Last news in Fakti

13 Февруари, 2014 12:34 21 881 19

Банковият фашизъм на Barclays срещу българи

  • барклис-
  • barclays-
  • банка-
  • тодор байчев

През последните месеци във Великобритания се води кампания срещу отварянето на трудовия пазар за българи

Анти имигрантската реторика във Великобритания срещу българите вече се подхвана и от втората по големина банка Barclays.

В писмо до учещият от 5 години на Острова Тодор Байчев от Barclays му съобщават, че от 18 април му се закриват всички сметки. В твърде неясна и обтегателна формулировка му се обяснява, че това се налага заради новата политика на финансовата институция да съсредоточи своята дейност върху 70 водещи пазари, а България не е един от тях.

Заявиха ми, че банката спира да обслужва българи, заяви за Факти.бг Тодор Байчев.

Той изживял истински стрес след като получил писмото. Все пак аз не съм Едуард Сноудън, а студент (б.р. в момента докторант), който редовно си е пращал навреме всички сметки. Изряден клиент съм. Дори мислех да си открия Saving account, но това в момента не е възможно, разкрива пред Факти.бг Тодор Байчев.

Избрах Barclays още първите няколко дни след като пристигнах да уча на Острова. Използвам услугата само Current account, разказва Тодор Байчев.

Сега освен да търся нова банка, където да прехвърля своята сметка, ще трябва да загубя време и да прехвърля плащанията, които извършвах чрез Barclays, обяснява Тодор Байчев.

В момента той очаква да се върне от България негов приятел, за да провери дали и той не е получил писмо от Barclays, че му се закрива сметката.

Факти.бг се опита да се свърже с клиентския център на банката, откъдето заявиха, че не са запознати с обстоятелството, че финансовата институция спира да обслужва българи като свои клиенти. На предоставения от Barclays мейл Факти.бг изпрати въпроси, на които чакаме отговор.

Припомняме, че през последните месеци във Великобритания се води кампания срещу отварянето на трудовия пазар за българи. Факти.бг се чуди дали казусът на Тодор Байчев с Barclays не е началото на последователна финансова политика за недопускането на наши сънародници да ползват услугите на банките на Острова и по този начин да бъдат принудени сами да напуснат Албиона. 

По темата работи и  Милена Трачева


Ако имате проблем с държавните институции, свържете с нас: [email protected]

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    12 1 Отговор
    За тези само камикадзета, терор и болести, друго не заслужават.

    Коментиран от #6, #11, #12

  • 2 Светослав Попов

    11 1 Отговор
    Той потопа ги дави!
  • 3 georgi genchev

    9 2 Отговор
    Ne se pritesniavaite,..nikoi do sega nee uspial da ne sybori....taka che i anglia niama da uspee,....zashtoto prosto sme bylgari...........

  • 4 bg stradivarius

    12 2 Отговор
    Нация ,която е пословичен грабител на световно богатство не може да се примири,че някой иска да си намери път в живота по нормалния начин.
  • 5 Martin Dinkov

    10 2 Отговор
    ахх, колко ги ненавиждам тези
  • 6 Кеворк Гарабедян

    0 10 Отговор

    До коментар #1 от "PROFESIONALISTA":

    пи4ове тук забелязвам доста злобни хора ... какви камикадзета те гонят бе мом4е ??? вземи се успокои малко и не пи6и глупости по форумите !
  • 7 Иван Иванов

    6 2 Отговор
    м.да ф.ка надменни англичани
  • 8 Кольо Фильов

    5 2 Отговор
    голема работа нал има още 50 банки младежа да бега при конкуренцията

    Коментиран от #17, #18

  • 9 ЛУД ЛЕР

    3 3 Отговор
    НОРМАЛНО Е СЛЕД КАТО ВСЕКИ БАСТУН КОЙТО В БГ. НЕ СТАВА ЗА НИЩО НАУЧИ ДВЕ ДУМИ НА АНГЛИЙСКИ И ЛЕГНА В ЛОНДОН ДА СЕ ПРАВИ НА СТУДЕНТ И БЕЗ ТОВА АНГЛИЧАНИТЕ СИ ИМАТ ТЕХНИ КАЛПАЗАНИ ИНДИЙЦИ,ПАКИСТАНЦИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ МИРИЗЛИВЦИ
  • 10 Иракли Иракли

    1 4 Отговор
    От нашата махала/квартал/четири момчета са в ЛОНДОН!Тук в нашата компания са двама бащи,които казват,че нямат оплаквания
    от децата си!Какво се раздухма в медиите не ив е ясно!

    Коментиран от #14

  • 11 S Bogomilov

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "PROFESIONALISTA":

    Абе пак се изказа неподготвен....работа няма ли за теб бе ами само се чудиш какви глупости да пишеш...
  • 12 S Bogomilov

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "PROFESIONALISTA":

    Абе пак се изказа неподготвен....работа няма ли за теб бе ами само се чудиш какви глупости да пишеш...

    Коментиран от #16

  • 13 Съни Миланов

    3 2 Отговор
    God save the Queen and the UK "hillbillies"....За тях Слънчев бряг е “Europe’s most decadent party capital” ...Такова нарицателно не изненадва....няма нищо чудно за смирено роптаещите клиширани хвалебствия по адрес на иконизираната монархия . Но тъй като, помията не се свежда само до отрицание, а отива отвъд фалшивата погнуса и отвращение....мен лично като жител на клетата държавица ме влудява мнението на разни НЕОсъзнати пишлемета,и реших да изкажа мнение, та дори и след това МИ-5 да изпрати Джеймс Бонд по петите ми!! Tрябва да „летувате” като опънете своите палатки /в пряк и преносен смисъл/ пред Бъкингамския дворец, Уиндзор, абатство Гластънбъри, та дори и по средата на Стоунхендж, а по адрес на ВВС – следното – м...а ви пиещи чай в 17ч., само защото баба ви е учила така, лицемери!!!
  • 14 Петър Кимонов

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Иракли Иракли":

    Иракли, до днес (за мен) създаваше впечатление на мислещ човек. Не разбраш ли, че ако банките ОТКАЖАТ на българи да си отварят сметки няма нужда да се намесва държавата за да няма нашенци там!
  • 15 аноним

    2 4 Отговор
    Браво на Баркли Банк !

    Всяка жаба да си знае гьола!
    никой не иска Неканени гости на софрата си ....
    ...........
    Който ходи на гости се съобразява с Домакините

    Всеки да си изрине кочината и да си живее там където му е мястото

    и аз не искам сирийци ...........
    но ние сме без държавна политика ...
    за това никой не емигрира тук
  • 16 PROFESIONALISTA

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "S Bogomilov":

    Напротив, подготвен съм, поддържам казаното по-долу. Не знам какъв ти е проблема на теб- тук всеки пише каквото и когато си иска, а си има админи, които преценяват кое да изтрият.
    Проблема е в това, че те хем искат бачкатори да им вършат работата за без пари, която те не искат да си вършат сами, хем пък сега ги е страх от нашествие в жалката им разпадаща се империя. Нещастници, заслужават си съдбата и никакви мерки няма да им подобрят положението.
  • 17 PROFESIONALISTA

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кольо Фильов":

    Проблема е, че когато това им става национална политика, и другите 50 банки ще се присъединят към тази...
  • 18 PROFESIONALISTA

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кольо Фильов":

    А ако знаете колко тъпи екземпляри има сред тях, не е истина просто... Ето ви пресен случай-
    преди 2-3 седмици :
    Баба англичанка с автомобила си Ланд Ровер отива да пълни гориво на бензиностанцията в Топливо- Варна, който е от града знае- там те посрещат на портала безброй ромчета с предложения за хамалски услуги и др. заради стоката в Топливо... Питали въпросната баба- за какво си- тя казала за гориво. Ромчето казало - окей, за колко- за 100 лв, взело и парите и я пратило на колонката. Естествено след това се скрило в дън земя, а като дошъл ред бабата да плаща и се разкрила цялата история.... В крайна сметка си платила пак и отишла да се оплаква в полицията, познайте дали имало резултат....
  • 19 Стар Българин

    0 1 Отговор
    Рано или късно всеки който се е е.авал с българският народ, направо ще му излезе през устата и няма да спре..