Отидете към основна версия

2 621 9

Китайци направиха копие на новия Defender

  • defender-
  • land rover-
  • baic-
  • stone 01

Всъдеходът се доближава изключително много до британския модел

Китайската компания BAIC се подготвя за дебюта на своя най-нов кросоувър в гамата, чийто снимки бяха разпространени от китайско министерство във връзка с патентоването на дизайна и технологиите му. Новият модел носи името Stone 01 и ако случайно ви се струва познат на външен вид, то това съвсем не е грешна преценка. Всъдеходът прилича изключително много на Land Rover Defender, като разполага и с подобни размери.

Дължината е 5.05 метра или 5.29 метра за дългата версия, докато ширината е 1.87 метра, а височината е 1.98 метра. По отношение на междуосието, то се простира на 3.01 метра. Размерите са малко по-големи от тези при оригиналния Defender, но пропорциите са подобни, точно както и цялостният дизайн.

Единствените разлики които можем да открием във външния вид са във фаровете и предната решетка, както и в стоповете в задната част. Въпреки това, всъдеходът копира множество от елементите на Defender и в профил дори може да заблуди много хора за това какъв точно модел е.

По отношение на задвижването, Stone 01 разчита на 1.5-литров бензинов двигател, който работи с два електромотора, които всъщност задвижват колелата. Бензиновият мотор със 152 конски сили служи единствено като генератор, който захранва мотор с 204 конски сили на предната ос и с 268 конски сили на задната ос.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.

Свързани новини