29 Декември, 2018 20:04 5 611 78

За Китай САЩ са по-важни от Русия

  • китай-
  • сащ-
  • русия

Китайците смятат американските отношения за основни

Отношенията със САЩ са оказали най-силно влияние на Китай за изминалата година, съобщи РИА Новости.

Това показва анкета сред китайските граждани. 63.5% от гражданите са определили отношенията със САЩ като най-влиятелни. Данните са такива за 13-та поредна година.

Все пак процента на САЩ е най-нисък през последните години. Жителите на Китай са поставили отношенията с Русия като втори по влиятелност. Процентът спрямо руснаците е 37.6. Следващите две места се заемат от ЕС и Япония.

Страните от Югоизточна Азия имат одобрение от 6.9%. Най-привлекателната за посещение страна за китайците е Нова Зеландия.

В изследването са участвали няколко хиляди души. Анкетата е проведена в 10 китайски града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТМВ

    34 9 Отговор
    Естествено, защото огромната част от американският дълг към света е най вече в Китай!!!

    Коментиран от #2, #27, #77

  • 2 Borislav Popov

    29 35 Отговор

    До коментар #1 от "ТМВ":

    А и стокообмена между двете сигурно гони 1 трилион, ако не и повече. А рушките икономически джуджета къде са тръгнали не ми е ясно. Че и си мислят, че Китай е на тяхна страна. Хахахах смях

    Коментиран от #23

  • 3 Княз Дук Дондуков

    28 12 Отговор
    Ние пък си се обичаме с русите защото си се разбираме без преводач, пиеме си и си мезиме идентично в хола насядали на холната гарнитура, покрай масата до секцията и също като тях си правиме секс в другата стая по време на купона. Обичаме рускините, руската салата, шопската салата, руската водка, българската ракия, немската бира и капиталистическа вече, радваща ни Русия:):) Нищо че се управлява от комунисти:):)

    Коментиран от #4, #69

  • 4 МИИИИИИИИ

    19 16 Отговор

    До коментар #3 от "Княз Дук Дондуков":

    Само дето руската салата се казва- "саалат оливье", "салат оливие" , защото е внесен от войските на Наполеон през 1812 и готтвача се е казвал Оливие!!!!

    Коментиран от #8, #42

  • 5 Клиентът

    15 13 Отговор
    Винаги, особено големият е на пиедестал, а САЩ е най-големия клиент на Китай! Ако чичко Дони каже, китайците са фалирали, от свърх производство....
  • 6 а други си падат по мангали

    4 4 Отговор
    ДОБРО УТРО!
  • 7 столетник

    20 4 Отговор
    Станах над 100г., а мене още никой за нищо не ме е питал? Ако и там е да питат само предварително подбрани, а защо не и инструктирани палячовци, няма как да се разбере защо слънцето изгрява от запад или сащ.Я да ми отговорите, колко от вас са били питани от тия мижатурковци от разни платени на яслата агенцийки за проучване на общественото мнение? И после ще ни будалосват с разни уж формулки, разбира се и най-вече никой от нас нищо да не е видял, камо ли пипнал! Егати му и шментаците! Ще има тарикати, докато има будали!

    Коментиран от #66

  • 8 Княз Дук Дондуков

    22 6 Отговор

    До коментар #4 от "МИИИИИИИИ":

    Купувам я от Кауфланд, Лидл и Фантастико, нещо си се объркал:):)А рускиня да ти я направи по комбинезон само и без бикини и сутиен, ще си оближеш пръстетата и ще забравиш кой беше този БИТ ТА ПРЕБИТ ОТ БРАТЯТА РУСНАЦИ НАПОЛЕОН:):)
  • 9 кой проумял проумял

    3 11 Отговор
    Така си е.Това даже и ербап Ердоган го проумя,макар и по трудния начин,обаче за нашите колхозници няма надежда.
  • 10 гост

    18 21 Отговор
    Иĸoнoмиĸaтa нa Cъeдинeнитe aмepиĸaнcĸи щaти e нaй-гoлямaтa в cвeтa - c цeли $7 тpилиoнa пoвeчe oт втopaтa, Kитaй. Toлĸoвa e гoлямa, чe aĸo вceĸи щaт бe oтдeлнa дъpжaвa, eдин oт тяx щeшe дa e пeтaтa нaй-гoлямa иĸoнoмиĸa в cвeтa - пpeди Beлиĸoбpитaния, Фpaнция, Индия и мнoгo дpyги. Дaжe цeли тpи aмepиĸaнcĸи щaтa ycпявaт caмocтoятeлнo дa изпpeвapят нaй-гoлямaтa дъpжaвa пo плoщ в cвeтa - Pycия. Cъc cвoитe 17 098 242 ĸв. ĸм. тя зaeмa пoчти 11,5 пpoцeнтa oт цялaтa cyxoзeмнa плoщ нa Зeмятa. Πo oтнoшeниe нa иĸoнoмиĸaтa oбaчe, Pycия дaлeч нe ce пpeдcтaвя тoлĸoвa дoбpe. B cвeтoвнo oтнoшeниe тя e 12-тa c пpoгнoзиpaн бpyтeн вътpeшeн пpoдyĸт (cпopeд MBФ) зa 2018 гoдинa oт $1,58 тpилиoнa. B cъщoтo вpeмe щaтът Kaлифopния зaпиcвa бpyтeн вътpeшeн пpoдyĸт oт $2,9 тpилиoнa зa пocлeднитe 12 мeceцa дo ĸpaя нa пъpвoтo пoлyгoдиe нa гoдинaтa - и пpoдължaвa дa pacтe и дa e двигaтeл нa цялaтa aмepиĸaнcĸa иĸoнoмиĸa, блaгoдapeниe нa виcoĸoтexнoлoгичнитe cи пpoдyĸти c виcoĸa дoбaвeнa cтoйнocт. Teĸcac ce ĸлacиpa нa втopa пoзиция c $1,75 тpилиoнa, a нa тpeтa - Hю Йopĸ c $1,67 тpилиoнa.

    Коментиран от #17, #70, #78

  • 11 гост

    16 21 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Също така в щата Ню Йорк , който има ПО-ГОЛЯМА икономика от Русия , НЯМА никакъв съществен добив и търговия с любимите на русофилите "ресурси" , а над 85% от икономиката му е самия град Ню Йорк , където няма и кой знае каква промишленост , а всъщност и всички 11 останали икономики преди нея , които с в ПЪТИ по-големи икономики НЕ разчитат на добив и продажба на суровини !!! Дори САЩ , който скоро я надмина и като производител и на петрол и на газ , същите не съставляват съществена част от икономиката !!! А на всичкото отгоре според последните данни за растежа на икономиките на САЩ и Китай , мечтаното от русконадупените настигане и даже задминаване на САЩ от Китай се отлага за далечното и неопределено бъдеще след 2100 г. ! А честито на всички русконадупени !!!!

    Коментиран от #15, #47

  • 12 словослагател

    13 4 Отговор
    От милиард и стотици милиони будали питали само уж няколко хиляди, ама колко няколко от тези хиляди маса народ? А и анкетният метод що за метод е бил по форма и съдържание? Научен или какъв продукт е? Кой го е разработил като модус и условия? Кой го е одобрил? Кой го е финансирал? И т.н. Това да не е поредната хибридна игричка за наивници??? Някой казал, друг повторил и т.н. Хайде стига с методиката на Е Ж К - една жена каза!
  • 13 Borislav Popov

    21 11 Отговор
    За сметка на това краварите поставят Китай на първо място като заплаха за нацията им ! Очаква се сблъсък /икономически или политически/ в следващите две години !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Borislav Popov

    14 10 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Детройт, който е считан за люлката на щатската автомобилна индустрия, а преди време беше четвъртият най-голям град по населението в страната, обяви фалит .....................Други големи градове, като Ню Йорк и Кливланд през 70-те години и Филаделфия две десетилетия по-късно, са били на ръба на финансовата разруха.

    Коментиран от #19

  • 16 що така бе миме

    6 14 Отговор
    ква стана тя сега. Русия не може да се изправи като объкания сержант и да зави на останалите войници "Аз и Майор Майор (също воник) можем да пребием всеки един войник от нашата рота".Очевидно Русия има една свобода и тя е да реши дали да слугува на ЕС или на Китай. Съдба.
  • 17 Borislav Popov

    23 12 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    И какво точно произвежда тая икономика ?И като е толкова мощна - защо има дългове колкото целия останал свят ? За колко години тая икономика може да плати борчовете си ? Реално погледнато - отдавна трябва да обяви фалит !!!!

    Коментиран от #20, #21, #22, #26, #74

  • 18 реалист

    14 4 Отговор
    Хей, хей, оня Гост от Краварника! Раздавай го не като за малоумни, освен ако ти си от тази категория кравари. Като си толкова нафукан с тези менташки цифрички, защо не обясниш с колко трилиона е фалиралата отдавна щатска икономика и ако не я хранят руснаците и китайците със закупуването на държавните им облигационни хартийки, ония отдавна да са се преселили в Русия и Китай ! Умник, я посочи колко са задлъжнялите икономики на Русия и Китай, като сравниш с тази на ОБОРА! И като не ги разбираш, не се прави на общественик от кравефермата!
  • 19 гост

    11 11 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Били , не били , преди сто години или по-малко и какво от това ??? Това е пазарната икономика , всеки ден фалират фирми и градове даже , но се създават нови и вървят напред , а "плановите безаналогови" (хахахахха) , се влачат по корем !!!! Като били Кливланд и Детройт пред фалит , това попречи ли на САЩ да бъде ПЪРВА ИКОНОМИКА и тогава и сега ??? И няма да и попречи и занапред , защото това е начина , който не се справя , фалира и го замества по-добър , а ти си бай за "дълговете" , щото друга опорка така и не измислихте , хахахах !!!

    Коментиран от #48

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    14 11 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Ами произвежда ВСИЧКО което произвежда РАША , ама по сто !!!! И освен това произвежда и сто пъти по толкова неща които Раша никога не е произвеждала и НЯМА да произвежда , това стига ли ти или нямаш "капацитет" да го обработиш , хахахах !!! Ако искаш за по-лесно кажи ти какво произвежда Раша , дето САЩ не го произвеждат ПОВЕЧЕ , да започнем с петрол и газ , че са ви най-познати , хахахахх !!!

    Коментиран от #28

  • 22 русия е джудже

    12 12 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Ей джудже ,има 3 икономики на тоя свят ,това са САЩ ,ЕС и Китай.Точно тея 3 икономики си правят гавра с икономически джуджета като Русляма.САЩ мине-немине време и праснат някоя друга санкция на кремълските джуджета и оп ,рублата паднала с 50%.Не е зле нали ? Щатите могат да прекършат русляма дори и без война ,а само икономически.Явно си свикнал да те шибат руснаци и затова си толкова влюбен в тях ,ама си на страната на дребните и не е хубаво да се гъбаркаш с големите.
  • 23 Nnn

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Бориславе, отново се изказваше неподготвен. Да, голям е, но чак трилион...
  • 24 Borislav Popov

    11 9 Отговор

    До коментар #20 от "русофилска подлога":

    Ако аз имам 1000 лева в джоба , а ти 20 хиляди заем в банката - кой е по богат ??!!!!

    Коментиран от #45

  • 25 любопитен

    7 5 Отговор
    .... съобщи РИА Новости.... Екак козяшките парапитеци скочиха на новина от руски източник, след като в другите случаи казвате, че не може да им се вярва?
  • 26 гостгост

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Ха ама ти сериозно ли го задаваш тоя въпрос ? Ами какво не произвежда е по точния въпрос. И да ти кажа в много браншове са еталона за качество примерно музикални инструмети -в първата десятка са 7 или 8 американски фирми. Ами в селското стопанство -1/3 шам фъстък,бадеми ,фъстъци от световното производство е в САЩ. Не не се шегувам. Но и мнонго други . Абсолютен лидер във високите технологии .

    Коментиран от #32

  • 27 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "ТМВ":

    Значи вземете малко попрочетете кое какво е да не се излагате като кифладжии тука !! За начало това за което говориш се нарича държавни ценни книжа и те за САЩ към момента са малко над 6 трилиона , от които Китай държи около 1,2 трилиона , тоест под 25% !!! Ако на това му викаш "огромна част" , много си зле !!
  • 28 Borislav Popov

    10 10 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    И какво се произвежда в обора ? Телевизори?- Не ! Телефони ?-Не ! Компютри ? -Не ! Автомобили ? -Детройт фалира ! Печки и перални ? -Не ! Кажи нещо което е масово производство ? - Ааа... - може би само оръжия ?!!!

