Отидете към основна версия

4 323 108

Виктор Папазов пред ФАКТИ: България отдавна не е държава, а колония

  • виктор-
  • папазов-
  • възраждане-
  • депутат-
  • избори-
  • герб-
  • дпс-
  • бюджет-
  • пари

Пълна загуба на време е да слушам какво ми говорят измамниците от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, казва кандидатът за депутат от „Възраждане“

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изборите на 27 октомври наближават, но това е само един от въпросите пред обществото. Как ще растат заплатите, ще удържим ли бюджетен дефицит под 3%, защитаваме ли националния си интерес… Пред ФАКТИ говори Виктор Папазов, кандидат за депутат от „Възраждане“.

- Г-н Папазов, до изборите на 27 октомври дните си вървят. Какво чуваме от партиите и какво чуваме от „Възраждане“…
- Да си призная, не знам какво говорят другите партии. Отдавна съм престанал да ги слушам, защото отдавна всички видяхме, че едно говорят, а друго правят. Помните ли как Кирил Петков и Асен Василев се клеха във вярност на президента Радев, а сега не спират да го хулят? Помните ли как тези двамата щяха да се борци срещу корупцията и да „изчегъртат“ Борисов, а после се прегърнаха с него и му станаха коалиционни подлоги, пардон, партньори?
Да припомням ли как се бориха геройски срещу #КОЙ – Делян Пеевски, а после му седнаха в скута да пият мазно турско кафе? Даже тези дни мярнах някаква статия на Ивайло Мирчев, в която той чистосърдечно ни убеждава, че Пеевски се бил променил и вече е добър човек, евроатлантик?
Нима мислите, че е случайно, че хората не искат да гласуват? Те са обезверени и се чувстват излъгани след толкова лъжи?
Именно заради това и аз смятам, че е пълна загуба на време да слушам какво ми говорят измамниците от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

- „Възраждане“ и ПП-ДБ в спор за второто място. Кой как се е позиционирал…
- Не разбирам добре въпроса. Какво позициониране имате предвид... „Възраждане“ от създаването си праволинейно отстоява българските интереси и затова постоянно увеличава електоралната си подкрепа.
В този смисъл, позицията на „Възраждане“ е пробългарска и в защита на националния суверенитет.
Поведението на ПП-ДБ е в интерес на евроатлантическите ни господари и срещу българските интереси. Ето ви примери? Предсрочното прекратяване на договора с „Газпром“ по наша инициатива и вина, което ни коства милиони в по-високи цени на природния газ. Предсрочно прекратяване на изключението на санкциите по отношение на „Лукойл“, което също доведе до повишаване цените на горивата. Скандалното подписване на сделката за доставка пак на руски газ, но през турски посредници, което вероятно е продиктувано от личните финансови интереси на договарящите. Предателството на националните интереси, което извърши г-н Василев като финансов министър, когато подписа документ за предсрочно закриване на ТЕЦ „Марица Изток“ и още много други.

- ДПС на две – едва ли някой е очаквал това, но какво ще последва от това в живота на парламента. Как очаквате да се позиционират тези две фракции на ДПС?
- Не мога да коментирам вътрешнопартийните битки и интриги в тази партия, а и не намирам особена разлика между двете фракции. Виждам, че един учител, се бори за властта с ученика, когото сам е създал и овластил. Това е битка за власт на живот и смърт между двама души.

- Защо преди всеки нови избори си говорим за това как платеният и фалшифициран вот ще бъде неутрализиран, а не си говорим за политики...
- Хубав въпрос, всъщност са два. Отговорът накратко е – защото България отдавна не е държава, а колония. А, в колониите управлението се осъществява именно по този начин и от такива хора. Знаете ли, че има термин, който описва точно този тип управление? Нарича се КАКИСТОКРАЦИЯ – от гръцки „какистос“ – най-лош.

Та какистокрацията е управление на най-лошите, най-корумпирани, най-некадърни, най-безскрупулни хора.

Няма как да си говорим за политики и за добруването на българите, след като именно такива хора управляват страната в интерес на западните си господари, които пък им позволяват най-безочливо да ни грабят и те.

- През платения вот ли се влиза най-лесно в парламента…
- Не знам. Никога не съм влизал по такъв начин в парламента, нито съм участвал в каквито и да е подобни схеми. Опитът ми от участие в секционни избирателни комисии, ми дава основание да кажа, че измамите и манипулирането на изборните резултати може да се предотвратят сравнително лесно, ако има желание у т.нар. политици. Уви, именно тях това не ги устройва и затова изборният кодекс се променя преди всеки избори.

- Вие сте икономист. Как гледате на твърденията на министъра на финансите Людмила Петкова, която заяви, че инфлацията през следващата година може да бъде задържана до 3%... Чисто въпрос на сметки ли е…
- Аз пък бих се обзаложил с госпожата, че това няма да се случи. За жалост, неизбраните от никого чиновници - визирам управление на служебен кабинет, могат безотговорно да говорят каквито им хрумне небивалици без да носят отговорност. С твърденията си госпожата се стреми да угоди на евроатлантическите ни господари. Целта е на хартия да удържат инфлацията до 3%, за да отговорим на изискванията за влизане в еврозоната – т.е. за отказ от националната ни валута, което е отказ от НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ. Не знам дали на нея и колегите е поставена такава задача или те просто се състезават кой да демонстрира по-голямо раболепие пред чиновниците в Брюксел, за да набутат България в този капан/блато, наречен еврозона.

- Годината си отминава, а бюджетът за 2024-а е на минус. Колко още ще продължаваме така… Бюджет на минус означава заеми…
- Разбира се, че ще е на минус. Когато икономиката ни се съсипва систематично, това е естественият резултат. Колко още ще продължава? Докато не разграбят всичко в нашата страна. Все още има какво. Ето, г-н Борисов е харизал водите на България на някакви израелски фирми. Златото ни вече е харизано на чужди концесионери. Опитаха се в последния ден на текущия парламент да закрият Мариците, но „Възраждане“ и още депутати успяха да го спрат за момента. Опропастиха 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй“. Преди година, две май се опитаха да продадат на безценица земеделската земя, държавна собственост.
Колкото до заемите, така най-лесно се ограбва една страна. Даваш и заем от декретни пари, които не са обезпечени с нищо, а в замяна получаваш реални активи – земя, гори, златни руди и други подобни. Това се нарича – дългово робство.

- През последните дни актуална стана и темата за увеличаване на минималната работна заплата. Вие как гледате на това?
- Хората са в правото си да искат увеличение на заплатите си. Чрез инфлацията покупателната способност на доходите им спада чувствително. За жалост, с административни мерки може само временно да се компенсира и то частично тази загуба. Трайното решение е да възродим българската икономика, да започнем да произвеждаме продукти с висока добавена стойност, откъдето да дойдат парите за високи заплати. Както многократно съм казвал, не можеш да искаш германска заплата, когато там произвеждат високотехнологични автомобили, а ние тук произвеждаме някакви пластмасови детайли и стелки за тези автомобили. Колкото и да не ни харесва, но Маркс е прав, че сложният труд е умножен прост труд. Затова и заплатите на работещите във високотехнологичните производства са в пъти по-високи от тези в нискотехнологичните.

- Основна теза на „Възраждане“ е да запазим собствената си валута - лева. Тезата срещу нея е да приемем еврото. На какъв етап сме от това?
- Запазването на собствената валута е борба за запазване на НАЦИОНАЛНИЯ НИ СУВЕРЕНИТЕТ. Ако се лишим от лева, се лишаваме от възможността да взимаме решения за собственото си битие и бъдеще. Решенията ще ги взима някой друг в Брюксел или Вашингтон. Борбата продължава. Мнозинството на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС погазиха закона за участието на гражданите в управлението като гласуваха решение в нарушение на този закон. За жалост политическите назначения в Конституционния съд потвърдиха това незаконно решение, с което на практика суспендираха Конституцията, която са призвани да защитават.

---------------------------
Виктор Папазов е роден на 18 юли 1958 г. в София в семейството на български генерал. Преди да се впусне в света на капиталовите пазари, завършва УНСС с две магистърски степени – „Икономика и планиране“ и „Управление и планиране на народното стопанство“. Той е единственият българин (засега), завършил престижната Advanced Management Program на Harvard Business School. Участва в редица международни програми, включително в Семинара за лидери на Georgetown University, специализира в Securities and Exchange Commission в САЩ, DC Gardner в Лондон и AOTS в Токио. Виктор Папазов е Сертифициран консултант по управление - Българска Асоциация за мениджмънт консултанти. Владее три чужди езика – английски, руски и сърбо-хърватски. Той е икономически съветник на политическата партия „Възраждане”, номиниран е за различни позиции, включително за кандидат за еврокомисар през 2024 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 92 гласа.

Свързани новини