Отидете към основна версия

5 206 1

Компресорен мотор с електрическо турбо за Ferrari

  • ferrari-
  • компресор-
  • нагнетател

 

Инженерите от Ferrari работят усилено по нов двигател, в който ще бъдат интегрирани механичен компресор и електрически нагнетател. Според експертите на Скудерията тази нова технология ще позволи да бъде избегната т.нар. турбо дупка, като наред с това ще бъде подобрена и икономичността на двигателя.
 
Последното обаче няма да оказва по никакъв начин влияние на динамиката и производителността на мотора. Останалите подробности около новия агрегат се държат в тайна, но идеята е новата технология да се интегрира в дванайсетцилиндровите мотори на компанията и те отново да не разчитат на конвенционалното турбо.
 
Ще припомним, че на този етап в моделната гама на Ferrari има само една модификация с турбо - California T, Този мотор е с работен обем 3.8 литра и с два турбо компресора. Очаква се, че вторият модел, който ще бъде снабден с турбо ще стане новата генерация на 458 Italia.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • По-добро ли е електрическото турбо?

    Напоследък все повече водещи автомобилни производители наблягат на нови разработки, свързани с т.нар. електрическо турбо. Намерения относно използв ...
    04.08.2014
    14 884
    3