    Коментиран от #35

  • 29 гост

    10 3 Отговор
    Правителството на САЩ дължи 19,98 трилиона долара. Сумата е умопомрачителна. Никоя друга държава по света дори не се приближава до нея и въпреки това всичко е наред.
    Каква е играта с американския дълг и как САЩ могат да си позволят да дължат толкова много пари без да фалират? Първо, като най-голямата икономика в света, съотношението дълг към брутен вътрешен продукт е около 105%. Това е много, но не повече, отколкото при други държави като например Италия и далеч по-малко от Япония.

    A истината е, че голяма част от тази сума всъщност федералното правителство дължи на себе си. Над 5,5 трилиона долара от облигациите са собственост на общо 230 държавни агенции в САЩ.

    От тук започва играта. Тези агенции се финансират с данъците на американците и за да изплати задълженията си към тях, федералното правителство трябва да или да повиши данъчните ставки, или да емитира още дълг. На практика второто решение означава печатане на нови долари. Така агенциите финансират правителството, което пък им дава пари, за да го правят. В схемата има дефицит, но той се запълва от останалите купувачи на американски държавни облигации.

    По време на кризата през 2008 г. схемата се счупи и се наложи намесата на централната банка на САЩ. По програмата за количествени улеснения тя купуваше облигации за до 85 млрд. долара месечно и в момента притежава държавен дълг на стойност над 2,4 трилиона долара.

    Друг голям инвеститор са самите американци, които чрез пенсионните и взаимни
  • 30 гост

    8 4 Отговор
    Корпорациите, банките, застрахователните компании и индивидуални купувачи от САЩ имат федерални облигации за още около 2,7 трилиона долара в портфейлите си.

    Задълженията на американското правителство към останалия свят възлизат на малко над 6 трилиона долара.

    И най-големите спонсори на САЩ са страните от БРИКС. Защо държави, които не са в особено добри отношения с Вашингтон, като Китай и Русия, дават пари на американското правителство?

    Причините са две. От една страна благодарение на описаната по-горе схема, търсенето на американски дълг е постоянно. Това го прави сигурно капиталовложение. Така държавите с недотам стабилни валути могат да използват щатските облигации като котва за собствените си пари и да намалят инфлационния риск. Това прави Русия, която през последната година повиши вложенията си в дълга на САЩ до 102,9 млрд. долара.

    Коментиран от #34

  • 31 гост

    6 3 Отговор
    За Китай и Япония обаче покупките на американски държавни облигации са нещо повече от валутна котва, а именно важен инструмент за подкрепа на търговията. САЩ са основен пазар за износа и на двете азиатски държави. Ето защо те използват покупките на дълг за да манипулират стойността на собствените си валути спрямо долара, поддържайки курса на щатските пари стабилно висок, а цените експортните си стоки конкурентно ниски. В същото време стимулират и потреблението в САЩ, финансирайки публичните разходи.

    Към юни 2017 г., за когато са последните данни, Китай притежава американски държавни облигации за 1,15 трлн. долара, а Япония за 1,1 трилиона долара.

    Исторически покупките на американски дълг са тясно свързани с продажбите на стоки в САЩ. Япония застава начело на класацията на купувачите, когато се превръща в голяма експортна сила.

    А през 2007 г. Китай измести Великобритания от второто място и по-късно застана начело сред притежателите на американски държавен дълг.

    Коментиран от #33

  • 32 Borislav Popov

    8 11 Отговор

    До коментар #26 от "гостгост":

    Смях в залата ! Обора се изхранвал с тромпети и фъстъци ??!!!!!

    Коментиран от #68

  • 33 Borislav Popov

    8 11 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    За джапанките не ми говори ! Те все още са окупирани ! И ги натискат да купуват краварския дълг !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 34 Borislav Popov

    8 11 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Цялата икономика на обора се крепи на борсите и мушенгенските манипулации свързани с тях. Обаче - в скоро време - кукиш !!!

    Коментиран от #37

  • 35 гост

    10 8 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Ами за начало "обора" произвежда най-важното което може да се произвежда , ИНТЕЛЕКТ !!!!! Ако това ти говори нещо де , ама да ти помогна , Епъл , Алфабет , Майкрософт , Фейсбук , Амазон и т.н. , всеки от тези е почти колкото цялото "производство" на Раша , а занапред още повече !!! И не те знам какъв Детройт те тресе , ама Тесла вече струва повече от Мерцедес и БМВ , а скоро повече и от двете накуп , че и Фолксваген за десерт , а пък да ти напомня ли с какви технологии любимците ти си вадят петрола и газа , дето са им единствената "гордост" , ама скоро и без тях ще останат ??!!

    Коментиран от #36

  • 36 Borislav Popov

    8 12 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Ама май всичкия им интелект е внос ??!! Колко ителект домъкнаха от хитлеристка Германия ? Без него щеше ли да има атомна бомба и космическата им програма ?!!! Колко от интелекта им е роден и израсъл в обора ? Никола Тесла ? Анщайн ?? А колко индийци работят в наса ?

    Коментиран от #38

  • 37 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Та не разбрах какво стана с опорката за "фалита" , хахаххах !!! Нещо май ви потънаха гемиите ??? И ква стана тя , оказа се , че от 20 трилиона Америка дължи 14 на самата СЕБЕ СИ , ахахаххаха !!!!! Значи освен да баете сама да се фалира , друг начин не виждам , хахахах !!! Да не говорим , че тия 6 трилиона дето дължи на други държави също като японския дълг скоро ще са с отрицателна доходност , демек не САЩ ще плащат лихва за тях , ами другите ще плащат на САЩ да си купят техния дълг , жив да не бях , ахахахахах !!!

    Коментиран от #40

  • 38 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Важното е за КОЙ работят , невежий , що не работят за любимата ти Раша , ахаххахах !!!!

    Коментиран от #41

  • 39 Българин

    11 8 Отговор
    Руската кочина е просто суровинен придатък на Китай и стокообмена между двете страни е едва 80 милиарда $, срещу 560 милиарда $ между Китай и САЩ. Но малоумните ушанки бълнувате за някакви си стратегически съюзи между кочината и Поднебесната империя.
  • 40 Borislav Popov

    6 10 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    За опорните точки ли става въпрос ? Ами то процеса започна бе ! Нали за това е целия тоя рев ! Русия планира да намали инвестициите си в американски държавни ценни книжа и да спре да плаща в щатски долари!!..................."Ограничихме инвестициите си в американската икономика и в американски ценни книжа до минимум и ще продължим да го правим"....................Cъeдинeнитe aмepиĸaнcĸи щaти вoдят иĸoнoмичecĸa вoйнa c пoнe eднa дeceтa oт дъpжaви пo cвeтa c oбщo нaceлeниe oт близo двa милиapдa дyши и oбщ бpyтeн вътpeшeн пpoдyĸт oт нaд $15 тpилиoнa.

    Te вĸлючвaт Pycия, Иpaн, Beнeцyeлa, Kyбa, Cyдaн, Зимбaбвe, Mиaнмap, Koнгo, Ceвepнa Kopeя и дpyги, нa ĸoитo Baшингтoн e нaлoжил caнĸции пpeз гoдинaтa, нo cъщo и cтpaни ĸaтo Kитaй, Πaĸиcтaн и Typция, cpeщy ĸoитo имa нaĸaзaтeлни иĸoнoмичecĸи мepĸи, пишe Гaл Лyфт, ĸo-диpeĸтop нa Инcтитyтa зa aнaлиз нa cвeтoвнaтa cигypнocт и cтapши cъвeтниĸ нa Cъвeтa зa eнepгийнa cигypнocт в CAЩ зa СNВС...........................Mинaлaтa ceдмицa cpeщaтa нa БPИKC (Бpaзилия, Pycия, Индия, Kитaй и Южнa Aфpиĸa) бe пoвиĸ cpeщy xeгeмoниятa нa дoлapa, a cтpaни ĸaтo Typция, Ямaйĸa, Индoнecия, Apжeнтинa и Eгипeт бяxa пoĸaнeни c БPИKC плюc c цeл cъздaвaнe нa иĸoнoмиĸa бeз дoлapи.

    Ocнoвният фpoнт, нa ĸoйтo щe бъдe peшeнa cъдбaтa нa дoлapa, e пaзapa нa cтoĸи и cypoвини - ocoбeнo тoзи нa пeтpoл, oцeнявaн нa $1,7 тpилиoнa.

    Коментиран от #43

  • 41 Borislav Popov

    8 11 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Ами много си прав - обора нищо не произвежда ! Даже износа на нефт е фиктивен. Търмъчат Сирия ,Ирак ,Либия - а го представят като добит в обора !

    Коментиран от #44, #46

  • 42 Кутузов

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "МИИИИИИИИ":

    И Париж се появяват бьстро....Бистро
  • 43 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #40 от "Borislav Popov":

    Ауууу , ужас , ами сега , хахахах !!! Значи планира да намали "огромния" си дял от стотина млд от общо над 6 трилиона , колко ще рече , май нещо като 1,5 % , това ще е катастрофа за САЩ направо , хахахахх !!! А дали не са се наредили вече други искащи да купят десет пъти по толкова , ахахаххах !!!
  • 44 русофилска подлога

    10 7 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    САЩ произвеждат всичко.Единствената държава ,която произвежда повече е Китай ,но то е поради причината ,че са 1.5 милиарда и са евтина работна ръка.САЩ произвежда : Пътнически самолети,Автомобили,части за автомобили,индустриални машини,медицински уреди и всичко останало свързано с медицината,компютри,чипове и всякакъв друг вид електорника по-която са ненадминати.Телекомуникационни устройства и още стотици неща и това без да слагаме тук неща като Горива ,пластмаси,храни и всякакъв вид суровини.САЩ на година изнасят два стоки и производства на стойност два пъти по-голяма от икономиката на оная кочина Русия.Държава ,която е статист и не произвежда нищо е Русия например.Стига си се правил на оборотен с тъпите ти въпроси ,защото вече ставаш смешен ,честно.Не разбра ли ,че САЩ е най-голямата развита и технологична държава на тоя свят и тази кочина на която ти симпатизираш неможе да се мери с големите било то Китай или САЩ ? Сравнявай Русия с бурунди или някоя друга дупка ,но не го прави със САЩ или Китай !!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 onq s konq

    8 4 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    Ееей,умник незнаен!Ще добавя само към ном.44,че Америка е НА ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА ПО ИЗНОС НА ЗЪРНО,както и на ОРЪЖИЕ НА СТОЙНОСТ ОКОЛО 200 МИЛИАРДА $ ГОДИШНО/217 мрд за 2017 и 189 млд за тази год към миналия месец/...срещу 26 милиарда на Русия и 81 милиарда на държавите от ЕС общо!

    Коментиран от #49, #50

  • 47 Голем смях

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Само да добавя,че бюджетът на Ню Йорк е около 85мрд.,а военния бюджет на могучая и непобедимая е ..45 мрд. долара.Бах ти въздухарите ,дето искат да завладяват света..
  • 48 Shturmgewehr stg 44

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Сега ако отидеш в Детройт и папер няма да видиш от фалита! А матушката рассея, върти уверено към финансовия крах и разпада! Все повече се засолват сепаратистките движения зад Урал!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Borislav Popov

    5 10 Отговор

    До коментар #46 от "onq s konq":

    Направо си смешен . Русия няколко години вече е рекордьор по добив и износ на зърно ! Русия изнася пшеница за половината свят.
    Износът на хранителни стоки на страната е нараснал с 25% миналата година..........Освен това има рекордни добиви при останалите технически култури !!...Вземи прочети малко преди да пишеш !

    Коментиран от #54

  • 51 Borislav Popov

    6 8 Отговор

    До коментар #49 от "русофилска подлога":

    Когато Русия е имала университети ,театри,опера - в обора още са обирали дилижанси и са играели на индианци и апаши !!! Я вземи попрочети малко !

    Коментиран от #55, #58

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ****

    3 8 Отговор
    Ало икономистите,като пишете за бюджети и БВП в различните държави,вземате ли в предвид,стойност на материяли,производствени разходи,и др.Навсякъде едни и същи ли са,че правите сравнения?Ако в сащ една дъвка струва 1$,а в русия 5 рубли,колко дъвки ще си купите в Русия с този долар?

    Коментиран от #56

  • 54 onq s konq

    12 3 Отговор

    До коментар #50 от "Borislav Popov":

    Не спори с мене-НЯМАШ НЕОБХОДИМИЯ КАПАЦИТЕТ!Добре е да правиш разлика между "зърно" и "жито"-понял?А под "зърно" се разбира пшеница +царевица+слънчоглед+овес+ още много подобни!Да-Русия излезе на първо място по пшеница пред Америка,но това е защото АМЕРИКА СЕ ОТКАЗА ОТ ТАЯ КУЛТУРА КАТО НЕ ОСОБЕНО ПЕЧЕЛИВША И СЕ СЪСРЕДОТОЧИ ВЪРХУ ОСТАНАЛИТЕ!И не ме карай да чета разни работи,които ...АЗ СЪМ НАПИСАЛ!:)

    Коментиран от #63

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Чул недочул.

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "****":

    Ти пък изкочи с най-глупавия коментар.

    Коментиран от #57

  • 57 ****

    0 3 Отговор

    До коментар #56 от "Чул недочул.":

    Ами хайде,ти напиши по смислен.
  • 58 Shturmgewehr stg 44

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "Borislav Popov":

    Хайде да се върнем до магнаурската школа и тази във Велики Преслав! Тогава руските орки не са можели и да четат и пишат, щото са нямали писменост!

    Коментиран от #59, #64

  • 59 ПОЗНАВАЧ

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "Shturmgewehr stg 44":

    Клоун с призвание е Попов.Кауни като него има доста на Позитано и по разни сайтове, дето по-добре да се наричат "руски Лъжи"...

    Коментиран от #65

  • 60 Пръцамол

    5 6 Отговор
    Гледам много възхвалявате САЩ , а не помните ли кой пре.ба държавата ни с планът Ран-Ът ?
  • 61 Shturmgewehr stg 44

    4 4 Отговор
    Теория на конспирацията! Родината ни, е била прецакана на срещата в Техеран върху една салфетка! На нея, пияндето Чърчил ни предава на кръволока сталин!
  • 62 ГосТ

    3 4 Отговор
    Хаха е това е ясно на всеки. Аз откога го пиша. Въпреки че има изключения разбира се,като цяло китаеца е коварен. Руснаците скъсаха всякакви отношения с Европа, че и с Япония за няколко вулкана и сега се надяват на дружбата с Китай :))) А путинофилите скачат от радост :)))
  • 63 Borislav Popov

    2 7 Отговор

    До коментар #54 от "onq s konq":

    То си личи колко си грамотен !!Земеделец на живо - виждал ли си ? Или само каквото си прочел от буквара ?!! ИЗОБЩО НЕ СИ МИ В КАТЕГОРИЯТА !!!
  • 64 Borislav Popov

    3 4 Отговор

    До коментар #58 от "Shturmgewehr stg 44":

    По твоята логика германците кога създават писменост ?

    Коментиран от #71

  • 65 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #59 от "ПОЗНАВАЧ":

    На прости хора няма какво да им се обяснява .
  • 66 Георгиева

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "столетник":

    Много , ама много си прав ! И аз това винаги се питам когато чета разни статистики от разни агенции - как така за толкова години никой поне по телефона не ме е питал за нищо и как да им вярва човек . Весели празници !
  • 67 до княз Дук Дондуков

    3 1 Отговор
    Пич такъв случай няма руснак да остави алкохола и да ходи да прави секс в другата стая като се натряскат след два три стакана за половин час всичко свършва може и тях да опънеш
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Румяна Костова

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Княз Дук Дондуков":

    Управляващото правителство в Русия е либерално.Голяма част от него още наслед ство от Елцин.В методите и решенията му няма никакви комунистически елементи.В останалата си част коментарът Ви е сладък и емоционален.

    Коментиран от #72

  • 70 Ако

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ако не бяха загубили 50% от населението си във ВСВ!!!!!
  • 71 Shturmgewehr stg 44

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Borislav Popov":

    Това бе по твоята логика!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Фон Дьо

    3 4 Отговор
    Щото пък в Хамерика няма цензура...на неудобните им взривяват я ресторант,я им пращат писма-бомби...или им изфабрикуват някоя и друга историйка...Малоумни Соросоидни Фекалии и Евроатлантически Джендърски Полюции...
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 1944

    2 0 Отговор
    американският пазар е основен за китайската комунистическа икономика. без него бързо ще заприличат на масковското блато.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТМВ":

    Нещо не си в час. Китай държи 1,5 трилиона, Япония 1,1 триилиона, но най - много САЩ дължат на.... САЩ 12 трилиона. Друг е въпросът, че това не е точно дълг (както примерно е дълъг на Русия към Китай и който китайчетата могат да си поискат по всяко време и лихвите по които плащат с концесии в Сибир кво да се прави денги нет), а облигации (каква е разликата ще те оставя да се образоваш сам, не че очаквам да можеш да схванеш за какво става дума).
  • 78 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    То да изпревариш Рассия не е трудно, пример провинция Гуанджоу има по - силна икономика от най - голямата страна в света (то там имат и по - дълга железопътна мрежа от Русия) въпреки, че като територия е сто пъти по - малка
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания