Отидете към основна версия

8 908 66

Това е новото Subaru Legacy

  • subaru-
  • legacy

Японската компания Subaru представи новото поколение на седана Legacy. Премиерата се състоя на автосалона в Чикаго, като от марката заявиха, че това е най-икономичното Legacy за цялата 30-годишна история на марката.

Новият модел е построен на глобалната модулна платформа, която се използва и за осемместния кросоувър Ascent. От този модел legacy заимства и новия си четирицилиндров турбомотор, който е с обем 2.4 литра.

Опозитният двигател развива мощност от 260 конски сили, а максималният му въртящ момент е 376 Нм. Агрегатът работи съвместно с вариатор и със симетрично 4х4 предаване. От 0 до 100 км/ч новият седан ускорява за 6.1 секунди.

Заявеният среден разход на гориво е 9.8 л/100 и 7.3 л/100, съответно градско и извънградско шофиране. Освен с новия турбомотор, новото Lwgacy ще се предлага и с 2.5-литров атмосферен двигател.

От компанията заявяват, че 2.5-литровият двигател е радикално модернизиран, като по него са сменени над 90% от детайлите. Мощността на атмосферния агрегат е 182 конски сили и ускорява седана до 100 за 8.4 секунди.

По думите на японците Legacy ще впечатли бъдещите клиенти с подобрен комфорт и управляемост. В салона е по-просторно, возията е по-мека, а устойчивостта в завои - по-добра. Шумоизолацията на купето също е доработена съществено.

Японците са обърнали сериозно внимание и на подобряване на безопасността на пътниците при евентуален удар. Колата има повече енергоабсорбиращи зони и повече елементи, изработени от високоякостна стомана.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини