Отидете към основна версия

1 087 7

Jaguar произведе чисто нови E-Type с дизайн от 70-те години

  • jaguar-
  • e-type-
  • кабриолет

Колите са за специален клиент в Азия

Jaguar Classic представи два специални модела E-Type, създадени по случай 50-годишнината от края на производството на E-Type. Тези поръчкови творения се отличават с уникални дизайнерски елементи и луксозни материали, което ги прави наистина единствени по рода си.

Един от акцентите на тези модели E-Type е сътрудничеството с Deakin & Francis, известен английски бижутер. Автомобилите се отличават със скъпоценна перла, маркирани масивни сребърни акценти и детайли от 18-каратово злато, които добавят нотка на лукс и ексклузивност.

Интериорът на моделите E-Type е тапициран с ръчно тъкана и шита кожа Bridge of Weir в кафяв. Централната конзола е изработена от анодизиран алуминий и разполага с гравиран чертеж на E-type от Серия I. Добавени са и модерни удобства като отопляемо предно стъкло и дискретно радио с Bluetooth връзка.

Екстериорът на автомобилите е завършен в Signet Green и Opal Black, вдъхновени от последните 50 Commemorative Editions, произведени през 1974 г. И двата модела E-Type са оборудвани с 3,8-литров редови шестцилиндров двигател, който е усъвършенстван с електронно впръскване на горивото. Оригиналната четиристепенна механична скоростна кутия е заменена с петстепенна механична трансмисия за по-добро усещане при шофиране.

Цената на тези поръчкови модели E-Type не е оповестена, но вероятно тя ще бъде значително по-висока от фабрично възстановените бройки, пуснати преди няколко години. Това са наистина изключителни автомобили за взискателни колекционери.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини