Отидете към основна версия

2 713 10

Един филм за тенис и малко Холивуд

  • тенис-
  • григор димитров-
  • филм

Талантлив тенисист, най-добър сред добрите, но най-слаб сред най-силните

След категоричната загуба па Гришо от Федерер от неделя (седма поред), предлагам сценарий за нискобюджетен спортен филм.

Това предлага в профила си във Фейсбук Стефан Андонов.

Сюжетът е следният:

Талантлив тенисист, най-добър сред добрите, но най-слаб сред най-силните.

Гаджето му - световноизвестна какичка го зарязва заради неспособността му да бъде номер едно в света. За да си я върне той търси треньор, който може да изстиска най-доброто от него.

Никой не иска да се занимава с тази марда, освен един, но пък никой не иска да работи с него. Това е сляп шаолински монах.

След известно кандисване двамата се взимат и почват работа на 8000 метра надморска височина на корт от лед върху замръзнало езеро.

Монахът, развил усещания на прилеп, първоначално цели тенисиста с топки и го кара да ги отблъсква с ракетата си, но със завързани очи. Началото не е добро и тенисистът е покрит със синини.

Следват малко дзен, фън-шуй, музика в стил Eye of the tiger; и изведнъж вече виждаме нов човек.

Монахът повече не хвърля топки. Вече ги задвижва с чи енергията си. И не ги мята по тенисистчето, а ги запраща в различни ъгли на ледения корт.

Нашият, разбира се, бос, намазал стъпалата си с гуано от якове, препуска и прави маневри на леда, по-уверено и от кънкьор или хокеист.

Следва завръщане на световните кортове след 3 години в Тибет. Нашият постига мачкане и тотална доминация и аха какичката да го поиска, нашият решава да се оттегли във Враца, където се била преместила някаква негова училищна изгора на име Адриана.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини