Отидете към основна версия

39 159 66

6 причини да мастурбирате още сега

  • мастурбирате-
  • мастурбация-
  • секс-
  • оргазъм-
  • либидо-
  • стрес
Снимка: Shutterstock

Изследователи твърдят, че жените, които редовно мастурбират, изпитват по-силен и наситен оргазъм , а също така достигат много по-лесно до върховното сексуално удоволствие, когато са с партньора си. Но ползите не свършват дотук. Ето 7 причини да се самозадоволявате редовно:

1. По-добър сън

Познавате великолепното усещане на задоволство и удовлетворение, което сте изпитали след секс. Няма нищо по-приятно от това, след като сте се успокоили след изпитаното удоволствие, да се обърнете на една страна и да потънете блажено в прегръдките на сладкия сън. Същото, разбира се, важи и за мастурбацията. И в двата случая освобождаването на ендорфини след оргазъм насърчава дълбокия и качествен сън. Сред тях е и пролактинът, който също се отделя в резултат на самозадоволяването.

2. По-високо либидо

Множество проучвания показват, че хората, които мастурбират, имат повишено либидо.Трябва да се подчертае, че самозадоволяването при хора, които имат връзка, не е повод за притеснение, освен ако не измества пълноценния секс с партньора, пише woman.bg. Иначе няма нищо осъдително в малко разнообразие. Освен това сексолозите са категорични, че колкото повече правите секс или се самозадоволявате, толкова повече ви се иска отново да го правите. Това се дължи на освобождаването на хормона окститоцин, който влияе благотворно върху желанието ни за повече секс.

3. Намалява стреса

Мастурбирането стимулира отделянето на хормоните серотонин и допамин, които от своя страна влияят върху чувството ни за еуфория и щастие. Казано с други думи – щастливите събития долу, водят до щастие горе. Освен това самозадоволяването има и особено терапевтично въздействие върху психиката. При оргазма се отделя хормона окситоцин, който има силно успокояващо организма въздействие. Това оказва изключително благотворно влияние върху нашето съзнание, като понижава значително нивата на стрес.

4. Доставя кислород на мозъка

Мастурбацията оказва особено позитивно въздействие и върху мозъчната ви дейност. Секс терапевтите са категорични, че оргазмът активира кръвообращението, което от своя страна допринася за нахлуването на повече кислород в мозъчните клетки. Това от своя страна подобрява паметта и когнитивната дейност.

5. Помага за облекчаване на болката

Самозадоволяването може да помогне при потушаването на физическа болка. Резултатите от проучване, публикувани в списание Cephalalgia, сочат, че сексуалната активност спомага за облекчаване на мигренозната болка при 60% от пациентите.

6. Стяга тазовите мускули

Постигането на оргазъм не винаги е лесно – всъщност, понякога усещането наподобява на лека тренировка. Както при всяко упражнение, мастурбирането помага за стягането и укрепването на определена мускулна група – в случая тазовите мускули.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Всичко за клитора

    Време е да обърнем специално вниманието на инструмента, който може да отведе една жена право при оргазма буквално за минути и за който почти никога не ...
    18.04.2019
    53 372
    85