Отидете към основна версия

24 Юни, 2020 17:30, обновена 24 Юни, 2020 17:30 11 687 21

Какво се случва с Infiniti

  • infiniti-
  • бъдеще

Японската премиум марка разкри подробности относно новата си стратегия за развитие

След скандала с ареста и последвалото бягство на Карлос Гон, епидемията COVID-19 и други икономически шокове, алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi не се чувства много добре. В предприятията, които са част от концерна, бързат да намерят начини за повишаване на ефективността на бизнеса. И премиум марката Infiniti не остава настрана от пазарните експерименти.

На 1 април централата на компанията се премести от Хонконг в Йокохама, за да подчертае японските си корени. През май Infiniti обявиха назначението на новия шеф Пейман Каргар, а началото на юни в пресата изтече информация за "глобалния рестарт" на марката. И сега се появиха първите официални подробности за проекта за обновяване на Infinity.

Едно от интересните решения е, че Infiniti ще напусне Европа, но не и Русия. И всичко това, защото японците не приписват руснаците към Стария свят. Съобщението в пресата, казано с прав текст е следното: марката напуска европейския регион, за да се съсредоточи върху пазарите в Северна Америка, Китай, Близкия Изток, Азиатско-Тихоокеанския регион и Руската федерация.

Втората новина е, че за да обедини и намали разходите, компанията потвърди пълен преход към платформите на Nissan. Разбира се, беше направена уговорка: уж това ще се случи с адаптирането на масовите инженерни решения към премиум стандартите. Дизайнът на моделите Infiniti също искаме да повярваме, че ще остане оригинален, но едва ли. Съвсем скоро ще видим как японците прилагат плана на практика.

Независимо от това излизането на новото купе-кросоувър QX55 в стила на популярния и у нас FX бе обявено за преди края на 2020 година, когато поколението ще смени и най-продаваното SUV - QX60. Но работата по електромобилите е временно отложена. Очевидно хибридите от различни видове, обединени под прикритието на e-Power технологията на Nissan, ще бъдат "назначени" да се борят за екология.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.

Свързани новини