Отидете към основна версия

32 908 96

Ново 20: Заводът на VW ще е край Божурище

  • завод-
  • volkswagen-
  • кремиковци-
  • божурище

България продължава да е един от кандидатите за строителство на завод на германския автомобилен производител Volkswagen. В момента нашата страна е на последната права на преговорите, като основния ни конкурент е Турция. Преди време стана ясно, че за новия завод са се борили Сърбия и Румъния, но германците са ги отхвърлили като вариант.

Спекулациите по темата не спират и докато до скоро се твърдеше, че ако немския концерн се спре на нашата страна, то заводът ще бъде изграден на мястото на бившия металургичен комбинат край столицата "Кремиковци". Сега обаче се появи друго твърдение, според което евентуалният завод в България ще се строи край Божурище.

Именно поради тази причина от държавния бюджет ще бъде отпусната сериозна сума за построяването на продължение на бул. "Царица Йоана" от столичния квартал Люлин, до Божурище. Изграждането на пътната връзка ще се осъществи от Столична община. Ще припомним, че VW търси място за завод на Балканите, където да изнесе част от продукцията на конвенционални автомобили с ДВГ, като най-вероятно това ще са модели на Skoda и Seat.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини