Отидете към основна версия

17 364 25

Най-красивият Volkswagen отива в историята

  • arteon-
  • vw-
  • volkswagen

Компанията се отказва от Arteon

Volkswagen ще даде приоритет на ръста на приходите си, за да подкрепи инвестициите си в бъдещи технологии. Като част от тази стратегия компанията възнамерява да рационализира гамата си чрез намаляване на моделите, което за съжаление на мнозина включва прекратяването на производството на Arteon.

Автомобилният производител обяви новите мерки по време на работната си среща във Волфсбург наречена "Ускоряване напред | Пътят към 6,5", основната цел на програмата за ефективност е да се постигне възвръщаемост на продажбите от 6,5% и да се подобрят приходите до 10 млрд. евро до 2026 г.

"Програмата е приоритет номер едно за целия Управителен съвет", заяви главният изпълнителен директор Томас Шефер. "Постигането ѝ през 2026 г. е много амбициозно, но осъществимо, ако обединим усилията си. Това ще ни позволи да запазим работните места, да финансираме бъдещето си със собствени средства и да продължим да инвестираме в нови автомобили и технологии, в модернизацията на нашите заводи и в обучението на персонала.

Настоящият Arteon е базиран на VW Passat. Както вече знаем, новият Passat, който ще се предлага само като комби, ще се произвежда заедно с Skoda Superb. По този начин ще се постигне ефективност от 600 млн. евро за времето на съществуване на двата модела.

Според шефа на марката Томас Шефер вместо върху Arteon ,VW ще се съсредоточи върху някои основни модели с по-голям производствен обем. Компанията иска да намали моделите си, за да постигне по-висока печалба - включително да намали броя на възможностите за конфигурация.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.

Свързани новини

  • Без екстри в новите модели на VW

    Volkswagen планира да увеличи печалбите си, като прекрати производството на някои модели. Освен това много коли ще се предлагат с много по-малко опции ...
    19.06.2023
    4 371
    11