Отидете към основна версия

26 085 7

Китайци купуват три европейски марки

  • beijing automotive-
  • baic

Китайската автомобилна група Beijing Automotive (BAIC) възнамерява да купи три европейски производителя с добро реноме, съобщава Bloomberg. Азиатците се интересуват от средни по размер компании, способни да пласират по 400 000 автомобила годишно.

С амбициозната задача ще се заеме ново подразделение - BAIC International Development Co., което ще отговаря за всички международни операции на компанията и ще се грижи за увеличаването на продажбите и пласмента на резервни части.

Китайците искат да се възползват от тежкото състояние, в което се намира европейската икономика, и да се сдобият с плацдарм за инвазия на Стария континент. От Bloomberg не уточняват за кои производители се интересува BAIC.

В момента Beijing Automotive си партнира с Daimler и Hyundai. През февруари китайците и немците подписаха споразумение, по силата на което 12% от акциите на BAIC станаха собственост на производителя на Mercedes-Benz срещу 640 млн. евро. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Китайци посягат към Daimler

    Китайската Beijing Automotive (BAIC) води преговори за покупката на дялове в Daimler AG, съобщава Bloomberg, цитирайки публикация във в. Beijing Ti ...
    27.08.2015
    5 104
    3