Отидете към основна версия

1 367 3

„Красавицата и звяра“ все пак ще бъде показан в Русия, но с обозначение 16+

  • красавицата и звяра-
  • русия-
  • 16+-
  • гей пропаганда-
  • пропаганда

Гей героят във филма предизвика гняв и възмущение в Русия

Снимки АП/БТА

Игралната версия на класическия анимационен филм на "Дисни" — "Красавицата и звярът" все пак ще бъде показан и в Русия, въпреки настояването да бъде напълно забранен на територията на страната. Има обаче, една особеност. За разлика от останалите страни по света, където новата екранизация на историята за Бел, е обозначена като достъпна за по-младите зрители, в Русия филмът ще се показва само пред лица, навършили 16 години, пише в. „Индипендънт“.

Причината за това е, че в този нов прочит на класическата приказка, присъства сюжетна линия с герой, който е гей.

На 4 март Витали Милонов, член на управляващата партия в Русия написа писмо до министъра на културата Владимир Медински с настояване да бъде проверено дали в "Красавицата и Звяра" има "гей пропаганда", настоявайки премиерата на филма да бъде отменена.

Макар да не беше издадена абсолютна забрана за прожектирането ѝ, новата адаптация на „Дисни“ ще се показва само пред зрители над 16 години.

Предоставянето на информация за хомосексуалност на малолетни е нелегално в Русия от 2013 г. Законът, одобрен от руския президент Владимир Путин, разгневи активисти за правата на човека и ЛГБТ общности в целия свят. Той описва гей връзките като "нетрадиционни сексуални отношения".

"Убеден съм, че главната задача на държавата спрямо децата е да защитава детството и младостта от разврата на света, да поддържа непорочността им, да ги предпази от вредни и опасни феномени", казва Милонов, цитиран от РИА Новости. "И в този случай, нашата обща задача е да не позволяваме излизането на този мюзикъл на екрана под каквато и да било форма."

Християнски общности на Запад също изразиха възмущението си от филма.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини