гларуси с пушката .
  • 4 бат мишо

    39 3 Отговор
    невъзможно е русия да е шпионирала
    ГРУ са аматъори и Русия нищо не знае и службите и също
    абер нямат от света
    СТОРИЛО ИМ СЕ Е докато се лутат в мъглата ...
    която мъгла бързо ще се разсее ако някой ПОМИСЛИ в наркоманските си сънища за ресурси че Русия може да бъде победена или изненадана като в 1941
    мъглата ще се дигне РЕЗКО докат червената армия надава ГОЛЕМИТЕ ШАМАРУГИ
  • 5 Турист

    31 0 Отговор
    Пълни дебили , две трети от спътниците са шпионски.

    Коментиран от #13, #32

  • 6 СссереМ

    7 38 Отговор
    Червените кратуни само са като циганите-само от бой разбират.

    Коментиран от #28, #29, #31, #33

  • 7 Гост

    27 4 Отговор
    Франция какво се прави на "велика сила". Я да прочетат още веднъж предсказанията на Нострадамус. "Камък върху камък няма да остане нито от Париж нито от Франция"!
  • 8 ****

    27 1 Отговор
    Тези какво мрънкат,шпионаж е имало от както свят светува,те като не го могат кой им е крив?
  • 9 Bubbles

    38 4 Отговор
    Добре бе тоя свят толко ли е малумен?
    Значи САЩ имат бази навсякъде, американски НПО-та, оше една фактори чрез които от САЩ се влияе върху политиката и живота в повечето държави по света, повече от половината сателити в орбита вероятно са амеркански, САЩ притиска всячески всяка една държава която дръзне да покаже дори опит за суверенитет и собствено мнение най ярките примери са Турция и Венецуела и т.н. и т.н и т.н.
    ОБАЧЕ идиотите упорито продължават продължават да винят Русия за всичко. Сега пък ги подозирали разбираш ли в шпионаж от космоса...
    Утре сигурно ще се намери някой олигофрен да изтърси че Путин е приготвил армия от извънземни за да унищожи света.
    Остава само да маскираме бай Доне като Вейдър и цирка ще е пълен!
    Как пък не се намери някоя комета да я тресне тая земя че да ни изтреби всички, щото с толкова идиоти по тая земя, живот няма и няма и да има!
  • 10 Kcaniba

    23 4 Отговор
    ахахаха!!
    Агресия от космоса!!
    Лошите руски срътници и толкова добрички американски и китайски...
    гларуси, чикиджета,в коптори кобури, сесесеряни протежета...
  • 11 Kcaniba

    6 26 Отговор
    Империята на злото и лъжата, бояришинката и крепостните пенсионери!

    Коментиран от #15

  • 12 Кълвач

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гларус":

    И ти си търсиш мъж, ама от рускини не можеш да се вредиш! Чааак догодина на гей-парада.
  • 13 плевен

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Турист":

    Французите добре знаят, че повечето спътници са шпионски. Просто търсят начин да се похвалят, че и те имат един орташки с италианците.
  • 14 факт

    6 19 Отговор
    Има хиляди българи с майка рускиня, един няма с баща руснак, не ги искат рускините пияните мужици и това е, една ми каза, че пакистанец е по-добре от руснак.

    Коментиран от #16

  • 15 Borislav Popov

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Оксиморон - това е комбинация от думи с противоположни значения, например - жив труп, горещ сняг, светло бъдеще

    Коментиран от #23

  • 16 Borislav Popov

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "факт":

    На тебе баща ти Пакисканец ли е ? Или от Столипиново ?
  • 17 Реалист1

    7 0 Отговор
    А пък АНС на САЩ са божи кравички
  • 18 Българин

    9 0 Отговор
    Добър дек како Минке се казва в такива случаи. Франция чак сега разбра че космоса активно се използва за шпионаж, подслушване, разузнаване, снимки на територията на противника и т.н. Ама за такива като французите и англичаните важи приказката, че на калпавата ракета и космоса и пречи. На калпазаните шут отзад и да си скърцат със зъби като англичаните, които в последно време никой за нищо не ги бръсне и не могат да преглътнат това като бивша империя. Майната им. За нас не говоря. Ние сме извън класациите.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Шляхтиц

    7 0 Отговор
    Спътниците не са самолети и не могат да се приближават или отдалечават до и от други спътници. Горивото и двигателите им могат да коригират и променят орбитата в малки граници.
  • 21 Алиса

    9 1 Отговор
    Не знают что ли, что ученья идут. Испытывают новое вооружение, цели намечены, всё удачно проходит. Будем спасать планету от внеземного вмешательства.
  • 22 ГОСТ

    13 3 Отговор
    пО ВОЕННА ТЕХНОЛОГИЯ -РУСИЯ Е НОМЕР 1 !!! Те притежават най-можните ядрени бомби на планетата от сорта на 100 килотона способни да разцепят земята на 2 !!!! Най-големите са и е добре ,че лидера им г-н Путин е доста хладнокръвен спрямо лаещите псета от ляво и от дясно...
  • 23 Kcaniba

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    т.е адекватен соросид.
    горд , наведен джендър, на прайд (гордост) парейда!!!
  • 24 Румяна Костова

    9 3 Отговор
    Е,в Сирия Русия помага на Асад да обхлорява своя народ.В Англия трови изпаднали социалци и бивши шпиони !Сега пък и от Космоса шпионира Франция!Хората в Русия почват все повече да се изказват,,Стига сме се оправдавали, дайте да минем в настъпление и наистина да бъдем такива зликовци, каквито ни описват."Да,Путин наистина им е трън в очите.Защото целия този цирк и безбройните и разнообразни санкции целят да го махнат и да си сложат някоя демократична марионетка като Навални.
  • 25 Манго Мангала

    8 0 Отговор
    А , ...дръж курво копилето ...! Френската уруспия не знае ли , че още от адамово време съществува шпионаж ... ?Аз ли да й кажа , че Франция съвсем не е изостанала в това отношение ... ! Напротив ... , всички европейски държави , включително тези от ЕС , се шпионират взаимно ... !! Без значение как ... ! Или иска Русия да е по - морална от тях ...? Айде бе ...! Може , ама когато и Франция покаже някакъв морал ... ! Скоро обаче това няма да стане ...!
  • 26 Симо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гларус":

    Е щом не са хванали тебе значи не си мъж. Така де ако от всеки анал лизатор ставаше Казанова , то от всеки гларус щеше да става мъж. Да ама не. Не знам дали мужиците са алкохолици,но ти със сигурност си най долно пробен квартален пиандур. Пиша ти от морето и рускините не ги виждам изобщо. Само гейове като тебе. Впрочем за информация нито една рускиня не идва в България за да се омъжва. Не си заслужава. Могат да си намерят западняци, а не запъртъци като тебе. Сигурно караш на ситни хайдушки с проникване, щото с тоя акъл петка не си видял през живота си.
  • 27 ПОДОЗИРАТ ?

    5 0 Отговор
    Няма такава дума в речника на НАГЛОСАКСИТЕ ! Правилната дума е Хайли лайкли !
  • 28 Питам

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Кой ще ги бие ? Тримата останали дърти седесари с бастуните ли ?
  • 29 Помнящ

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Такива тъпоумници , като теб и.....ха мамата на "синята идея" , излъгаха стотици хиляди ! Затова сте не бунището !
  • 30 Таен агент

    7 2 Отговор
    Подозират Франция , че президентът им е геронтофил .
  • 31 Хрис

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Русофобията съчетана с американофилията е ВРЕДНА за вашето здраве!
  • 32 Хрис

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Турист":

    Действително са пълни дебили. Няма нито едн договор или споразумение за забрана на сателитния шпионаж. Най-добри възможности за прехват на сателитните кмуникаци имат електронните системи обрудвани на земята и на кораби. Първото се осществяваше и от БНА по времето на Бай Тошо.
  • 33 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Бреи ти си бил голям бабаит ама само тук сигоренсъм,че само като видиш м___ал и се насираш камо ли пък да му посегнеш
  • 34 ПЮЮЮ ЧОВЕК ИНО ШИШЕ ВОДКА НИ МОЙ

    0 1 Отговор
    ДА ИЗПИЙ НА СПОКОЙСТВИЕ.Я СПЪТНИК ША КРИВНЕ Я НЯКОЙ ШПИОНИН ША УМРЕ.....
  • 35 селянин

    4 0 Отговор
    Една година им требваше на франсетата да разберат,че руския сателит е бил на два метра от френския..руснаците са го помислили да не е космическа бензиностанция на,,елф,,
  • 36 как ли не

    2 0 Отговор
    до 24 Румяна Костова-употребява хлор както не се доказа но твоите приятели употребиха атомните бомби и убиха стотици хиляди и все още убиват милиони хора по света и вие сте доволни от това нали
  • 37 1234

    0 0 Отговор
    Абе всичките сте едни и същи маскари,ами защо си намирате кусури не ми е ясно.Защо ви е на вас такъв космически сателит,какво ще правите с него?Ще следите другите какво правят. Ееее ,че то не е ли същото. ГАРГА НА ГАРГА ОКОТО НЕ ВАДИ. или КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА. още да цитирам ли?
  • 38 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Нищо ново не казват френците ! От ототгоре се следи от десетилетия, кой какво прави и койо накъде мърда. Вече половин век /50 години/ мощните икономики пълнят Космоса в околоземни орбити със шпионски спътници. И всеки следи всеки. Сега и горе взе да им става тясно - станаха много! Добре е, че като навлизат падайки в плътните слоеве на атмосферата изгарят почти на цяло. Иначе поглеж съм осъмнал някой ден със спътник в градината.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: