Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 11:25 2 659 36

САЩ да помогнат на Русия

  • сащ-
  • избори-
  • бърни сандърс

Бърни Сандърс иска подкрепа за алтернативна енергия

САЩ да помогнат на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ трябва да помогнат на другите държави за преход към алтернативни източници на енергия. Това заяви сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който е кандидат за президентската номинация на Демократическата партия, съобщи ТАСС.

Това изявление дойде по време на предизборно събитие. Сенаторът се подготвя за изборите в Ню Хемпшир.

„Промените в климата са световен въпрос. Ние трябва много по-активно да използваме възобновяемите източници на енергия. САЩ трябва да въведат целия свят в своя пример. Трябва да помогнем на други страни с технологиите, от които се нуждаят“, заяви Сандърс.

Като такива страни са посочени Русия, Китай, Индия, Пакистан и Бразилия. Сандърс смята, че те трябва да постигнат мощности за алтернативна енергия.

Демократите са недоволни от работата по климата на администрацията на президента Доналд Тръмп. Темата е основна в кампаниите на техните кандидати.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .........

    16 4 Отговор
    .. затова никога няма да го изберат глупавия старец.
  • 2 ДАМ

    15 6 Отговор
    Кой ще чуе гласът на разума.
    Жалко за Бърни бяла лястовица сред жабешко блато.
  • 3 Borislav Popov

    14 44 Отговор
    През ВСВ достатъчно им помогнаха - с пари, храна, военна техника, муниции и ресурси. Ако не бяха те, германската машина щеше да премаже колхозниците като стой та гледай. А благодарност - никаква. Оркът не заслужава повече помощ.

    Коментиран от #9, #10, #13, #30

  • 4 Balgarin

    7 16 Отговор
    Rusia I'ma tehnologia za proizvodstvo na vodka I prostazi,ubiizi,dRgava bez kultura.
    Rusnazite ubivat v Ukraina,Siria,libia.ubivat samo mirni hora.53
  • 5 Българина

    30 7 Отговор
    Американците още са с мислите че някой има нужда от тяхната помощ. Нещастници, дори нямата стандарти за замърсяване от втомоболите като евро 1до 6? Карате коло с разход 20 бензин! Никой не ви иска нито наклона нито помощта. Първи излизате или не подписване световните споразумения за емисиите. Лицемери неземни
  • 6 Руските свине

    9 32 Отговор
    Са най-големите неблагодарници и изобщо не трябва да им се помага!
  • 7 боцмана

    30 6 Отговор
    Интересно , защо след като сте в преход към алтернативни източници на енергия и имате технологии от които според вас се нуждаят Русия , Китай , Индия , Бразилия , Пакистан и други. Какво мама си търсите , че сте набъркани по цял свят само в икономиките и суверенитета на държави притежаващи петрол?
  • 8 Хи хи

    24 5 Отговор
    Бъдещо на САЩ, е че нямат бъдеще, всички международни експерти в САЩ, Англия,Германия, Италия, Франция го разбраха, само Бобчо Путалинков Попчев не го разбра.

    Бобчо чети съседната статия за Джонсън, човекът иска да търгува с Русия. Това си е повод да скочиш от Аспаруховия мост в името на "Хамериканската дИмокрация".

    Скачай Бобчо, ний щъ аплодираме... и щъ наградим с тиквен медал, на него ще пише Бобчо Путалинков загина геройски - обещаваме, без майтап. Само скочи молим тъ, в името на демокрацията, знаем че си Херой.

    Коментиран от #12

  • 9 мразя руските говеда

    8 25 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    С тея руски мерзавци колкото по-добре се държиш,толкова повече ти се качват на главата ! Само подтискане,санкции,изолиране и ритници ще ги оправят тея долни същества !
  • 10 На дедо ви дедо му

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    А на германците кой помогна да се изправят от развалините след първата СВ? Възстановяването на машиностроенето, Круп, AEG и т.н. кой го финансира? За Ротшилд, Дюпон и други световни банкови вериги чувал ли си? И накрая кой докара Хитлер на власт. Руснаците?
  • 11 kjl

    28 4 Отговор
    Това е върха на демагогията. Вулгарно е да говориш такива неистини, особено когато си върхов замърсител и отричаш влиянието на глобалното затопляне. Тези хора имам чувството, че всички са за лудницата, без изключение. Гнусно, вулгарно, противно, отблъскващо.
  • 12 Бесния язовец Borislav Popov

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "Хи хи":

    Розови мечти русофилски.
  • 13 Бачо Киро

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Идиотчето ми то... САЩ спонсорираха и двете страни на войната, чукундурче глупаво. Да не мислиш, че от нищото Германия от загубила ПСВ и с куп забрани ей тъй, с два пирона и три дъски е развила икономика, нужна за възможността да направи ВСВ, както и да я поддържа тази война, когато уж всички са срещу нея... Ама ти си бил освен необразован и баят заспал....

    Коментиран от #16, #18

  • 14 другарят

    15 1 Отговор
    Соросоидните фондации от фашистка Америка хубаво "помагат" на Европа. Германия си затвори ядрените централи и сега внася ток от Франция произведен също от ядрени централи. Преди дни германските "зелени" терористи бяха нахлули в някаква централа на въглища с искане да бъде затворена. В момента най-високата цена на тока в Европа е в Германия. Това я обрича на икономическа стагнация, защото инвеститорите бягат от Германия.Енергоемките производства от металургията, химическата промишленост,производствата на строителни материали и тн. също започват да ги напускат. Това се отнася за цяла Европа, което ще я деиндустриализира, защото европейската икономика се превръща в неконкурентно способна. Може би това е целта? Скоро Тръмп ще вдигне митата за европейските стоки и основно за автомобилите и това ще е поредният удар за Европа. Автомобилната промишленост в Германия заема 30% от тяхната икономика.
  • 15 Пострадамус

    7 1 Отговор
    да менкат шистов за природен газ и ще им помогнат
  • 16 ДАМ

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо Киро":

    Спонсориране, САЩ си вдигнаха икономиката, 2016 е последният транш от Русия по "ленд-лиз" и то с лихви 2.5% към САЩ.
    Бумът на САЩ след 1945 до 1971-е благодарения на пострадала, разрушена икономически и демографски, Европа и заемите, концесиите, окупиране с военни бази на Азия, Африка, Л. Америка.

    И да, САЩ финансират Хитлер - гордееш се със загинали 60 милиона- подлецо?
    защо, защото Англия затваря пазарите си за САЩ 1929 - 25% от световните пазари ги владеят британците.
    САЩ искат да унищожат Англия чрез Германия, Англия иска да унищожи Германия чрез СССР и после да активира Запада срещу СССР, каквито и планове е предлагал Чърчил на САЩ след ВСВ.

    Неграмотен мерзавец, стой в блатото, където ти е мястото, и замълчи пред паметта на 60 милиона канадци, немци, чехи, австралийци, французи, британци, руснаци - ЦЯЛ СВЯТ, и още 30 милиона загинали от съвременни конфликти инициирани от САЩ.

    Мерзавец си ти Бобчо Путалинков Попчев и подлец, защото фалшифицираш историята съзнателно.

    Коментиран от #17

  • 17 Извинения от ДАМ

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДАМ":

    Бачо Киро да ме извини, коментарът е за Бобчо Путалинков Попчев!
  • 18 Borislav Popov

    2 12 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо Киро":

    Идиотчето и чукундурче глупаво си именно ти. Поинтересувай се моето момче в старите хроники, кой помогна на СССР, именно в периода между двете войни, да стане велика индустриална държава. Практически всички големи съветски строежи, на Хидроелетростанции, автомобилни и тракторни заводи, металургически заводи, са строени с помоща на американски специалисти и американска техника. Американците са помагали еднакво и на немците и на съветите и те не са виновни, че на тях в главите им са все войни и подялба на чужди територии и на чужди страни. Сталин и Хитлер, акъл в главата са нямали и затова американците им виновни, нали така чукундурче !?

    Коментиран от #19

  • 19 ДАМ

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Cпoнcoрирaнe, CAЩ cи вдигнaхa икoнoмикaтa, 2016 e пocлeдният трaнш oт Руcия пo "лeнд-лиз" и тo c лихви 2.5% към CAЩ.

    Бумът нa CAЩ cлeд 1945 дo 1971-e блaгoдaрeния нa пocтрaдaлa, рaзрушeнa икoнoмичecки и дeмoгрaфcки, Eврoпa и зaeмитe, кoнцecиитe, oкупирaнe c вoeнни бaзи нa Aзия, Aфрикa, Л. Aмeрикa.
    И дa, CAЩ финaнcирaт Хитлeр - гoрдeeш ce cъc зaгинaли 60 милиoнa- пoдлeцo?
    зaщo, зaщoтo Aнглия зaтвaря пaзaритe cи зa CAЩ 1929 - 25% oт cвeтoвнитe пaзaри ги влaдeят бритaнцитe.

    CAЩ иcкaт дa унищoжaт Aнглия чрeз Гeрмaния, Aнглия иcкa дa унищoжи Гeрмaния чрeз CCCР и пocлe дa aктивирa Зaпaдa cрeщу CCCР, кaквитo и плaнoвe e прeдлaгaл Чърчил нa CAЩ cлeд ВCВ.

    Нeгрaмoтeн мeрзaвeц, cтoй в блaтoтo, къдeтo ти e мяcтoтo, и зaмълчи прeд пaмeттa нa 60 милиoнa кaнaдци, нeмци, чeхи, aвcтрaлийци, фрaнцузи, бритaнци, руcнaци - ЦЯЛ CВЯТ, и oщe 30 милиoнa зaгинaли oт cъврeмeнни кoнфликти инициирaни oт CAЩ.

    Мeрзaвeц cи ти Бoбчo Путaлинкoв Пoпчeв и пoдлeц, зaщoтo фaлшифицирaш иcтoриятa cъзнaтeлнo.

    Не спомена как подло влизат САЩ в ПСВ, ВСВ, Япония, Тонкински инцидент, Двете кули.
    Не спомена и кой финансира ПСВ и ВСВ?

    Англосаксонски подлец и мерзавец си Бобчо Путалински Попчев!

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Borislav Popov

    3 9 Отговор

    До коментар #19 от "ДАМ":

    В периода между първата и втората свтовна война, САЩ са помагали еднакво и на СССР и на Германия, да възстановят икономиката ! Фактически, СССР се превръща във велика индустриална държава с помоща на американски технологии, американски инжинери и американска техника. Ама ти с твоя пилешки мозък и повъхрностни знания на съветската история, няма как да ги знаш тези подробности.
    Така, че моя чорапке, именно ти си мерзавката ДАМ-ка със сламка, която фалшифицира съзнателно историята.

    Коментиран от #22

  • 21 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #19 от "ДАМ":

    Да, да, подла мерзавка си ти Дамка със сламка, защото фалшифицираш историята съзнателно ?

    Нe cпoмeнa кaк пoдлo влизaт CССР в ПCВ, ВCВ, Полша, на Балканите,
    Нe cпoмeнa и кoй финaнcирa ПCВ и ВCВ и готвещата се ТСВ?

    Казмуристанска пoдла и мeрзaвка cи ти ДАМке със сламке!

    Коментиран от #24

  • 22 ДАМ

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Затова, когато Германия изпраща съобщения до 50 щата в САЩ, че неското разузнаване знае, че на борда на Лузитания - превозващ хиляди оръжия ще има цивилни лица, и да не САЩ да не превозват цивилни на кораба, защото има оръжия в трюмовете.
    Само един щат публикува във вестник съобщението.

    Затова Англия 3-пъти отказва Лузитания да акостира на бреговете й, знаейки, че три немски подводници следят движението й.
    Германия става трън в очите на Англия и САЩ след френско-пруската война.
    Русия не е искала да участва в ПСВ, Англия чрез Ватикана кара Франция да сключи съюз с Русия. По този договор Русия е задължена да помогне на Франция ПСВ.
    Същата Англия лицемерът Грей кара Германия и Австро Унгария да повярват, че Англия ще остане неутрална при бъдещ конфликт.

    На два пъти Русия спасява ПСВ съюзниците, карайки Германия да пренасочи от Западния на Източния фронт силите си. Гражданската война в Русия - там настъпват лудото крадене от цяла Европа и изнасяне на богатствата й, и финансираните от САЩ, Англия - белогвардейци, Шкода е изградена от откраднатото злато на Русия.

    Потърси на картата Аспаруховия мост, пИчелиш тиквен медал в името на дИмокрацията, щъ изпратим с почести и фанфари.
  • 23 Сандокандо

    4 2 Отговор
    Ами какво чакат. Знаят как се прави. Самолетоносачите, дроновете, 6-ти, 7-ми и 8-ми Американски флотове, да поемат към страните, дето не искат да приемат "предложението" на САЩ за смяна на енергийните източници и бой, бомби, напалм, зарин, зуман и т.н.
    Кой им дава право на тия да се разпореждат? Да налагат политиката си по цял свят?
    И докато другите търсят алтернативни източници в САЩ си карат на евтин бензин и бълват пушиляци.
    А тоя, дъртия, за какви климатични промени се е "загрижил". Да се грижи за алцха
  • 24 ДАМ

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Англия финансирайки Япония - нападаща Русия, кара Франция да сключи съюз с нея.

    Само че докато между Франция и Русия има (Антанта - съюз) то с Англия Франция и Русия имат само договор, без ясни ангажименти от Англия.

    Същата двулична политика изповядва ВСВ Англия 2 седмици на преговорите с Русия преди нападението на Полша.
    Англия изпраща второстепенни лица, които не са упълномощени да сключват договори, отлагат с 4 четири дни преговорите, пътуват два месеца с кораб, правят всичко възможно да не се сключи антихитлеристка коалиция ВСВ Франция, Англия, Русия.

    Друго Бобчо Путаликов Попчев - чети, или скачай от Аспаруховия...
  • 25 Borislav Popov

    2 5 Отговор
    Cъщaтa двуличнa пoлитикa изпoвядвa ВCВ Русия, 2 ceдмици нa прeгoвoритe прeди нaпaдeниeтo нa Пoлшa.
    Тойта Русландия изпрaщa втoрocтeпeнни лицa, кoитo нe ca упълнoмoщeни дa cключвaт дoгoвoри, oтлaгaт cъс 7 седем дни прeгoвoритe, пътувaт двa мeceцa c кoрaб, прaвят вcичкo възмoжнo дa нe ce cключи aнтихитлeриcткa кoaлиция ВCВ Фрaнция, Aнглия, Руcия за да могат после тойти казмуристанци да нападнат Полша и да си я разделят с германците.

    Драга ДАМке със сламке - чeти, или cкaчaй oт Кримския...

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Дам

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Споразумение за ненападение с Германия, имат преди това Франция, Англия, Полша.
    За първи път копие, фотокопие от допълнителен протокол за Полша е изнесено от Държавния департамент на САЩ, попаднал уж случайно при американците в Нюрнберг от страх, да не би Сталин да поиска да се съдят истинските виновници за ВСВ.

    Когато Англия и Франция, и Полша си покажат допълнителните Протоколи към "Споразуменията за ненападение с Хитлер" - тогава ще имаш право да съдиш.

    Хитлер напада Полша, защото алчните поляци искат Словакия за протекторат, на която Хитлер е гарантирал цялотност и неделимост.
    Англия дава акъл на Полша да иска Словакия.

    СССР навлиза в Полша, когато тя няма правителство и е разрушена от Хитлер.

    Чети Бобчо Путалинков Попчев, чети, или скачай от Аспаруховия..

    Какво стана с любимата ти Англия и досието на Хес, което трябваше да бъде разсекретено 2017 г.?
  • 27 ДАМ

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    А за Полша се ограмоти, започни от 1612 г. и причините за Волинското клане - тази омраза към поляците от украинците не е случайна, прочети и кой въвежда преди Хитлер концлагерите и масовите гробове.

    И защо Чърчил с право ги нарича "Хиените на Европа".

    Остана ти скачането, с четенето се провали.

    Коментиран от #28

  • 28 Borislav Popov

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "ДАМ":

    Информацията ти е невярна и лъжлива, Сталин и Хитлер се разбират да нападнат Полша и да си я разделят по между си, а руската империя винаги е ламтяла за чуждите полски земици и не вежнъж е потапяла, полските бунтове против империята, в кръв. А сетне за капак НКВД, подло застрелва и закопава 30 000 полски офицери и прехвъля вината за масовото клане, към немците. Чети, ДАМке със сламке - чeти, или cкaчaй oт Кримския или ако те е страх да рипаш, направо си слагай вървата .

    Коментиран от #29

  • 29 ДАМ

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Така нареченото Катинско клане е Полска лъжа, по една проста причина, когато обвиняваш страна, каниш "набедената" държава да участва в разследването.

    Всеки е невинен до доказване на противното, Катин издъхва в зародиш, "голяма вероятност" без доказателства, си ортуват мухите в кръчмите.

    Забрави преди това 60-80 хиляди изчезнали руснаци, както и ВСВ 120 000 пленени руснаци подложени на гладен геноцид от Полша - доказателства има.

    И прочети ги най-накрая тези решения от Виенския Конгрес.

    Не скачай от тема на тема, а погледни Аспаруховия на картата.
  • 30 SS14

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Индустриализирането на Русия започва благодарение на САЩ.Ако не беше САЩ ,руснаците и в момента нямаше да имат още машини за правене на тоалетна хартия.

    Коментиран от #31

  • 31 ДАМ

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "SS14":

    Погледни концесиите и фабриките- европейските инвестиции в Русия - проценти, преди и след ПСВ, Гражданска война, ВСВ, след ВСВ.

    Виж индустриализацията при Сталин, научни програми, следствие на тях първи спътник в света, първи варианти на мобилни телефони - пак руски учени.

    Имай предвид, че през ВСВ руските учени са модифицирали по време на военни действия танкове, самолети, оръдия, радиостанции - ако руснаците не са имали капацитет като нация вари го, печи го - няма шанс, огромни инвестиции и научен потенциал. А сега ми кажи теорията за торсионните полета, къде и как е намерила приложение в Русия?

    За космическите програми на САЩ без ракетните двигатели на Русия щяха да стигнат до Папуа и Нова Гвинея.

    Истинските учени са немци, японци, руснаци и китайци и Тесла - уникален. Наука се развива с огромна държавна инвестиция, частното гледа своите интереси и бързи печалби - и технологии за манипулиране и следене на масите.
    А всичко след ВСВ в САЩ идва от немските учени, които им подхвърлят трохи, разбира се, и руски след 1991 г.

    Коментиран от #33

  • 32 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    СЕНИЛНИТЕ-НАТОРИ НА ЩАТКИТЕ : " НИЕ УМИРГАМЕ ...СТАРИ СМЕ , НО СМЕ СЕНАТ КОРИИ ...И ВИ КАЗВАМЕ ...И НАСТОЯВАМЕ- ПРЕДИ СМЪРТТА СИ ..." ААА КАКВО КАЗАХ"!!!!!!!!
  • 33 ДАМ

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "ДАМ":

    Една от хипотезите е, че новите технологии на Хитлерова Германия идват от експедициите в Тибет, чертежи и схеми.
    До ден днешен Далай Лама, сегашният мълчи по отношение на сътрудничеството с нацистка Германия. Има документални архиви за "бинокълчетата", които правели записи и са предавани пряко в Тибет.
    Раздадени на децата на Хитлеристкия елит и опита немци от СС да изучат руните и псиподготовка, повечето полудяли за разлика от втория опит с децата - виж писмата на децата на Хес и др.

    А най-ранните руни са открити в Русия, археологически разкопки, което води и към БГ косвено, а една от руните срещана в Русия и БГ е използвана в знамето на Ертугрул бащата на Осман.
    Да се чудиш кой да "мразиш" китайци, българи, турци, руснаци.

    Коментиран от #35

  • 34 БПФ

    0 0 Отговор
    Ако тоя стар крeтен влезе в белия дом, това ще е световна катастрофа. Русия не се нуждае от ум от изкуфялата му чутура... нито Китай или коя да е друга държава.
    Впрочем това са само теории - тоя сега е един никой и след изборите пак ще е един никой.

    Не, тогава ще е оня някой, дето Тръмп го опозори на изборите за втори мандат.
  • 35 ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "ДАМ":

    Един съвет.Не се занимавай с този.Той е завършил помощно училище.Доказвал го е многократно. Най-много като види,че издиша да те нарече каскет и това е! Не му наливай акъл,безполезно е.Разбира от мълнии и гръмотевици,там му е силата!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.