Отидете към основна версия

21 843 40

Първи изображения на BMW X8

  • bmw-
  • x8

Наскоро слуховете, че BMW разработва нов флагмански всъдеход с индекс X8, получиха потвърждение. Папараци заснеха тестово муле на бъдещия модел по време на изпитания, но кадрите поднесоха някои изненади.

Оказа се, че X8 няма да бъде просто купе версия на X7 по аналогия с X6 и X4, ще получи оригинална каросерия. Освен това феновете на марката, които все още не са свикнали с огромните бъбреци на M3 и M4, ще трябва да се примирят с нова дизайнерска приумица - "двуетажни" фарове.

Екстравагантната предна оптика на X8 ще се състои от горни сектори, разположени между капака и калниците, а под тях ще се намират основните светлини. Радиаторната решетка пък ще бъде още по-голяма от тази на X7.

Интерес буди и формата на каросерията, която изглежда доста традиционна и с едва доловим намек за купе заради възходящата подпрозоречна линия. Как най-вероятно ще изглежда новият кросоувър показват илюстрации на руския дизайнер Никита Чуйко, който е използвал да основа шпионските снимки. Премиерата на BMW се очаква догодина.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 31 гласа.

Свързани новини