Отидете към основна версия

21 908 19

Банковият фашизъм на Barclays срещу българи

  • барклис-
  • barclays-
  • банка-
  • тодор байчев

През последните месеци във Великобритания се води кампания срещу отварянето на трудовия пазар за българи

Анти имигрантската реторика във Великобритания срещу българите вече се подхвана и от втората по големина банка Barclays.

В писмо до учещият от 5 години на Острова Тодор Байчев от Barclays му съобщават, че от 18 април му се закриват всички сметки. В твърде неясна и обтегателна формулировка му се обяснява, че това се налага заради новата политика на финансовата институция да съсредоточи своята дейност върху 70 водещи пазари, а България не е един от тях.

Заявиха ми, че банката спира да обслужва българи, заяви за Факти.бг Тодор Байчев.

Той изживял истински стрес след като получил писмото. Все пак аз не съм Едуард Сноудън, а студент (б.р. в момента докторант), който редовно си е пращал навреме всички сметки. Изряден клиент съм. Дори мислех да си открия Saving account, но това в момента не е възможно, разкрива пред Факти.бг Тодор Байчев.

Избрах Barclays още първите няколко дни след като пристигнах да уча на Острова. Използвам услугата само Current account, разказва Тодор Байчев.

Сега освен да търся нова банка, където да прехвърля своята сметка, ще трябва да загубя време и да прехвърля плащанията, които извършвах чрез Barclays, обяснява Тодор Байчев.

В момента той очаква да се върне от България негов приятел, за да провери дали и той не е получил писмо от Barclays, че му се закрива сметката.

Факти.бг се опита да се свърже с клиентския център на банката, откъдето заявиха, че не са запознати с обстоятелството, че финансовата институция спира да обслужва българи като свои клиенти. На предоставения от Barclays мейл Факти.бг изпрати въпроси, на които чакаме отговор.

Припомняме, че през последните месеци във Великобритания се води кампания срещу отварянето на трудовия пазар за българи. Факти.бг се чуди дали казусът на Тодор Байчев с Barclays не е началото на последователна финансова политика за недопускането на наши сънародници да ползват услугите на банките на Острова и по този начин да бъдат принудени сами да напуснат Албиона. 

По темата работи и  Милена Трачева


Ако имате проблем с държавните институции, свържете с нас: editors@fakti.bg

 

 

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини