Last news in Fakti

27 Декември, 2018 07:24 6 494 39

Русия: Координираме действията си с Турция

  • сирия-
  • турция-
  • координация-
  • русия-
  • мария захарова-
  • армия-
  • башар асад

Близко партньорство между Анкара и Москва

Русия: Координираме действията си с Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия тясно координира своите действия в Сирия с Турция. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от „Дейли Сабах“.

Говорейки на пресконференция в Москва, говорителката на дипломацията посочи, че Кремъл координира осъществяването на конкретна политика в Сирия със своите партньори от Анкара – както във външната политика, така и във военните контратерористични операции.

Мария Захарова посочи още, че в скоро време в Москва ще се състои среща във формата от Астана, на която ще бъде обсъден сирийския конфликт. Захарова коментира и ситуацията със сирийските кюрди, които Турция разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия и срещу които ще започне военна операция. Според Русия районите след това трябва да останат под контрола на режима на Башар Асад, защото трябва да се следват „международните закони“.

Москва е най-близкият съюзник на режима на Асад. Турция, от своя страна, гони своите интереси в Сирия и не иска да позволява възход на кюрдите. Наскоро американският президент Доналд Тръмп обяви, че изтегля американските войски от страната, която от 2011 година е в гражданска война. Междувременно стана ясно, че турските министри на отбраната, външните работи, както и шефът на разузнаването, ще отидат в Русия на 29 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хасан

    23 42 Отговор
    Трябва да послушат турците...ще трябва да сменят Асад ..да сложат по приемлив за всички лидер ..нова конституция...смяна на името от Арабска Република на Сирийска Република ..равни граждански права за всички етноси ...завръщане на бежанците..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пушкин

    18 31 Отговор
    трябва координация щото бай Ердогат много много басма не цепи никому я виж свалил някой самолетче по грешка
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Alpha_Lone_Wolf

    20 51 Отговор
    Русия е една жалка държавица, след като Турция я нарита и ѝ свали самолетите. За да избегне конфликт Путин започна да купува два пъти повече зарзавад от пуйките и да им праща два пъти повече рускини по морето.
    Сигурно и газта им ще прекара безплатно, и тая русата, и тя играе кючек пред Ердоган 2 пъти в месеца.

    Коментиран от #16, #24

  • 9 Asterix

    16 34 Отговор
    Координирайте се с Анкара...то...кой друг да ви уйдисва на акъла!В ТОТАЛНА ИЗОЛАЦИЯ СТЕ...и ще става все по зле за вас!Всеки ви е загърбил,никой не ви иска....пуснете си Youtube да видите как русите живеещи на запад,дават за пример западния начин на живо!ЗА ПУТИН НЕ ИСКАТ ДОРИ ДА ЧУЯТ!!Руски тираджии заснемат европейските селца и пътища и с въздишка съжаляват,че трябва да се върнат на исток-в Русия...
  • 10 теляк

    18 12 Отговор
    турската баня силно е скрепила дружбата между двата народа
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Браво браво

    10 22 Отговор
    Много хубаво. Трябва да се координира. Особено , когато поемате рязания отзад. Иначе може да се получат неблагополучия.
  • 13 Турски геноцид

    17 26 Отговор
    "Εдна нощ може внезапно да дойдем" Посещенията през нощта в чужди домове правят само крадци, изнасилвачи и убийци. Турция за тази година е на 8-о място в списъка на страните, провеждащи геноцид. Други страни са Народна република Конго, Афганистан, Египет, Южен Судан, Пакистан, Йемен, Ангола. Русия трябва да спре да работи с отпадъците на човечеството. Русия трябва да спре да работи с турците.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Asterix

    10 9 Отговор

    До коментар #13 от "Турски геноцид":

    Малииии...ами те отдавна са се настанили в домовете Ви,и ви мият мозъците с турско-цигански сериали!
  • 15 Хасан

    15 15 Отговор

    До коментар #13 от "Турски геноцид":

    Там където стъпи аскера има мир во веки веков...има човещина и хуманност..знаем за зверствата на руснаците в Крим и Донбас ,на американците с Ирак и французите в Либия

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пираня

    8 11 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Там където стъпи Турчина има геноцид. След 2 такива скоро ще започне 3ти с непряко участие на НАТО и България.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Багатур

    7 8 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Без да се обиждате, но бих искал да питам, наистина ли вярвате на тази доста зле обоснована пропаганда. Първо аскера стъпи в Африн преди има няма година, рано е да се говори за "вовеки веков". Второ, вече се появиха доста сведения за зверствата, които се случват в конкретния регион, не от турската армия, а от маймуните, които и се пишат съюзници. Дали ви харесва или не, турските действия не се различават от примерите а руснаци и американци, които давате за пример. Просто още една държава със силна армия, която е решила, че може да прави каквото си поиска, само защото може. Това е :) Нищо хуманно не ги интересува, действа защото иска нови територии (следете до кога ще стоят в северна Сирия и дали ще си тръгнат изобщо) и най-вече не желаят кюрдска държава, всички знаем защо.
  • 20 Багатур

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    А след този коментар, мисля че показахте колко важат приказките ви и за хуманност. Щом за турците човешки същества са балхи и въшки, значи ясно какво е цивилизационноъо им ниво. Айде със здраве
  • 21 Хасан

    8 1 Отговор
    Въшки и бълхи имам предвид терористите които слагат бомби по спирки,гари,стадиони,свадби и убиват невинни жени и деца...незавизимо оттова дали се борят за създаването на Кюрдска държава((ПКК) или Ислямска държава (ИД)

    Коментиран от #22

  • 22 Багатур

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    За терористите няма две мнения по въпроса. Но очевидно нямате идея какво значи геноцид. Това означава физически да ликвидираш цял един народ. И да, термина не е подходящ за действията на Турция, но факта е, че те подменят етническия състав на завоюваните територии. Кюрдите буквално са изгонени от жилищата им, а на тяхно място се нястанявят хора от цяла Азия и Африка. И това си е факт. Ясно какво ще се случи ако "аскера" завоюва и териториите източно от Ефрат Може да не ви харесва, защото става въпрос за любимата ви държава, но действията на сегашното ръководство е Анкара е толкова противно, ако не и повече от действията на Путин или американците. Иначе нищо против турския народ, или поне срещу светско мислещата част от него. Тази част, чийто глас се чува все по-малко. Щом има вече хора, казали нещо против султана, нещата ще стават все по-зле :)

    Коментиран от #23

  • 23 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Багатур":

    Аз също съм против геноцида и турците никога не са вършили геноцид...а как мислите откъде са 3,5 милиона бежанци които са по палаткови кагери,по улиците на големите градове на Турция??

    Коментиран от #26, #29, #30

  • 24 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Теб сигорно те е яд че не те первазят резаните.Продалжаваи да злобееш може пък да ти излезе късмета.
  • 25 Аман заман

    3 1 Отговор
    Да живей руско-турската дружба. Назад към корените.
  • 26 Багатур

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Абсолютно съм съгласен, че турците не са извършвали генцид, османците са, но няма много общо между Османска империя и съвременна Турция, освен езика. А иначе за лагерите, има всякакви хора, има от Африка, има от централна Азия, най-вече Афганистан, има и сирийци от цяла Сирия. И всички тези хора могат да се заселват в контролираните от Турция региони, стига да отговарят на един критерий, да не са кюрди. Това е плана, подмяна на етническата характеристика на граничните райони, за да не са съседни кюрдските райони в Турция, с тези в Сирия. Ако смятате, че това е редно, ок. Всеки има право на мнение, факта е обаче, че Турция се държи като един побойник, също както Русия и САЩ. И го прави по същите причини, защото може.

    Коментиран от #27

  • 27 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Багатур":

    Първо не можеш да заселиш африканец,афганистанец в Сирия ..Второто самите кюрди нямат национално съзнание ..повечето са племенни родови общности ..именно затова ПКК с подкрепата на комунистите се опита да им създаде социалистическа национална индентичност ..но както казваш кой както може ...Каталонците не могат да имат независимост ,но Косово и Черна гора може ....всичко е относително...така и с кюрдите ..заряваш ги с вируса за величие като (Велика Македония,Велика Гърция,Велика България и др )..и им казваш за Велик Кюрдистан от Сирия,Ирак,Турция,Иран и докато те се бият и репчат ти им продаваш оръжие ..
  • 28 ибрикчия

    1 1 Отговор
    До Пушкин. P.S. Явно си забравил продължението на историята. А и този път, макар R U да беше многократно компенсирана, за повторна "грешка" няма да има прошка. Ако на тебе ти трябва, то на Ердоган едва ли му е притрябвало на баир лозе и тоалетна без ибрик!
  • 29 Пираня

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Не един а два имате на сметката си и драпате за 3ти. Относно терористите какво направихте с Ал кайда в Идлиб, помагате и си сътрудничи те. Още когато ИДИЛ беше на границата ви нищо не казахте да ги нападнете и търгувахте с тях. Ердоган е най-големият терорист и използва хуманизма в Европа и това че не им се воюва за да ви наврът так където ви е мястото, в Туркменистан.
  • 30 Пираня

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Не един а два имате на сметката си и драпате за 3ти. Относно терористите какво направихте с Ал кайда в Идлиб, помагате и си сътрудничи те. Още когато ИДИЛ беше на границата ви нищо не казахте да ги нападнете и търгувахте с тях. Ердоган е най-големият терорист и използва хуманизма в Европа и това че не им се воюва за да ви наврът так където ви е мястото, в Туркменистан.
  • 31 Багатур

    0 0 Отговор
    Национално самосъзнание понякога се появява и по изкуствен път. Факта е, че вече го има и сред кюрдите. И реално не би трябвало да им пука на турците дали кюрдите в Ирак и Сирия ще получат автономия, но на тях им пука, защото ги е страх, че могат да поискат и турска територия. Да, разбирам страха на турците, но това не означава, че действията им са оправдани. Нямат право да атакуват други държави в защита на "националният си интерес" (никой няма това право) и е тъжно, че винаги по-силните държави го правят. Човечеството трябва да работи точно в обратната посока. Но ми направи впечатление, че споменахте за Велика България, Велика Албания, но не и за Велика Турция. Този тип агресивен национализъм е най-силен именно в Турция и реално, действията в Сирия показват, че тази държава е способна на агресия да постигне този идеал. Времето ще покаже, но ако не се пръждосат скоро от окопираните територии, то това ще ясна индикация, че целят анексия. А точно това показва цивилизационното ниво на тази държава или по-скоро на управляващите и техните подръжници, които за жалост са близо 50 % от всички турци :)

    Коментиран от #32

  • 32 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Багатур":

    Всеки си е прав от своя гледна точка...Русия си е права за Крим ,Сърбия за Косово ,Испания за Каталония и т.н. Защо Турция да не си гони своя интерес ?! Въпроса не е Сирия или Кюрдистан а какво ще е ..дали антитурско или протурско???Сирия не даваше граждански права на своите кюрди ,но Бааския режим даваше подкрепа на ПКК против Натовска Турция ....през 70 те арменски терористични организации убиваха турски дипломати и взривяваха бомби ...пак през 70 кипърските гърци нападнаха кипхрските турци за да анексират острова към Гърция ...през 90 сръбските комунисти избиха жени и деца славяни само защото изповядват друга религия и.т.н. и казваш Турция е агресивна

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Пираня

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Проблемът е че всички осъждат Путин и диктаторски режим в Гърция а ти боготвориш диктаторът Ердоган. Мир не се гради с агресия и поддържането на диктатор. На Македония за да влезе в НАТО и казаха оправете се със съседите а Турция всички съседи я мразят, какво прави още в НАТО?

    Коментиран от #38

  • 34 Багатур

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Гледай сега, всяка държава си има интерес, лошото е, когато използваш груба сила за да го постигнеш. Русия е права за Крим, в смисъл, че има интерес от военните бази там, но факта е че наруши всички международни правила. Турция прави същото вмомента. Добре, един нереалистичен (поне за сега) въпрос. Вие сте очевидно български гражданин с турско самосъзнание, според вас, Турция има ли право да нападне родината ви България, ако един ден обяви това, че е в името на националният и интерес?

    Коментиран от #37

  • 35 Калинка Мая

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
  • 36 Българин

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
  • 37 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Багатур":

    Именно тука е значението на българските турци да бъдат мост между българския и турския народ ..аз лично не бих искал Турция да нападне България ...да има добри отношения ..който иска там да живее ,който иска тука ...между обикновения турчин и българин никога не е имало вражда ..били сме заедно в ДКМС,БКП ..и в ТКЗС ..и в АПК...

    Коментиран от #39

  • 38 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пираня":

    Някой да «обича»САЩ?!..или пък Русия ?..примерно българите коя страна обичат освен България????никоя ...
  • 39 Багатур

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Да, няма спор, това ми се иска и на мен. Но като факта е, че политиката на Турция е агресивна. Меси се във вътрешната политика и има няма и всевластният и лидер говори за български (и не само) територии като изконно турски. Та идеята ми беше, ако сме ок една силна държава да атакува друга страна с оправдани "национален интерес", то това може да се приложи и спрямо България. Русия обяви че руснаците в Крим са заплашени и изпрати войски. Един ден същият сценарий може да се приложи и спрямо нас :)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания