Отидете към основна версия

3 085 56

Tesla намали производството си в Германия

  • tesla-
  • германия-
  • завод-
  • производство

Средно се произвеждат по 4350 хиляди автомобила

Според доклад на Business Insider, който се позовава на вътрешни документи и анонимни източници, Tesla е намалила производствената цел на германския си завод до 4350 броя седмично през юли и август, след като през март достигна 5000 броя седмично.

В края на март американският автомобилен производител публикува в X, социалната медийна платформа, известна преди като Twitter, че е достигнал 5000 автомобила седмично в завода в Грюнхайде близо до Берлин, но работници, които са отказали да бъдат назовани, са казали на Business Insider, че това е било еднократно и средното производство оттогава е било много по-ниско.

През юни Tesla заяви, че наема по-малко временни работници, отколкото в началото, тъй като те вече не са необходими, но че производствените ѝ цели се изпълняват.

Business Insider заяви, че снимки, показващи вътрешния софтуер за работния процес на Tesla, показват, че производителят на електромобили е намалил целта си за юли и август до 870 автомобила на ден.

Дори тази цел не винаги е била постигана, като на 25 юли са били произведени само 692 автомобила, а на 28 юли - 806, според публикуваните в доклада снимки на софтуера. Оттогава вътрешната цел е била коригирана допълнително надолу до 750 автомобила на ден, което възлиза на по-малко от 4000 автомобила на седмица, се казва в статията, като се цитират неназовани работници в завода.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.

Свързани новини