Отидете към основна версия

3 994 4

Автомобилът на тримата задържани покрай Арабаджиеви

  • бургас-
  • задържани-
  • ветко арабаджиев-
  • арабаджиеви

Иззети са BMW X5 и 498 000 лева

Снимка: Burgas24.bg

Автомобилът, в който бяха намерени половин милион лева при спецакция във връзка с делото срещу Ветко Арабаджиев в момента е паркиран до ОДМВР – Бургас, предаде Burgas24.bg. Именно в BMW-то с пловдивска регистрация са пътували задържаните за 24 часа трима мъже.

В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители, на 11 септември 2018 г. в Бургас бяха проведени процесуално-следствени действия.

При полицейска проверка на SUV с трима пътници, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура.

По неотложност процесуално-следствените действия са възложени на ОДМВР-Бургас. Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство на СП – на захарния завод "Кристал“ в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззета е и колата, с която са се придвижвали. Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, в т.ч. от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини