Отидете към основна версия

7 585 44

Subaru отделя WRX от Impreza

  • subaru-
  • impreza-
  • wrx-
  • wrx sti

Легендарната модификация WRX се превръща в отделен модел и вече няма да бъде част от гамата на Impreza, твърди американското сп. Motor Trend. Освен това новият автомобил ще се отличава чувствително от сегашния.

Според американците в Subaru вече са взели решение да се разделят окончателно с името Impreza WRX. Вместо него ще се използват само абревиатурите WRX и WRX STI, както и бездруго 90% от автомобилистите наричат модела.

Неуточнен източник от компанията разкрива пред Motor Trend, че "ако се изключат някои съвсем елементарни компоненти, нито една от частите на бъдещия WRX няма да бъде взета от Impreza. Различни ще бъдат дори каросерията и двигателят."

Новата бегачка на Subaru щяла да използва "радикално скъсената и модифицирана платформа на Impreza". Говори се, че WRX нямало да бъде кой знае колко по-дълга от Toyota Yaris.

Motor Trend публикува и друга сензационна информация. Прочутият четирицилиндров боксер на модела щял мине "на диета" и да загуби от кубатурата си. Новият опозитен мотор на WRX щял да бъде с обем 1.6 литра и мощност около 270 к.с. В момента инженерите на Subaru разработвали двойното му принудително пълнене - с механичен и турбокомпресор.

Следващото поколение WRX трябва да се появи на пазара през 2014 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Електрическо турбо за новото Subaru WRX

    Слуховете за следващия WRX-модел на Subaru стават все повече. След като се появиха спекулации, че Impreza може изобщо да отпадне от името на автомо ...
    03.05.2012
    4 161
    14
  • Subaru Legacy става хибрид

    Най-очакваният експонат на щанда на Subaru на предстоящия автосалон в Токио несъмнено е купето BRZ. Японците обаче подготвят и друг любопитен прото ...
    08.11.2011
    2 833
    10