Отидете към основна версия

776 4

Колата, като „мобилно цифрово убежище“ или как ще изглеждат автомобилите за поколението Z (ВИДЕО)

  • поколението z-
  • автомобилен интериор-
  • коли на бъдещето

Концепцията с трансформиращ се интериор е дело на китайците от Yanfeng

Китайският производител на компоненти показа кола за поколение Z. Кросоувърът XiM25 получи трансформиращ се интериор с подвижни, въртящи се и сгъваеми седалки, широкоформатен head-up дисплей, въздушни дефлектори със симулиран вятър и модулен волан.

Yanfeng, един от най-големите китайски производители на компоненти за автомобилната индустрия, представи концепцията XiM25, демонстрирайки нови технологии и решения, насочени към купувачите от Gen Z. Очаква се тук те да играят видео игри, да гледат филми и т.н.

Вътрешното пространство ще се адаптира към текущите изисквания. Всъщност това е още едно въплъщение на популярната концепция за „трето пространство“, в която на автомобила е отредена ролята на „мобилно цифрово убежище“.

Салонът XiM25 е оборудван с най-новите технологии. Има ултраширокоекранен хед-ъп дисплей, подобен на BMW Panoramic Vision и волан ClickRim. Последният е сглобен от отделни модули, отопление и специални конектори, които позволяват автоматично разместване на интериора.

Вентилационните дефлектори на концепцията могат да имитират лек бриз, а моделът на духане може да се синхронизира с вътрешното осветление. Тъчпадът между задните седалки разполага със скрит интерфейс, който помага да се елиминира светлинното замърсяване от множеството екрани. Вижте и видеото по темата.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини