Отидете към основна версия

5 201 13

Няма изненада: BMW M4 разполага с повече от обявените конски сили

  • bmw-
  • m3-
  • m4-
  • мощност

Дино тест показа значителна разлика спрямо стандартните показатели

Снимки: Facebook IND Distributions

Няма изненада, че новото BMW M4, съответно и BMW М3, което разполага със същите технически характеристики показва по-висока мощност при проведен дино тест. Както беше и в случая с М5-цата и други модели на марката в предишни години, така и последните M-Performance модели показват разминаване в положителна посока със заводските данни.

Според германската марка, 3.0-литровият бензинов шестак с код S58 генерира максимална мощност от 480к.с. при стандартното М3/М4 и 510 к.с. при Competition версията, съответно с въртящ момент от 550н.м. и 650н.м. за по-мощната версия. Това разбира са данни измерени на двигател, което означава че тези на колела, както се измерват при дино тестовете трябва да са с около 15% по-малко.

В реалност нещата не стоят съвсем така, показва експеримент на IND Distribution. Те взимат обикновено М4, което показва резултат от почти 465 конски сили и 554 нютон метра на колела. Пресмятайки загубите от 15%, това показва че новата М4-ка генерира около 547 конски сили и 651 нютон метра на мотор.

Разбира се резултатите варират според мястото на което са направени тестовете и от температурата, надморската височина и влажността, а някои дори твърдят, че загубите при новите автомобили са около 10% при предаване на мощността и въртящият момент, но въпреки това разлика от 77 конски сили звучи наистина много. При всички случаи, едва ли клиентите на BMW ще са недоволни от това и със сигурност ще получат обещаните данни, а дори и повече.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини