Last news in Fakti

26 Януари, 2020 14:35 2 668 10

Обрат преди изборите

  • бърни сандърс-
  • демократическата партия-
  • сащ-
  • избори
Обрат преди изборите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс излезе начело в нова анкета преди вътрешно-партийните избори в Демократическата партия в щата Айова. С 25% Сандърс взе водеща позиция в проучването на New York Times Upshot / Siena College, публикувано в събота.

Анкетата даде на Сандърс 7 пункта преднина пред бившия кмет на Южен Бенд Пийт Бутигиег и 8 пункта пред Джо Байдън, който зае трето място в анкетата сред вероятните избиратели на Айова, съобщава news.bg. Вътрешно-партийните избори в Демократическата партия в Айова са насрочени за 3 февруари.

Това е първото гласуване в определянето на кандидата на демократите за Белия дом. Сандърс оглави поредната анкета и за Ню Хемпшир, която ще се проведе на 11 февруари, и наскоро получи одобрение от водещия на популярното токшоу Джо Роган.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо справката

    4 9 Отговор
    Определено си е обрат. Джо Байдън вече изпуска сериозно лидерската позиция. Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и Пийт Бутигидж имат сериозни шансове за успех. Успех на Бърни, макар че Байдън е единственият що годе нормален демократ при кандидатите.
  • 2 Доналд Тръмп

    8 2 Отговор
    Бърни трябваше още 2016г да се изправи срещу мен. Но нищо. 2020г явно е момента да излезем 1 в 1 един срещу друг.
  • 3 Даммммм

    8 6 Отговор
    И тоя ми прилича на бившите партийни величия-лаком за власт и неизпускащ кокала до последно.Реално САЩ са копие на бившият СССР-точно такива старци доведоха до разпад сьюза
  • 4 ПЕНКО

    6 4 Отговор
    ПРЕДРЕШЕНИ ИЗБОРИ !!! НАПИНЯНЕТО НА ДИМОКРАТИТЕ Е ОПИАНЕНИЕ ОТ БЕЗСИЛИЕ !!! НЮ ЙОРК ТАЙМС СИ Е СОБСТВЕНОСТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЦИОНИСТИ-СЕМИТИ ...УЖ ДИМОКРАТИ !!!!!!!
  • 5 Гост

    7 6 Отговор
    Имат ли някой кандидат по-млад от 70 години? Моите уважения към възрастта им, но хората с обикновени професии на тези години си почиват заслужено и си живеят от пенсиите, а на тези младежи ще им се повери копчето за атомни оръжия.

    Коментиран от #6

  • 6 ttt

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    То си личи с такива български боклуци, плямпащи "да дадем път на младите" докъде сте стигнали... Вода - няма, внасят боклук от Италия, от тъпота си докараха "свинска чума". Тъпи, но започнали да дават акъл.

    Коментиран от #8

  • 7 VVV

    5 7 Отговор
    Бърни Сандърс ще победи Тръмп. Има някой много добри политики за младите .А й сащ са фалирала държава който и да дойде на власт повече от един мандат не може да изкара .САЩ не е България .Там нещата като не вървят си отиваш .А в бг от 10 години ни управляват хора които ни доведоха на дъното на всички класации . Преди да дойде герб на власт поне не бяхме на дъното .Защо тогава още са на власт ?

    Коментиран от #9

  • 8 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ttt":

    Ти кво ся искаш само от Нигерия ли да внасяме боклук? После се чудите от къде чума, туберкулоза и вариола.
  • 9 ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "VVV":

    Много добър въпрос.
  • 10 ТръмпX2

    3 0 Отговор
    Демократите от много политкоректност и либерастия се превърнаха в болшевишка организация от съветски тип. Когато заставаш срещу тези, които са опората на нацията ти, а подкрепяш всевъзможна паплач рано или късно си намираш майстора. Ако социализма върлуваше в главите на праотците ни още щяхме да си живеем по клоните на дърветата лапайки "безплатни" банани.