16 Ноември, 2018 12:35 1 875 10

Естония отказва да подпише пакта на ООН за миграцията

  • миграция-
  • оон-
  • пакт-
  • естония

Естония иска сама да определя политиката си

Естония отказва да подпише пакта на ООН за миграцията - 1
Снимка: БТА/ AP

Естония се присъедини към страните, които отказват да подпишат Глобалния пакт на ООН за миграцията, след като правителството на балтийската република не можа да постигне съгласие по въпроса, се казва в правителствено съобщение, цитирано от ДПА.

Външният министър Свен Миксер е бил за подписване на пакта, но му се противопоставил министърът на правосъдието Урмас Рейнсалу, който е от консервативната партия "Про патриа". Тя се опасява, че пактът може да стане част от международното право и да ограничи възможността на Естония да определя своята миграционна политика.

"Когато създадохме тази коалиция, ние се съгласихме, че ще вземаме решенията си единодушно. За съжаление днес не можахме да постигнем консенсус", каза премиерът Юри Ратас по-късно. ДПА отбелязва, че Австралия, Австрия, България, Чехия, Унгария и САЩ също са отказали да подпишат пакта, съобщи БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    24 0 Отговор
    това е добра новина
  • 2 Барчо

    24 0 Отговор
    Не знам кой е писал този пакт, но със сигурност трябва да му се строшат ръчичките и да го пратят при бежанците. Аман от ненормалници и "различни" на ръководни длъжности. Само простотии снасят.
  • 3 Тодоров

    21 0 Отговор
    Какво се оказва ? Изтока общо казано няма да подпише тази конвенция, Запада - обратно. Хайде сега да видим къде са европейск ите ценности - на Изток или на Запад. Нищо, че конвенцията е на ООН.
  • 4 Барчо

    21 0 Отговор
    Българския народ и държава и без това са пред изтриване. Ако се осъществи тая работа с миграцията, това значи, че ще съм свидетел на погрома. Така поне няма да съм жив да го видя.
  • 5 Гост

    22 0 Отговор
    Източна Европа = истинската Европа
    Запада запада от ден на ден, но да се спадяват джендърите, макар че няма спасение от мюсюлманските орки. Техен си проблем. Наш проблем е правителтсво продажни..... долу тиквата, не ща червени, не ща сини. Реално нямя за кого да се гласува
  • 6 Кикимора

    15 0 Отговор
    Браво , има още нормални хора! Дано се откажат и други държави!
  • 7 ЗАХАРИЕВА

    0 8 Отговор
    Какво им става на тия хора??
  • 8 ХанкоБрат

    9 0 Отговор
    ООН е една НПО-клоака, в което от години се разпореждат маймунари и камилари.Според това липсващо звено между маймуната и човека, белите хора вече нямат никакви права, дори в собствените си държави.
  • 9 цун кай уй

    6 0 Отговор
    браво на естонците една разумна постъпка без муиджини
  • 10 НомерНеМина

    3 0 Отговор
    Този път номера не минава, Германия създаде проблем преди 4 години, сега тръби как трябва да се подпише именно техния си вътрешен проблем с чужденците. Да се научат сега, че е по-лесно да не допускаш проблем, отколкото самонадеяно да си мислиш, че целия свят ще върви по свирката ти после да те спасява.
Новини по държави: