Отидете към основна версия

7 109 21

AMG GT 4-Türer Coupé: три мотора, пет места и 315 км/ч

  • mercedes-amg-
  • gt

На автомобилното изложение в Женева се състоя официалният дебют на Mercedes-AMG GT 4-Türer Coupé. Новият модел ще се бори за купувачи с Porsche Panamera, изкушавайки с две осемцилиндрови и една хибридна версия.

Бензин-електрическото AMG GT 4-Türer Coupé има турбиниран редови шестак с 435 к.с. (520 Нм) и електромотор с 22 коня и 250 Нм, разположен между двигателя с вътрешно горене и деветстепенната автоматична трансмисия.

Двата осмака са снабдени с туин скрол турбини и система за изключване на част от цилиндрите при ниски натоварвания. Развиват съответно 585 и 639 к.с. (800 и 900 Нм) и също са съчетани с деветстепенен автоматик.

Топ версията ускорява от 0 до 100 за 3.2 сек. и вдига 315 км/ч. При варианта с 585 коня тези параметри са съответно 3.4 сек. и 310 км/ч.

Всички модификации на AMG GT 4-Türer Coupé ще се оборудват със системата за двойно предаване 4Matic+, която дебютира с последното поколение на суперседана Mercedes-AMG E 63. Предните колела се задвижват от многодискова муфа с електронно управление и могат да се изключат напълно в т.нар. дрифт режим, който деактивира и стабилизиращата програма.

Хибридната версия има пружинно окачване с активни амортисьори, а осемцилиндровите модификации - многокамерна пневматика. Стабилизаторите на напречната устойчивост са кухи.

Осемцилиндровите AMG GT 4-Türer Coupé са снабдени и със завиващи задни колела. При скорост до 100 км/ч те се насочват в посока, обратна на предните, за да се намали радиусът на завой. Ако автомобилът се движи по-бързо, четирите колела завиват в еднаква посока. Системата ще се предлага и за хибридната версия, но срещу допълнително заплащане.

Най-мощното AMG GT 4-Türer Coupé ще се оборудва стандартно с блокаж на задния диференциал с електронно управление. За останалите модификации екстрата ще се доплаща.

В конструкцията на каросерията са използвани пластмаса и армирани въглеродни нишки. За модела ще се предлага и аеродинамичен пакет, който включва задно крило с ръчна регулировка. Според производителя то позволява да се увеличи притискащата сила върху задния мост без това да влияе на съпротивлението.

AMG GT 4-Türer Coupé има и активни аеродинамични елементи. Жалузи в предната броня, задвижвани от електромотори, оптимизират въздушния поток и осигуряват по-добро охлаждане в случай на нужда.

Оборудването на модела включва въглеродни спирачки, цифров приборен панел, система за промяна на работните режими на управляващата електроника и запис на телеметрични данни, нов волан със сензорни панели и вградени дисплеи, интегрирани екрани в клавишите на централната конзола и система за частично автономно управление.

AMG GT 4-Türer Coupé ще може да се поръча както в конфигурация с четири, така и с пет места. Обемът на багажника е 395 литра плюс 60 в двойното дъно. Ако задната седалка бъде сгъната, вместимостта нараства на 1 324 литра.

Продажбите на Mercedes-AMG GT 4-Türer Coupé започват през лятото. Ценова листа ще бъде обявена на малко по-късен етап.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Mercedes-AMG готви хибрид с 805 коня

    В интервю за Digital Trends шефът на Mercedes-AMG Тобиас Моерс потвърди слуховете, че компанията се кани да пусне в серийно производство хибридна верс ...
    11.05.2018
    6 025
    11