Отидете към основна версия

5 880 30

Запознайте се с Infinity QX90 - свръхлуксозна кръстоска между седан и закрит пикап

  • qx90-
  • infiniti

Infiniti QX90 е проектиран за градски пътувания - като позволява лесно превключване между шофиране и режим на релаксация

Илон Мъск твърди, че Tesla ще има автопилот от ниво 5 до края на 2021 г. - доста смело изявление, като се има предвид моментното състояние на изкуствения интелект в автомобилите и технологичните вложения, необходими за постигането на този подвиг. Това означава, че до края на годината ще имаме изцяло самоуправляващо се превозно средство без никаква човешка намеса, практически елиминирайки необходимостта от поставяне на волан в колата. От друга страна, тази концепция дава свобода на човека, управляващ превозното средство, да избира режимите на работа.

Дизайнерът Джони Дзян дава предпочитание на човешката преценка, докато шофира превозно средство - и концепцията Infiniti QX90 2028 е доказателство за тази визия. Дизайнът на автомобила се фокусира върху подобряване на пътуването, както и върху пет ключови елемента. Дематериализацията, персонализирането според нуждите на потребителя, опитът на шофьора и колегите му, технологична инфузия за по-добра функция и съоръжения, които отговарят на индивидуалните нужди осигуряващи възможно най-удобното шофиране.

Интериорът на този седан разполага с място за отдих с панорамен стъклен покрив за най-доброто релаксиращо шофиране. Задните пътнически седалки могат да направят "пълен завой" на 180 градуса за подобрена видимост или подпомагане на социализацията. Екстериорът пък има футуристични форми с остри дизайнерски линии и плавна естетика, постигаща баланс между предната и задната част. Именно този контраст, придава на тази кола визия, наподобяваща пикапа на Tesla, наречен Cybertruck.

Превозното средство разполага с ниво на автономност 4.5 и с AI, ако шофьорът има аварийна ситуация или не може да шофира. В допълнение, интелигентната базирана на облак, база данни позволява функции като намиране на подходящо място за паркиране на обширен паркинг, за да спестите време. За по-добро изживяване при шофиране, изкуственият интелект усеща емоционалното състояние на водача, променяйки вътрешната атмосфера и музиката, за да премине в по-мек режим, например.

Възможността за избор на ниво на автономно задвижване дава на автомобила уникална гъвкавост. От изцяло ръчен режим, когато искате да изпитате удоволствие от шофирането до напълно автономен, когато искате да седнете и да се насладите на гледката - тази кола ви дава най -доброто от двата свята. Или поне така смятат инженерите на Infiniti.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Какво се случва с Infiniti

    След скандала с ареста и последвалото бягство на Карлос Гон, епидемията COVID-19 и други икономически шокове, алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi не се ...
    24.06.2020
    11 699
    21