Отидете към основна версия

7 217 11

Най-скъпо продаденият Mercedes за миналата година

  • mercedes gle-
  • 300 sl-
  • gullwing

Това е една от уникалните класики на компанията от Щутгарт. Точното име на модела е Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, а цената за която беше продадена тази кола през 2019-а е 1 234 567 щатски долара.

Всъщност, много малко автомобили са достигнали такъв култов статус като Mercedes 300 SL Gullwing. За мнозина този автомобил се счита за първият в света истински суперкар. Въпросният графитен екземпляр със светлосив интериор е един от 308-те автомобила, произведени през 1956 година.

Трилитровият шестцилиндров двигател е основно ремонтиран точно преди продажбата на автомобила. Агрегатът е с мощност 215 конски сили и позволява на Gullwing да ускори до 260 км/ч. Всъщност класическият Mercedes претърпява цялостна механична реставрация.

Той получава нов радиатор, термостат, горивна и маслена помпи, спирачки, механизъм за превключване на предавките и много други нови оригинални части, които струват цяло състояние.

Интериорът също търпи промени, основните от които са нова кожа на седалките и предния панел. Вратите и тавана също получават нова тапицерия. Дървеният волан на Nardi има шарнирен механизъм за улесняване на качването/слизането. Километражът пък показва 32 326 мили (52 023 км). Съдейки по снимките, колата е в отлично състояние.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини