Last news in Fakti

8 Септември, 2018 17:09 10 340 48

Русия: Провокация разтърсва Сирия днес

  • русия-
  • атака-
  • идлиб

Според руското разузнаване тази вечер ще бъде инсценирана химическа атака

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че докладваното по-рано инсцениране на химическа атака в Сирия е планирано за 8-ми септември, съобщи РИА Новости.

Според него сигнал за начало на акцията ще бъде даден от чуждестранни съюзници на сирийската революция.

На 7-ми септември е преминала среща между лидерите на групировките „Хаят Тахрир аш Шам“ и „Хизб ат Туркестан ал Ислами“. В срещата са участвали и представители на Сирийската гражданска отбрана.

Според Конашенков тогава е уговорен сценария за това как да протече инсценирането на химическа атака, за която да бъдат обвинени правителствените сили. Очаква се провокациите да се проведат в региона на Сармин, Серакаб и Тафтаназ.

Това може да стане по-късно днес, като руското министерство на отбраната следи ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен пес

    140 17 Отговор
    С провокации или не , Русия и Асад , ще постигнат пълна победа на тероризма и ФАЩ във Сирия .
    Въпрос на време е.
  • 2 любопитен

    98 7 Отговор
    Хаят Тахрир аш Шам е преименуваната ал Нусра, която е преименуваната ал Кайда! За кой ще плачат сега козяшките парапитеци?
  • 3 СССРБАРЕТА

    113 19 Отговор
    Мамицата им долна англосаксонска!!! Бог да пази Русия!

    Коментиран от #28

  • 4 citizen

    40 33 Отговор
    Не съм русофил, но руснаците са прави в сирийския конфликт. Но от друга страна, всеки бомбандира сирийците - то не бяха турци, американци, израелците през седмица ги обстрелват, а сега и франсетата им точат зъби, а прословутите руски С - 400 само стоят там за ,,парлама'', дето се вика.
  • 5 ЦРУ

    14 92 Отговор
    Тия изкукуригаха ! Ще има провокация.но от страна на Жужи....хвърлят 2-3 варела хлор....Сащ ги почва...и Жужи се измъква със - изпревариха ни...няма да нападаме...Асад да си се оправя !

    Коментиран от #16

  • 6 Руснаците са предатели

    23 118 Отговор
    Руснаците са предатели, и в двете световни войни бяха срещу нас, сега ни обвиняват, че сме в НАТО и ЕС, няма по-предателска нация от тях.

    Коментиран от #13, #24

  • 7 смях

    15 83 Отговор
    За разлика от руснаците НАТО действа, не само говори празни приказки - днес едно, утре друго, ама ние така, пък другите иначе... Пък вече никой не слуша Захариева и Песков, най-много да ги пуснат в ефирното време за хумористични новини.

    Коментиран от #14, #25

  • 8 Borislav Popov

    18 81 Отговор
    Да се разбира като: тази вечер тиранина Асад ще извърши химическа атака срещу собствения си народ, за която ще обвиним САЩ и Западна Европа.

    Коментиран от #33

  • 9 Lili Marlen

    13 59 Отговор
    Значи унтерменшите са инструктира ли животното Асад тази вечер да тровят хората.
  • 10 Хи их хи

    57 7 Отговор
    Дааа, довечера Асад ще "хвърли", три варела с хлор. Белите каски ще се разтърчат да си направят селфи с "умиращите". Тръмп ще пусне стотина Томахавките по две палатки и три камили. Козяшките едноклетъчни ще за пеят тука в хЛор на три гласа, а Идлиб ще падне!

    Коментиран от #12, #29

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НАТО ВЕЦ

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хи их хи":

    Със сигурност ще хвърли и повече.... в канализацията. Не е ли "гадина"?!
  • 13 Random

    46 6 Отговор

    До коментар #6 от "Руснаците са предатели":

    Никовете "българче", "русия е джудже", "руските свине" и т.н. се изтъркаха или не ти стига да пишеш с един ник глупости?
  • 14 Барчо

    39 3 Отговор

    До коментар #7 от "смях":

    По принцип си прав. Но тук не може да се каже с Да или с Не. Първо руснаците започнаха от нулата във военно отношение след погрома и от Горби до Елци. Целия военнопромишлен комплекс беше унищожен. Дори Курск потъна по онова мракобесно време поради пълната липса на планова поддръжка. Второто и не по важност е настоящето пълно превъоръжаване на армията и приключващо през 2021 г. Сега едва ли имат готовност за един глобален конфликт с НАТО. По принцип можеше превъоръжаването да приключило преди година, но пък щяха да куца социалния живот. Другото е, че поддържаната линия на политика на Путин е, че те са си самодостатъчни и не желаят да се месят никъде по света, освен ако тях самите не ги засягат ситуациите, както в момента е сирийската. Дали това е прекалена самоувереност или много тънка политика, времето ще реши. В този глобален свят няма как да си самодостатъчен вечно без съюзници, та ако ще и да си Русия при агресивната политика на НАТО. В един момент следващия президент на Русите ще трябва да взема изключително тежки решения и надявам се да не са непоправими.
  • 15 до 6

    43 4 Отговор
    Пич,не знам каква история си учил,но ние и в двете световни бяхме съюзници на Германия.Как Русия да не е против нас?!?

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ФАКтор

    44 1 Отговор

    До коментар #11 от "Насраха се да лъжат москалите":

    Кефиш се кога разни лингочи американски и тем подобни главорези пречат на Асад да възстанови собствената си държава!!! И това го намираш за правилно? Па който дойде след него ти е все тая,важно е да е далеч!!! Искаш да се избиват "гадовете" и ти да им се смееш! Ами утре ако същите дойдат да търсят теб? Израел също въоръжавал бунтовници!!! Това минава всякакви граници!!! Всички наоколо ли са снабдители на терористите,бунтовници били,едно време,сега се обърна потока на патите за тях и се смениха! Какво трябва още да става,има ли накъде да се гине и да се разрушава още??? АКЪЛ ЛИ НЯМАТЕ НЕ ЗНАМ!!! Всиюки западни агенти вън барабар с парите,които внасят за "хуманни цели",да си вземат бунтавниците и да си ги хранят там,откъдето са дошли!!! След това вече гонене до крак ,без измъкване и до миша дупка!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Барчо

    23 2 Отговор

    До коментар #15 от "до 6":

    Нещата са елементарни. Идват избори и се явяват едни лица, които лъжат какво ще направят. Народа гласува и тези лица се нареждат на "копанката" и започват да лапат от чуждите ръце и провеждат тяхната политика. Болшенството българи не са искали да участваме в каквато и да е война срещу руснаците, както е и сега все още. Така че руснаците нямат вина за това, че нашите правителства са решили този вариант. И през двете войни, които цитираш на руснаците и плащат репарации, което би трябвало да ти говори нещо. За Втората световна ти е ясно, а за Първата се чете по-подробно на кой в края на краищата се плаща и кой плаща. Може би все пак трябва да се поучим от историята дали не сме в грешка нещо.

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Преброяване на бесните язовци

    4 16 Отговор

    До коментар #19 от "МОДЕРАТОРА ПИЕ СПЕРМА":

    Руска при това.
  • 22 Цанко

    7 19 Отговор

    До коментар #20 от "Барчо":

    Историята е такава, че българската армия клас руските казаци в Добруджа! "Ние си мислехме, че българите няма да стрелят по нас! А те спират коня, опират Манлихерата о рамо и ни избиваха" ! Хеле след убийствата в Кочмар и Карапелит, извършени от казаците и румънците, клането и гнева на българските кавалеристи са били ужасяващи! Стигнало се е до там, че ген. Колев да крещи- "Спрете, стига толкова, спрете се!"

    Коментиран от #34

  • 23 Значи викаш

    8 12 Отговор

    До коментар #20 от "Барчо":

    Не са виновни руснаците, че на два пъти ни обявяват война...
  • 24 Пешо

    29 1 Отговор

    До коментар #6 от "Руснаците са предатели":

    И в двете световни войни ние бяхме на губещата страна, тоест на грешната. Русия е винаги победител, ама соросоидите, като теб не могат да го проумеят.
  • 25 Иво

    29 2 Отговор

    До коментар #7 от "смях":

    Смешко, НАТО нищо не прави, факт! Руснаците обаче пръснаха чалмите терористи, факт.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гостъ

    3 18 Отговор
    Разбира се че знаят нали са я организирали!Империята на злото се възражда!
  • 28 945

    7 20 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБАРЕТА":

    Бог да пази България от червени идиоти като теб. Що си не ходиш да си живееш в руския кенеф. Ожени се за някоя рускиня. Плодете червени идиотчета и не мъти водата в България. Успех смотльо.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българин

    1 4 Отговор
    Ама ти наистина ли вярваш в това, което си написал? Ако е така, чеп за зеле не става от тебе.
  • 31 Българин

    0 4 Отговор
    Коментара ми е за номер 6
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Един ....

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Напиши си всичко под един ник , така или иначе няма да станете повече !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Каубой

    4 8 Отговор
    Барчо какви ги пишеш бре !? Не те знам кой набор си , но още по времето на комунизма (мисля , че беше 85-87г.) във вестник “Работническо дело” - орган на БКП ,имаше обширна статия озаглавена “Как германските ракети станаха съветски”.Без да се впускам в подробности накратко казано Съветската армия с нахлуването в Берлин отмъква от Германия военно-технически разработки и готови оръжия от всякакъв ранг и на базата на тях започват “започват от нулата” !!!

    Коментиран от #37, #38, #40

  • 36 Каубой

    4 10 Отговор
    БОГ написано редом със ссср е рано на кощунство !
  • 37 Никой

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Каубой":

    Само едно не можах да разбера какво ракети са измъкнали руснаците втората световна

    Коментиран от #43

  • 38 Никой

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "Каубой":

    Нищо не са отмъквали. Имали са по добри оръжия и са ги върнали хиляди километри назад. И въобще що си решете езиците тук, а не помислите какво се случва в нашата родина.
  • 39 Каубой

    0 8 Отговор
    Какво по-добро са имали от Фау-2 (V-2) първата в света балистична ракета с далечен обсег на поражение с която германците са ударили Лондон !? Именно това е само един пример ...

    Коментиран от #41

  • 40 Хихихихи

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "Каубой":

    Дааа, и Фон Браун и неговите ракети, всичко прибраха руснаците! Фау е в основата на програмата Съюз а не на Аполо и Браун е герой на социалистическия труд!
  • 41 Справедлив

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Каубой":

    Ето още един пример:
    (https://bg.wikipedia.org/wiki/Вернер_фон_Браун)
    Вернер фон Браун:
    ...Създател на ракетите от серията Фау-2 (V2) — ракета с далечен обсег на действие...
    ...Вернер фон Браун е бивш член на СС и лично е познавал Адолф Хитлер,
    факт който е пренебрегнат от американските политици по-късно.
    Архивите с тези данни са строго секретни дори и до днес.
    След края на войната работи в САЩ като технически съветник
    към ракетната програма на САЩ. През 1950 г. е прехвърлен в Хънтсвил Алабама,
    където 10 години оглавява Редстоунската ракетна програма.
    Фон Браун е натурализиран като американски гражданин през 1955 г.
    През 1960 година става директор по разработката на операциите в центъра на НАСА - „Д. Маршал“ в Хънтсвил, Алабама.
  • 42 Каубой

    0 5 Отговор
    Я виж и руската wikipedia където пише Фау-2 става прототип за разработването на балистични ракети от ссср и други страни. Или тази истина е неудобна!?

    Коментиран от #45

  • 43 Цанко

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "Никой":

    Ракетата Р- 1 е точно копие на ФАУ 2!
  • 44 Тръмп

    0 7 Отговор
    СКОРО ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН - ОТРОВНИЯ ЩЕ БЪДЕ НАБУЧЕН НА КОЛ
  • 45 падналия ангел

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Каубой":

    За да не попадне в руски ръце, от които най-много се е страхувал, Вернер фон Браун се споразумява с американците и след края на войната работи в САЩ като технически съветник към ракетната програма на САЩ. През 1950 г. е прехвърлен в Хънтсвил Алабама, където 10 години оглавява Редстоунската ракетна програма. През 1960 година става директор по разработката на операциите в центъра на НАСА - "Д. Маршал" в Хънтсвил, Алабама.
    Лично той отговаря за разработката на Сатурн V — ракетата, използвана в програмата Аполо за пилотиран полет до Луната. А учените от НАСА признават, че той е истинският създател на Американската космическа програма. А Фау-2 остава в историята като ракетата, която не обърна войната, но обърна технологичното развитие на човечеството.
  • 46 СссереМ

    2 6 Отговор
    Aмерика прави всичко възможно да освободи Сирия от мъката на комунизма но Pусия спира всички опити ! Но явно и тук има само подтиснически комунисти!
  • 47 пенко

    2 0 Отговор
    НА СВАТА СЕ РАЖДА НОВА " ВЕЛИКА" ИДЕОЛОГИЯ : "МЮСЮЛМАНСКА ДЖИХАДИСТКА Д Е М О К Р А Ц И Я " !!!!!!!!!!! РОДИТЕЛИТЕ И СА ???...... ДЕБРЕ НАЛИ СИ УМЕН !?!?
  • 48 фак..ти

    0 0 Отговор
    Горкия Ердоган,партньора му Путин ще го съсипе с нова вълна от емигранти.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания